Fișier EDS (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier EDS este un fișier Electronic Data Sheet, denumit și fișier Rockwell Automation DeviceNet sau ControlNet.

Acest format de text simplu se bazează pe standardul CANopen și este utilizat pentru a specifica diverse date descriptive și de comunicații pentru dispozitivele hardware, de obicei cele din cadrul sistemelor de automatizare industrială.

Fișierele XDD sunt un format bazat pe XML specificat în cel mai nou standard CANopen și vor înlocui în cele din urmă fișierele EDS.

Programul de editare video EditStudio folosește și fișiere EDS pentru fișierele EditStudio Project; la fel ca și sintetizatorul de sunet Ensoniq SQ10, precum și fișierele de imagini pe disc Ensoniq SQ80.

EDS reprezintă, de asemenea, comutatorul dip electronic, dar nu are nicio legătură cu un format de fișier.


Cum se deschide un fișier EDS

Fișierele EDS pot fi vizualizate, create și testate cu programul CANeds, care este inclus în versiunea demo a CANOE.CANopen și CANalyzer.CANopen.

Este disponibil și un program gratuit de linie de comandă, numit CANchkEDS, care poate verifica validitatea fișierului. CANchkEDS este inclus ca parte a instrumentului CANeds gratuit.

Întrucât fișierele cu foaie de date electronice sunt doar fișiere text simple, le puteți vizualiza chiar și ca documente text utilizând orice editor de text, cum ar fi Notepad-ul Windows sau unul din lista noastră cu cei mai buni editori de text gratuit.

De asemenea, puteți adăuga fișierul la FactoryTalk Linx (anterior RSLinx) pentru a fi utilizat cu familia de controlere Logix5000.

Dacă fișierul dvs. EDS este asociat cu software-ul EditStudio de la Mediachance, atunci acesta poate fi, desigur, deschis cu aplicația respectivă.

Singurul software pe care îl cunoaștem ar trebui să deschidă fișiere Ensoniq SQ80 Disk Image se numește Ensoniq Disk Tools, dar nu putem găsi un link de descărcare valid. Compania Ensoniq a fost înființată în 1982 și apoi a fost achiziționată de Creative Technology Ltd. în 1998, după care au întrerupt acea divizie a companiei și au încheiat asistența pentru produsele sale.

Deoarece există mai multe programe care pot deschide fișierul, unul dintre ele ar putea fi folosit atunci când faceți dublu clic sau îl atingeți de două ori, dar este posibil să nu fie cel pe care doriți să îl deschideți. Din fericire, puteți schimba programul care deschide fișierele EDS.


Cum se convertește un fișier EDS

Un fișier EDS salvat în formatul de fișier Electronic Data Sheet poate fi deschis cu CANeds și apoi salvat în formatul DCF, XDD sau XDC, care sunt, respectiv, configurarea dispozitivului, descrierea dispozitivului CANopen și configurarea dispozitivului CANopen.

Deoarece aplicația EditStudio este un editor video, puteți exporta proiectul într-un format de film, dar fișierul EDS în sine este folosit doar pentru a stoca fișiere legate de proiectul general, nu pentru a păstra datele video cu care lucrați. Cu alte cuvinte, puteți deschide un proiect (fișier EDS) în EditStudio, dar nu puteți salva tehnic fișierul în niciun alt format.

Amintiți-vă că un fișier EDS este diferit de un fișier ESD. O altă abreviere similară este EDT, care înseamnă ora de vară a estului - convertiți între fusurile orare (EDT în EST etc.) cu TimeBie.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă ați încercat vizualizatorii de fișiere EDS de mai sus sau chiar l-ați rulat printr-un instrument de conversie și tot nu se deschide, este posibil să citiți greșit extensia de fișier.

De exemplu, chiar dacă aceleași litere de extensie de fișier sunt utilizate pentru fișierele ESD, cele două nu au de fapt nimic de-a face unul cu celălalt (fișierele ESD sunt fișiere Windows Electronic Software Download). Alte exemple de formate de fișiere care probabil nu se deschid în același mod includ EDI (Electronic Data Interchange), DES (Pro / DESKTOP CAD), EDB (Exchange Information Store Database) și EDF (Edificius Project).

Cu toate acestea, dacă sunteți sigur că fișierul dvs. are extensia de fișier .EDS, continuați și deschideți-l cu Notepad ++ chiar dacă nu credeți că este un fișier text. Acest lucru va forța deschiderea fișierului ca document text. Este posibil să existe unele informații în text care vă pot indica în direcția corectă în ceea ce privește formatul fișierului și programul care îl poate deschide sau edita.