Remedierea erorilor de proces la pornirea computerului

Ar putea părea o prostie că am scris un set de instrucțiuni pentru „remedierea erorilor”, luând în considerare mii de posibile mesaje de eroare pe care le-ar putea vedea un utilizator de computer chiar din momentul în care porniți alimentarea până când desktopul este disponibil și disponibil.

Cu toate acestea, faptul că aveți un mesaj de eroare vă plasează într-o clasă de victime relativ norocoase ale defecțiunii computerului. Un mesaj de eroare vă oferă un anumit loc de lucru, spre deosebire de un simptom vag, cum ar fi un ecran gol sau lipsă de energie.

Dacă computerul dvs. are probleme la pornire, dar nu afișează niciun fel de mesaj de eroare, săriți peste aceste instrucțiuni și, în schimb, vedeți cum să remediați un computer care nu se va porni pentru un ghid mai bun de depanare pentru orice simptom se întâlnește computerul dvs.


Cum se remediază erorile văzute în timpul procesului de pornire a computerului

  1. Documentați exact mesajul de eroare. Deși acest lucru poate părea evident pentru unii, transcrierea mesajului de eroare în întregime și fără greșeală este probabil cel mai important lucru pe care îl puteți face atunci când întâlniți un mesaj de eroare în timp ce computerul pornește.

    Scrierea greșită a unui fișier DLL sau scrierea caracterelor greșite într-un cod STOP ar putea face să încercați să remediați o problemă cu un fișier, un driver sau o bucată de hardware cu care nu aveți de fapt o problemă.

  2. După cum am menționat mai sus, există mii de erori pe care le-ați putea vedea în timpul procesului de pornire a computerului. Cu toate acestea, există câteva selectate care par să apară mai regulat.

    Dacă sunteți suficient de „norocos” pentru a primi una dintre aceste erori obișnuite, vă puteți salva problemele de a căuta o soluție și, în schimb, puteți începe să rezolvați problema care cauzează eroarea:

    • Bootmgr lipsește. Apăsați Ctrl Alt Del pentru a reporni
    • Hal.dll lipsește sau este corupt. Vă rugăm să reinstalați o copie a fișierului de mai sus
    • NTLDR lipseste. Apăsați orice tastă pentru a reporni

    Mesajul de eroare pe care îl vedeți nu trebuie să fie exact așa cum am enumerat mai sus. De exemplu, problema hal.dll apare sub diferite forme, dar va menționa întotdeauna hal.dll.

    Aveți o altă eroare decât una enumerată mai sus? Nicio problemă, pur și simplu nu vă confruntați cu unul dintre cele mai frecvente mesaje de eroare la pornirea computerului. Treceți la pasul 3 de mai jos pentru ajutor.

  3. Căutați Lifewire sau răsfoiți lista de mesaje de eroare Windows pentru un ghid de depanare specific mesajului de eroare. Avem ghiduri individuale de depanare pentru peste o mie de mesaje de eroare specifice și probabil că avem unul specific erorii pe care o vedeți atunci când porniți computerul.

    Un mesaj de eroare în timpul pornirii este o indicație a unei probleme specifice, deci este important să rezolvați problema specifică pe care mesajul de eroare îl indică și să nu pierdeți timpul testând piese de hardware fără legătură sau înlocuind fișiere fără legătură.

  4. Dacă nu avem încă informații specifice de depanare pentru eroarea dvs. de pornire, este posibil să beneficiați în continuare de mai multe informații despre eroare.

    Iată linkuri către liste de mesaje de eroare pe care le-ați putea vedea în timpul pornirii:

    • Lista codurilor STOP Windows (ecran albastru al erorilor Death)
    • Lista codurilor de eroare de sistem

    De asemenea, păstrăm o listă de coduri de eroare Manager de dispozitive și coduri de stare HTTP, dar tipurile de probleme care cauzează aceste erori nu sunt tipurile care împiedică pornirea Windows.

  5. Dacă nu ați făcut-o deja, ar trebui să încercați să căutați o soluție la problema dvs. utilizând motorul dvs. de căutare preferat. Pentru cele mai bune rezultate, șirul dvs. de căutare ar trebui să includă mesajul de eroare complet sau numele fișierului la care se referă mesajul de eroare, presupunând că unul este făcut referință, înconjurat de ghilimele.