Cum să uitați o rețea pe Windows 10

Dacă conflictele de rețea Wi-Fi îngreunează conectarea computerului, laptopului sau tabletei dvs. Windows 10 la internet, forțarea manuală a dispozitivului să uite câteva dintre ele poate rezolva problema și vă poate conecta. Iată tot ce trebuie să știți despre eliminarea informațiilor anterioare despre conexiunea la internet de pe un dispozitiv Windows 10.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10.

 Betsie Van Der Meer / Taxi / GettyImages


Cum să uitați o rețea pe Windows 10

Când faceți ca un dispozitiv Windows 10 să uite o rețea, acesta elimină, în esență, orice istoric anterior pe care l-ați avut cu acea conexiune și face ca dispozitivul să o trateze ca pe o rețea complet nouă, pe care nu a mai fost folosită până acum.

Uitarea unei conexiuni la internet va șterge orice informații de conectare de bază asociate acesteia, cum ar fi un nume de utilizator și o parolă Wi-Fi.

Ștergerea unei conexiuni de rețea nu va șterge descărcările, istoricul web, istoricul căutărilor, extensiile de browser sau marcajele. Acest tip de informații trebuie șters din Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Brave sau orice alt browser de internet pe care îl utilizați.

  1. selectaţi ferestre din cheie sau acasă pentru a afișa meniul Start.

  2. Selectați pictograma roată Setări pentru a deschide Setări.

    De asemenea, puteți deschide Setări glisând din partea dreaptă a ecranului pe un dispozitiv tactil și apăsând pe Toate setările din Centrul de acțiune.

  3. Selectați Rețea și Internet în Setări Windows.

  4. Selectați Wi-Fi în panoul din stânga al ferestrei Rețea și Internet.

  5. Selectați Gestionați rețele cunoscute.

  6. Din lista de rețele, selectați-o pe cea pe care doriți să o eliminați.

  7. Selectați Uita.

    Nu există nici un pas de confirmare la eliminarea unei conexiuni la internet. De îndată ce faceți clic pe Uita, rețeaua va fi eliminată imediat.

  8. Această conexiune de rețea va fi eliminată de pe dispozitivul dvs. Windows 10.


Modalități alternative de deschidere a setărilor de rețea și internet pe Windows 10

În timp ce pașii finali implicați în eliminarea unei rețele de pe un dispozitiv Windows 10 sunt aceiași indiferent de metoda pe care o utilizați, există modalități alternative de a ajunge la pașii de setări pentru rețea și internet și Wi-Fi menționate mai sus.

  • Metoda alternativă 1: Din bara de activități Windows 10, bara orizontală a pictogramelor care rulează în partea de jos a ecranului, localizați pictograma internet Wi-Fi și faceți clic dreapta pe ea cu mouse-ul. O scurtătură către Setări rețea și Internet va aparea. Faceți clic pe aceasta pentru a trece direct la pagina respectivă din aplicația Setări.
  • Metoda alternativă 2: Faceți clic pe pictograma Notificare din colțul din dreapta jos al ecranului pentru a deschide Centrul de acțiune și faceți clic dreapta pe pictograma conexiunii la internet Wi-Fi. Clic Mergi la Setari pentru a trece direct la pagina de setări Wi-Fi Windows 10.
  • Metoda alternativă 3: Dacă dispozitivul dvs. Windows 10 are un ecran tactil precum linia de produse Surface, glisați din partea dreaptă a ecranului pentru a deschide Centrul de acțiune și apăsați lung pe pictograma Wi-Fi. Acest lucru se va activa la fel Mergi la Setari comandă rapidă menționată în metoda anterioară. Atingeți-l pentru a accesa setările Wi-Fi ale dispozitivului.

De ce oamenii își șterg rețelele pe Windows 10

Deși nu există motive majore pentru a vă șterge lista de rețele fără fir pe un dispozitiv Windows 10, există câteva situații care pot determina oamenii să elimine o rețea sau două.

  • Vă confruntați cu conflicte de rețea. Uneori, dacă v-ați conectat anterior la mai multe conexiuni de internet Wi-Fi în aceeași zonă, dispozitivul Windows 10 poate continua să se conecteze la o rețea greșită. De exemplu, dacă laptopul dvs. continuă să se conecteze la Wi-Fi de la cafeneaua de peste drum în loc de cel mai rapid și mai sigur din apartamentul dvs., făcând Windows 10 să uite rețeaua cafenelei ar trebui să rezolve problema.
  • Veți împrumuta dispozitivul cuiva. Dacă altcineva intenționează să împrumute computerul dvs. Windows 10 pentru o perioadă de timp, poate fi o idee bună să vă ștergeți istoricul rețelei wireless pentru a-i împiedica să vă acceseze internetul. Acest lucru poate fi deosebit de util dacă împrumutați dispozitivul unuia dintre copiii dvs. pentru a face temele, de exemplu, și nu doriți ca aceștia să fie tentați de Twitch, YouTube, Mixer, Facebook sau alte servicii online.