Principal : Extensii de fișiere : .psd Fişier

.psd Extensie de fișier

Tip fișierAdobe Photoshop Document

Dezvoltator Adobe Systems
Categorie Fișiere imagine raster
Format Binary

.PSD numărul opțiunii

Un fișier PSD este un fișier imagine creat de Adobe Photoshop, un program profesionist de editare a imaginilor utilizat adesea pentru a îmbunătăți fotografiile digitale și a crea grafică web. Este formatul nativ folosit pentru salvarea fișierelor în Photoshop. Fișierele PSD pot include straturi de imagine, straturi de ajustare, măști de straturi, adnotări, informații despre fișiere, cuvinte cheie și alte elemente specifice Photoshop. Acestea sunt create în mod obișnuit și împărțite între profesioniștii din domeniul graficii.

Mai multe informații

Fișierul PSD deschis în Adobe Photoshop CC 2019

Puteți modifica straturile PSD și alte elemente cum ar fi imaginile, efecte. Formatul PSD acceptă RGB, CMYK, tonuri de gri, monocrom, duotonă, culoare indexată, culori Lab și moduri de culoare multi-canal. Modul de culoare poate fi schimbat în submeniul Imagine → Mod. Când sunteți gata să publicați imaginea, o puteți exporta în formate standard de imagine, cum ar fi .JPEG , .GIF și .PNG .

În timp ce fișierele PSD sunt salvate într-un format proprietar pot fi deschise direct cu Apple Preview, care este inclus în OS X. Ele pot fi deschise și prin programele media incluse în Windows dacă este instalat codecul corect, cum ar fi codecul PSD Ardfry. Exemplele includ Windows Explorer, Windows Photo Viewer și Windows Media Center.

Formatul fișierului Photoshop este împărțit în cinci părți importante:

Programe care se deschid PSD fișiere
Windows
Corel Painter
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
XnViewMP
ACD Systems ACDSee
Adobe Photoshop
Adobe Illustrator
Google Drive
Okino Computer Graphics PolyTrans
Adobe Flash
CADSoftTools ABViewer
Dassault Systemes SolidWorks
Newera Graphics Converter Pro
Corel VideoStudio
Adobe InDesign
Linux
XnViewMP
Google Drive
GIMP
Chaos Group Pdplayer
Macintosh
Corel Painter
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
Roxio Toast
XnViewMP
Adobe Photoshop
Adobe Photoshop Elements 2019
Adobe Illustrator
Apple Preview
Google Drive
Adobe Flash
Dassault Systemes SolidWorks
Adobe InDesign
GIMP
Adobe Dreamweaver
Snap Converter
iOS
Pixelmator for iOS
WEB
Autodesk Pixlr
Photopea

Despre fișierele PSD

Scopul nostru este de a vă ajuta să înțelegeți ce este fișierul cu extensia * .psd este responsabil și cum se deschide.

Tipul de fișier Adobe Photoshop Document, descrierile programelor pentru Mac, Windows, Linux, Android și iOS afișate pe această pagină au fost examinate individual și verificate de comanda FileExt. Ne străduim să obținem acuratețe de 100% și să publicăm doar informații despre formatele de fișiere pe care le-am testat și testat.

Comentarii recente

Anonim:
Bună ziua. Sper că te simți foarte bine. Mulțumesc pentru că ați descris extensia de fișier .psd. Obișnuiam să lucrez cu un program online pentru editarea imaginilor. După ceva timp, am decis să încerc în sfârșit Photoshop. Lasă-mă să-ți spun mai întâi că este o lume cu totul nouă haha. Am vrut să găsesc mai multe informații despre formatul de fișier folosit. Am văzut toate opțiunile de export pe care le deține, dar să aflu ce sunt fișierele PSD este incredibil. M-aș fi gândit că acestea ocupă foarte mult spațiu de stocare, deoarece conțin straturi, măști sau alte setări. Din fericire nu este așa. O altă caracteristică grozavă este modul în care acestea suportă RGB și alte opțiuni de culoare. Este într-adevăr un schimbător de joc pentru designeri sau fotografi. Continuați să faceți treabă bună!