Principal : Extensii de fișiere : .png Fişier

.png Extensie de fișier

Tip fișierPortable Network Graphic

Dezvoltator PNG Development Group
Categorie Fișiere imagine raster
Format Binary

.PNG numărul opțiunii

Un fișier PNG este un fișier imagine stocat în format PNG (Portable Network Graphic). Conține un bitmap de culori indexate și utilizează compresie fără pierderi, similar cu un fișier .GIF , dar fără limitări ale drepturilor de autor. Fișierele PNG sunt utilizate în mod obișnuit pentru stocarea graficelor pentru imaginile web.

Mai multe informații

Fișier PNG deschis în Microsoft Windows Photos

Formatul PNG a fost creat ca răspuns la limitările cu formatul GIF, suport și să furnizeze un format de imagine fără licență de brevet. În plus, în timp ce imaginile GIF suportă numai pixeli complet opac sau complet transparenți, imaginile PNG pot include un canal de transparență pe 8 biți, care permite culorilor imaginii să se estompeze de la opac la transparent.

Imaginile PNG nu pot fi animate Imagini GIF. Cu toate acestea, formatul .MNG asociat poate fi animat. Imaginile PNG nu oferă suport pentru culori CMYK deoarece nu sunt destinate utilizării cu grafică profesională. Imaginile PNG sunt acum acceptate de majoritatea browserelor Web.

NOTĂ: Mac OS X 10.4 și ulterior salvează capturi de ecran ca fișiere PNG. Ubuntu Linux stochează, de asemenea, capturi de ecran în formatul PNG.

Comun PNG numele de fișiere

Screen Shot YYYY-MM-DD la HH.MM.SS PM.png - Numele dat screenshot-urilor făcute în Mac OS X, unde este inclus un marcaj de timp în numele fișierului.

Programe care se deschid PNG fișiere
Windows
Corel Painter
Nero
Microsoft Windows Media Player
CyberLink PowerDVD
ImageMagick
Adobe Acrobat
Smith Micro Poser
Blender
Microsoft Windows Photo Viewer
Microsoft Paint
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
XnViewMP
Roxio Creator
JRiver Media Center
Linux
ImageMagick
Adobe Acrobat
Blender
XnViewMP
Google Drive
Kodi
GIMP
Inkscape
yWorks yEd Graph Editor
GDevelop
Chaos Group Pdplayer
Synfig Studio
Android
Google Drive for Android
Adobe Photoshop Express for Android
RealNetworks RealPlayer Cloud
Seavus iMindQ
Microsoft PowerPoint for Android
Macintosh
Apple Final Cut Pro
Corel Painter
Microsoft Word for Mac
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
Roxio Toast
ImageMagick
Adobe Acrobat
Smith Micro Poser
Blender
Apple Safari
XnViewMP
JRiver Media Center
Adobe Photoshop
Adobe Photoshop Elements 2019
Adobe Illustrator
iOS
Apple Safari
Google Drive for iOS
Adobe Photoshop Express for iOS
RealNetworks RealPlayer Cloud
Apple Pages for iOS
Seavus iMindQ
Pixelmator for iOS
Microsoft PowerPoint for iOS

Despre fișierele PNG

Scopul nostru este de a vă ajuta să înțelegeți ce este fișierul cu extensia * .png este responsabil și cum se deschide.

Tipul de fișier Portable Network Graphic, descrierile programelor pentru Mac, Windows, Linux, Android și iOS afișate pe această pagină au fost examinate individual și verificate de comanda FileExt. Ne străduim să obținem acuratețe de 100% și să publicăm doar informații despre formatele de fișiere pe care le-am testat și testat.

Comentarii recente

Anonim:
Bună ziua. Cum îți merge ziua? Sper că răspunsul la această întrebare este foarte bun. Trebuie să te simți bine să fii autorul unei pagini care ajută o mulțime de oameni ca mine. Articolul care se referă la extensia .png m-a ajutat să îmi termin temele. Habar nu aveam care sunt diferențele dintre acestea și o imagine JPEG normală. Uneori, când caut imagini în format PNG, le descarc cu un fundal alb cu pătrățele mici. Și, ca să fiu sincer, asta e cam nasol haha. Dar a fost interesant să citesc că imaginile PNG sunt mai mult decât o imagine fără fundal. Ele sunt comprimate în mod similar cu un fișier GIF. Suportul imaginilor RGB sau RGBA full-color, neindexate, este grozav pentru o persoană ca mine care lucrează cu o cameră foto. Vă mulțumim!