Cum se folosește Paint.NET Clone Stamp Tool

Paint.NET este un software gratuit de editare a fotografiilor pentru computerele cu Windows. Are o gamă remarcabilă de caracteristici pentru software-ul gratuit. Una dintre aceste caracteristici este instrumentul Clone Stamp. După cum sugerează și numele, instrumentul clonează pixeli dintr-o parte a imaginii și îi aplică în altă zonă. Este practic o pensulă care folosește o parte a imaginii ca paletă. Majoritatea editorilor de imagini profesioniști și gratuiți pe bază de pixeli au un instrument similar, inclusiv Photoshop, GIMP și Serif PhotoPlus SE.
Instrumentul Clone Stamp poate fi util în multe situații, inclusiv adăugarea de elemente la o imagine, eliminarea articolelor și curățarea de bază a unei fotografii.


Pregătirea pentru a utiliza instrumentul Clone Stamp

Clic Fișier > Deschis pentru a naviga la o fotografie și a o deschide.

Măriți imaginea pentru a face zonele pe care doriți să lucrați mai clare și mai ușor de văzut. În bara din partea de jos a interfeței Paint.NET sunt două pictograme de lupă. Dând clic pe cel cu + simbolul zoomează în câteva trepte.
Când sunteți mărit de aproape, puteți folosi barele de defilare în stânga și în partea de jos a ferestrei pentru a vă deplasa în jurul imaginii sau selectați Mână instrument în unelte paletă și apoi faceți clic direct pe imagine și trageți-o în jur.


Selectați instrumentul Clone Stamp

Selectarea Clonare instrument din instrument unelte paleta face ca opțiunile instrumentului să fie disponibile în bara de deasupra ferestrei documentului. Apoi puteți selecta o setare pentru lățimea pensulei din meniul derulant. Dimensiunea de care aveți nevoie depinde de dimensiunea zonei pe care doriți să o clonați. După setarea lățimii, dacă trageți cursorul peste imagine, un cerc se afișează în jurul cursorului cursorului, arătând lățimea periei selectată.
Când lățimea este adecvată, selectați o parte a imaginii pe care doriți să o copiați. Selectați zona de clonat ținând apăsat butonul Ctrl și făcând clic pe butonul mouse-ului. Veți vedea că aceasta marchează zona sursă cu un cerc de mărimea lățimii Pensulei.


Folosind instrumentul Clone Stamp

Când utilizați Clonare instrument pentru a copia regiuni de pixeli dintr-o locație în alta, zona sursă și zona de destinație pot fi pe același strat sau pe diferite straturi.

  1. selectaţi Clonare instrument din instrument Bara de instrumente.
  2. Accesați zona imaginii din care doriți să copiați. Faceți clic pe zonă în timp ce țineți apăsat butonul Ctrl tasta pentru a seta punctul sursă.
  3. Accesați zona imaginii atunci când doriți să pictați cu pixeli. Faceți clic și trageți instrumentul pentru a picta cu pixelii copiați. Veți vedea un cerc atât la sursă, cât și la zonele țintă pentru a indica unde clonați și pictați. Aceste două puncte sunt legate în timp ce lucrați. Deplasarea ștampilei în zona țintă mută și locația de clonare din zona sursă. Deci, calea instrumentului este copiată, nu doar interiorul cercului.

Sfaturi pentru utilizarea instrumentului Clone Stamp

  • Ștampila Clonare își ia setarea din setările Lățimea pensulei, duritatea și antialiasarea de pe bara de instrumente.
  • Reducerea setării Duritate înmoaie marginea ștampilei. O setare de duritate scăzută face ca zonele ștampilate să fie mai puțin evidente.
  • Dacă Antialiasing este dezactivat, setarea Duritate este ignorată.
  • Reduceți opacitatea ștampilei prin scăderea opacității culorii primare și folosind butonul stâng al mouse-ului la clonare. Dacă utilizați butonul drept al mouse-ului, se utilizează opacitatea culorii secundare.