Cum se remediază erorile D3dx9_29.dll sau lipsesc

Spre deosebire de multe alte erori DLL care pot avea cauze și remedieri complicate, problemele d3dx9_29.dll sunt cauzate într-un fel sau altul de o singură problemă - un fel de problemă cu Microsoft DirectX.

Fișierul d3dx9_29.dll este unul dintre multele fișiere conținute în colecția de software DirectX. Deoarece DirectX este utilizat de majoritatea jocurilor bazate pe Windows și a programelor grafice avansate, erorile d3dx9_29.dll apar de obicei numai atunci când se utilizează aceste programe.

Orice sistem de operare Microsoft de la Windows 98 poate fi afectat de d3dx9_29.dll și alte probleme DirectX. Aceasta include Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și Windows 2000.


Erori D3dx9_29.dll

Există câteva moduri diferite în care erorile d3dx9_29.dll pot apărea pe computerul dvs. Unele dintre cele mai frecvente erori d3dx9_29.dll sunt enumerate aici.

  • D3DX9_29.DLL nu a fost găsit
  • Fișierul d3dx9_29.dll nu a fost găsit
  • Eroare la pornirea jocului executabil - nu s-a putut încărca fișierul DLL d3dx9_29.dll
  • D3dx9_29.dll lipsește
  • D3DX9_29.DLL lipsește. Înlocuiți D3DX9_29.DLL și încercați din nou
  • D3dx9_29.dll nu a fost găsit. Reinstalarea aplicației poate rezolva această problemă
  • Componenta lipsă d3dx9_29.dll
  • Această aplicație nu a putut porni deoarece d3dx9_29.dll nu a fost găsit

Mesajul de eroare d3dx9_29.dll s-ar putea aplica oricărui program care utilizează Microsoft DirectX, dar este cel mai frecvent văzut în jocurile video. Este posibil să vedeți această eroare atunci când jocul este pornit pentru prima dată, dar poate fi afișat și după încărcarea unui joc, dar chiar înainte de începerea jocului.

Unele jocuri obișnuite despre care se știe că generează erori d3dx9_29.dll includ Battlefield 2142, The Movies, Gothic 3, The Settlers: Honey for the King, Caesar IV, Scarface: The World is Yours, OutRun 2006: Coast to Coast, Command & Conquer 3, Infernal și multe altele.


Cum se remediază erorile D3dx9_29.dll

În niciun caz, nu descărcați fișierul DLL d3dx9_29.dll individual de pe orice site de descărcare DLL. Există o serie de motive diferite pentru care descărcarea DLL-urilor de pe aceste site-uri nu este niciodată o idee bună. Dacă ați descărcat deja d3dx9_29.dll, eliminați-l de oriunde l-ați pus și continuați cu pașii următori.

  1. Reporniți computerul dacă nu ați făcut-o încă.

    Eroarea d3dx9_29.dll ar putea fi o problemă sau o singură dată și o simplă repornire ar putea să o elimine complet. Este puțin probabil ca acest lucru să rezolve problema, dar repornirea este întotdeauna un bun pas de depanare.

  2. Instalați cea mai recentă versiune a Microsoft DirectX. Este posibil ca actualizarea la cea mai recentă versiune a DirectX să remedieze eroarea d3dx9_29.dll care nu a fost găsită.

    Același program de instalare DirectX funcționează cu toate versiunile de Windows, inclusiv Windows 10, 8, 7, Vista și XP. Acesta va înlocui orice fișier DirectX lipsă.

    Microsoft lansează adesea actualizări la DirectX fără a actualiza numărul versiunii sau litera, deci asigurați-vă că instalați cea mai recentă versiune chiar dacă versiunea dvs. este aceeași din punct de vedere tehnic.

  3. Presupunând că cea mai recentă versiune DirectX de la Microsoft nu remediază eroarea d3dx9_29.dll pe care o primiți, căutați un program de instalare DirectX pe jocul sau CD-ul sau DVD-ul aplicației. De obicei, dacă un joc sau alt program utilizează DirectX, dezvoltatorii de software vor include o copie a DirectX pe discul de instalare.

    Uneori, deși nu de multe ori, versiunea DirectX inclusă pe disc este mai potrivită pentru program decât cea mai recentă versiune disponibilă online.

  4. Dezinstalați jocul sau programul software și apoi reinstalați-l din nou. Este posibil să se fi întâmplat ceva cu fișierele din program care funcționează cu d3dx9_29.dll și o reinstalare ar putea face truc.

  5. Restaurează fișierul d3dx9_29.dll din cel mai recent pachet DirectX. Dacă pașii standard de depanare standard de mai sus nu au funcționat pentru a rezolva eroarea dvs. d3dx9_29.dll, încercați să extrageți fișierul d3dx9_29.dll individual din pachetul DirectX.

  6. Actualizați driverele pentru placa video. Deși nu este cea mai comună soluție, în unele situații, actualizarea driverelor pentru placa video de pe computer ar putea corecta această problemă DirectX.