Stăpânirea artei controlului notificărilor pe Facebook

Notificările de pe Facebook pot fi o sabie cu două tăișuri; în timp ce ne țin la curent cu ceea ce se întâmplă în comunitatea noastră de pe Facebook, ele pot fi uneori copleșitoare și ne pot distrage atenția. Dacă vă simțiți copleșit de numărul de notificări pe care le primiți sau pur și simplu doriți să vă dezordonați fluxul de notificări, citiți mai departe pentru sfaturi despre cum să eliminați sau să ștergeți notificările de pe Facebook.

1. Dezactivați notificările pentru anumite postări sau pagini

Dacă primiți notificări pentru o anumită postare sau pagină care nu vă mai interesează, puteți dezactiva notificările pentru acea postare sau pagină. În meniul derulant de notificări, treceți deasupra notificării și faceți clic pe cele trei puncte care apar în partea dreaptă. Apoi, faceți clic pe "Turn off notifications for this post" (Dezactivați notificările pentru această postare) sau "Turn off notifications for this page" (Dezactivați notificările pentru această pagină).

2. Unfollow sau unfriend

Dacă primiți notificări de la o persoană cu care nu doriți să mai fiți conectat, puteți să îi dați unfollow sau unfriend. Dacă dai unfollow cuiva înseamnă că vei fi în continuare prieten cu acea persoană, dar nu-i vei mai vedea postările în newsfeed-ul tău. Unfriending înseamnă că nu vei mai fi prieten cu acea persoană pe Facebook. Pentru a da unfollow sau unfriend cuiva, mergeți la profilul acestuia, faceți clic pe "Following" sau "Friends" și selectați "Unfollow" sau "Unfriend".

3. Ajustați setările de notificare

Puteți, de asemenea, să vă ajustați setările de notificare pentru a controla ce tipuri de notificări primiți. Pentru a face acest lucru, mergeți la setările Facebook, faceți clic pe "Notificări" și apoi alegeți ce notificări doriți să primiți. De asemenea, puteți alege frecvența notificărilor, cum ar fi să le primiți instantaneu, zilnic sau săptămânal.

4. Ștergeți toate notificările

Dacă sunteți o persoană căreia îi place să își păstreze fluxul de notificări curat și organizat, puteți șterge toate notificările dintr-o dată. În meniul derulant de notificări, faceți clic pe "See All" (Vezi toate), apoi faceți clic pe "Clear All Notifications" (Șterge toate notificările) în partea de sus a paginii.

În concluzie, notificările Facebook pot fi la îndemână, dar pot fi și copleșitoare. Urmând aceste sfaturi, puteți prelua controlul asupra notificărilor dvs. și vă puteți asigura că le primiți doar pe cele care sunt importante pentru dvs.