Cum să găsiți adresa IP implicită a gateway-ului

Cunoașterea adresei IP a gateway-ului implicit (de obicei un router) într-o rețea de acasă sau de afaceri este o informație importantă pentru a depana cu succes o problemă de rețea sau pentru a obține acces la gestionarea web a routerului. În majoritatea cazurilor, adresa IP implicită a gateway-ului este adresa IP privată atribuită routerului. Aceasta este adresa IP pe care routerul o folosește pentru a comunica cu o rețea locală locală.

Instrucțiunile din acest articol se aplică tuturor versiunilor de Windows, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP. Există, de asemenea, instrucțiuni pentru macOS, Linux, Android și iOS.


Cum să găsiți adresa IP implicită a gateway-ului în Windows

Adresa IP implicită a gateway-ului este stocată în setările de rețea Windows și nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute pentru a localiza adresa IP implicită a gateway-ului în Windows.

Aceste instrucțiuni găsesc adresa IP a gateway-ului implicit în rețelele de acasă și de afaceri mici și cu fir. Rețelele mai mari, cu mai mult de un singur router și hub-uri de rețea simple, pot avea mai multe gateway-uri și rute mai complicate.

  1. Deschideți Panoul de control, accesibil din meniul Start în majoritatea versiunilor de Windows.

    Pentru a scurta acest proces pe Windows 10 sau Windows 8.1, apăsați WIN + X pentru a deschide meniul Power User și selectați Conexiuni de retea. Apoi, treceți la Pasul 4 (Windows 10) sau Pasul 5 (Windows 8).

  2. Selectați Rețea și Internet. În Windows XP, faceți clic pe Conexiuni la rețea și la Internet.

    Dacă vizualizarea Panoului de control este setată la Pictograme mari, Pictograme mici sau Vizualizare clasică, selectați Centrul de rețea și partajare, apoi treceți la Pasul 4. În Windows XP, faceți clic pe Conexiuni de retea și treceți la pasul 5.

  3. În Rețea și Internet fereastră, selectați Centrul de rețea și partajare. În Windows XP, faceți clic pe Conexiuni de retea și treceți la pasul 5.

  4. În Centrul de rețea și partajare fereastră, selectați Modificați opțiunile pentru adaptor. În Windows 8 și 7, faceți clic pe Schimbă setările adaptorului. În Windows Vista, faceți clic pe Gestionați conexiunile de rețea.

  5. Găsiți conexiunea de rețea pentru IP-ul gateway-ului implicit. Pe majoritatea computerelor Windows, o conexiune de rețea cu fir este etichetată ca Ethernet sau Conexiune locală, o conexiune de rețea fără fir este etichetată ca Wi-Fi sau Conexiune de rețea fără fir.

    Windows se poate conecta la mai multe rețele în același timp, deci pot exista mai multe conexiuni. Dacă conexiunea la rețea funcționează, excludeți orice conexiune care nu este conectată sau dezactivată. Pentru a determina ce conexiune să utilizați, accesați vizualizarea Detalii și notați informațiile din coloana Conectivitate.

  6. Faceți dublu clic pe conexiunea de rețea pentru a deschide o stare Ethernet, o stare locală a conexiunii, o stare Wi-Fi sau o altă casetă de dialog de stare, în funcție de numele conexiunii de rețea.

    Dacă apare Proprietăți, dispozitive și imprimante, o altă fereastră sau o notificare, conexiunea la rețea nu are o stare, ceea ce înseamnă că nu este conectată la o rețea sau la internet. Mergeți la Pasul 5 și căutați o conexiune diferită.

  7. Selectați Detalii. În Windows XP, accesați Suport fila, apoi faceți clic pe Detalii.

  8. În Proprietate coloană, localizați Gateway implicit IPv4, Gateway implicit IPv6, Sau Gateway implicit, în funcție de tipul de rețea.

  9. Adresa IP implicită a gateway-ului utilizat de Windows apare în coloana Value.

    Dacă nu este listată nicio adresă IP, este posibil ca conexiunea pe care ați ales-o la pasul 5 să nu fie cea pe care Windows o folosește pentru a se conecta la internet. Reveniți la Pasul 5 și alegeți o altă conexiune.

  10. Notați adresa IP implicită a gateway-ului.

  11. Utilizați adresa IP a gateway-ului implicit pentru a depana o problemă de conexiune, pentru a accesa routerul sau pentru a efectua alte sarcini.


Cum să găsiți adresa IP implicită a gateway-ului prin IPCONFIG

Comanda ipconfig este o modalitate rapidă de a găsi adresa IP implicită a gateway-ului. Utilizați această metodă dacă aveți experiență în lucrul cu comenzi în Windows.

  1. Deschideți linia de comandă.

  2. Introduce ipconfig și apăsați Introduce.

  3. Du-te la Gateway implicit intrare pentru a găsi adresa IP.

Iată un exemplu de rezultat al comenzii ipconfig. Gateway-ul implicit pentru conexiunea Ethernet este listat ca 192.168.202.2.

...
Adaptor Ethernet Ethernet:
Sufix DNS specific conexiunii. :
Adresa IPv6 local-link. . . . . : fe80 :: 29a0: 8d37: e56d: 40a7% 3
Adresa IPv4. . . . . . . . . . . : 192.168.202.146
Mască de rețea . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Gateway implicit . . . . . . . . . : 192.168.202.2
...

Dacă sunt prea multe informații, introduceți ipconfig | findstr "Gateway implicit" și apăsați Introduce. Aceasta elimină datele returnate în fereastra de comandă. Cu toate acestea, această metodă este utilă numai dacă aveți o singură conexiune activă, deoarece mai multe conexiuni ar afișa gateway-urile implicite, fără a mai exista context în ce conexiune se aplică.


Cum să vă găsiți gateway-ul implicit pe un computer Mac sau Linux

Pe un computer MacOS, există două moduri de a găsi gateway-ul implicit: printr-un program grafic și folosind linia de comandă.

Cel mai simplu mod de a localiza gateway-ul implicit al unui Mac este prin Preferințe de sistem. Clic Reţea, alegeți conexiunea de rețea pe care o utilizați, apoi faceți clic pe Avansat. clic pe TCP / IP fila și localizați adresa IP lângă Router.

O altă modalitate de a găsi gateway-ul implicit al Mac-ului dvs. este să utilizați comanda netstat. Deschideți un terminal, introduceți netstat -nr | grep implicit, apoi apăsați pe Introduce cheie.

Pentru a afișa IP-ul gateway-ului implicit pe majoritatea computerelor bazate pe Linux, deschideți un terminal, introduceți ip route | grep implicit, Apoi apăsați Introduce.


Cum să localizați gateway-ul implicit pe iPhone sau Android

Cel mai simplu mod de a localiza gateway-ul implicit pe un telefon sau tabletă iOS sau Android, este să folosiți IP-ul Router-ului meu? site-ul web. Testează rețeaua pentru gateway-ul implicit de la un browser web, deci funcționează și pe computerele desktop. Accesați site-ul web și căutați IP-ul local (privat) al routerului.

Acesta nu este cel mai bun mod de a găsi gateway-ul implicit, dar funcționează rapid și de obicei returnează adresa IP corectă. Cu toate acestea, dacă adresa IP afișată este incorectă, verificați adresa IP a routerului din setările de rețea de pe iPhone, iPad, iPod touch sau telefonul sau tableta Android.

Pe un dispozitiv iOS, accesați setările > Wi-Fi și atingeți micul (I) lângă rețeaua la care sunteți conectat. Accesați secțiunea Router pentru a găsi gateway-ul implicit.

Instrucțiunile pentru găsirea gateway-ului implicit pe Android depind de versiune. Consultați TuneComp pentru detalii specifice sau încercați acești pași generali: glisați în jos din partea de sus a ecranului și apăsați lung pe pictograma Wi-Fi, atingeți pictograma de setări de lângă rețea, accesați Avansat, apoi citiți adresa de lângă Poartă.


Mai multe informații despre gateway-ul implicit al computerului

Dacă nu schimbați adresa IP a routerului sau computerul dvs. se conectează direct la un modem pentru a accesa internetul, adresa IP implicită a gateway-ului utilizată de computer și de alte dispozitive nu se va schimba niciodată.

Dacă nu găsiți gateway-ul implicit, utilizați adresa IP implicită atribuită de producătorul dvs. de router, care probabil nu s-a schimbat. Consultați listele noastre actualizate de parole implicite Linksys, D-Link, Cisco și NETGEAR pentru acele adrese IP.