Stiloul de suprafață nu funcționează? Iată cum să o remediem

Microsoft Surface Pen adaugă funcționalitate suplimentară Surface, dar acest stylus nu este lipsit de defecte. Se știe că nu mai funcționează ocazional, așa că iată câteva dintre cele mai bune soluții pentru remedierea Surface Pen, astfel încât să puteți reveni la scriere, desen și multitasking pe computerul dvs. Windows 10.

Instrucțiunile din acest ghid se aplică pentru Windows 10.


Descărcați cea mai recentă actualizare Windows 10

Dacă Surface Pen nu funcționează corect, este posibil ca ultima actualizare Windows să nu fie instalată pe Surface Pro, Go, Book sau laptop. Efectuarea unei actualizări descarcă cel mai recent patch de sistem de operare Windows 10 și actualizează și remediază driverele de dispozitiv utilizate pentru ca perifericele precum Surface Pen să ruleze corect.

  1. Pentru a verifica cea mai recentă actualizare Windows 10 și orice drivere noi, atingeți pictograma din colțul din dreapta jos pentru a deschide Centrul de acțiune.

    Alternativ, glisați cu degetul din partea dreaptă a ecranului.

  2. Robinet Toate setările.

  3. Robinet Actualizare și securitate.

  4. Robinet Verifică pentru actualizări. Surface vă recomandă actualizări potențiale și, în funcție de setările de actualizare, fie instalează actualizări automat, fie vă solicită să instalați sau să întârziați actualizările.


Verificați bateria Surface Pen

Toate Pixurile Surface sunt alimentate de o baterie AAAA, iar o baterie descărcată ar putea fi motivul pentru care Surface Pen nu funcționează.

Pentru a verifica bateria într-un stilou de suprafață, apăsați și țineți apăsat butonul de radieră de la capătul stiloului timp de cinci până la șapte secunde. O mică lumină LED ar trebui să se aprindă. O lumină verde înseamnă că bateria are o încărcare, în timp ce o lumină roșie înseamnă că este aproape descărcată și ar trebui înlocuită. Fără lumină înseamnă că bateria este descărcată.

Pentru a înlocui bateria, deschideți Surface Pen prin răsucirea fermă și apoi trăgând capătul radierului stylusului.

Există trei modele de Microsoft Surface Pen, fiecare cu ușoare variații în locația butonului și în design. Toate Pixurile de suprafață funcționează în același mod și fiecare sfat de pe această pagină funcționează cu fiecare model.


Asociați-vă Surface Pen cu Surface Pro

Dacă lumina LED a Surface Pen se aprinde, dar încă nu scrie când o atingeți pe ecran, poate fi necesar să o asociați prin Bluetooth.

  1. Deschideți Centrul de acțiune Windows 10 pe Surface Pro, Go, Laptop sau Book, glisând cu degetul din partea dreaptă a ecranului.

  2. Robinet Toate setările.

  3. Robinet Dispozitive.

  4. Dacă vedeți Surface Pen în lista dispozitivelor asociate, atingeți-l, apoi atingeți Indepartati dispozitivul. Dacă îl eliminați și îl asociați din nou, ar trebui să remediați eventualele erori de conexiune pe care le-ați experimentat. Dacă nu vedeți Surface Pen pe listă, treceți la pasul următor.

  5. Atinge gri La care se adauga butonul de lângă Adăugați Bluetooth sau alt dispozitiv.

  6. Robinet Bluetooth.

  7. Robinet Suprafață stilou pentru a-l împerechea. Procesul de împerechere durează doar câteva secunde.


Folosiți programul sau aplicația corectă?

După ce vizionați reclame pentru dispozitivele Surface Pen și Surface, este ușor să credeți din greșeală că stylus-ul Microsoft poate desena orice aplicație în orice moment în Windows 10. Cu toate acestea, gama de aplicații care acceptă Surface Pen nu este infinită. Deși s-ar putea să credeți că Surface Pen este rupt, puteți folosi aplicația incorectă.

Cel mai simplu mod de a testa Surface Pen este de a deschide spațiul de lucru Windows Ink atingând stilou pictogramă din partea dreaptă a barei de activități Windows 10, aproape de ceas. Odată deschis, selectați Schița ecranului și desenează pe ecran cu Surface Pen.

Surface Pen încă nu funcționează?

Dacă Surface Pen încă nu funcționează corect, este posibil să fie deteriorat și să aibă nevoie de înlocuire. În acest caz, contactați asistența Microsoft, fie personal la un magazin Microsoft, fie prin pagina de asistență online a companiei.