În lumea rapidă de astăzi, fiecare minut contează. Deseori trebuie să facem mai multe sarcini și să trecem de la o aplicație software la alta pentru a ne finaliza munca în mod eficient. Modul Split-screen este o caracteristică excelentă care vă poate ajuta să economisiți timp și să creșteți productivitatea. În acest articol, vă vom îndruma cum să împărțiți ecranul monitorului PC-ului dvs.
În primul rând, trebuie să vă asigurați că computerul dvs. rulează pe sistemul de operare Windows 10. Modul Split-screen este o funcție încorporată în acest sistem de operare. Puteți începe prin a deschide cele două aplicații la care doriți să lucrați simultan. De exemplu, este posibil să doriți să lucrați la un document Word și, în același timp, să vă verificați e-mailurile.
În continuare, faceți clic pe bara de titlu a uneia dintre ferestrele pe care doriți să le împărțiți pe ecran. Țineți-o apăsată și trageți-o în partea stângă sau dreaptă a ecranului, în funcție de locul în care doriți să fie. Eliberați butonul mouse-ului, iar fereastra se va fixa pe partea laterală a ecranului. Veți vedea apoi o listă cu alte ferestre deschise pe cealaltă parte a ecranului. Puteți selecta cea de-a doua fereastră pe care doriți să o împărțiți pe ecran și faceți clic pe ea. Aceasta se va fixa pe cealaltă parte a ecranului, iar acum ați reușit să împărțiți cu succes două ferestre pe ecran.
Dacă doriți să ajustați dimensiunea ferestrelor, puteți trece cu mouse-ul peste linia care le separă. Cursorul se va transforma într-o săgeată cu două capete și o puteți trage pentru a redimensiona ferestrele. De asemenea, puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură "tasta Windows + săgeată stânga" sau "tasta Windows + săgeată dreapta" pentru a fixa ferestrele în partea stângă sau dreaptă a ecranului.
Un alt sfat util este utilizarea funcției Task View. Această funcție vă permite să vizualizați dintr-o privire toate ferestrele deschise și să treceți cu ușurință de la una la alta. Puteți accesa Task View făcând clic pe butonul Task View de pe bara de activități sau utilizând comanda rapidă de la tastatură "tasta Windows + Tab". De acolo, puteți selecta fereastra la care doriți să lucrați.
În concluzie, modul split-screen este o caracteristică valoroasă care vă poate ajuta să lucrați mai eficient și să economisiți timp. Urmând pașii de mai sus, puteți să împărțiți cu ușurință ecranul monitorului PC-ului dvs. și să faceți multitasking ca un profesionist. Nu uitați să folosiți funcția Task View (Vizualizare sarcini) pentru a trece cu ușurință de la o fereastră la alta. Cu aceste sfaturi, vă puteți maximiza productivitatea și puteți face mai multe lucruri în mai puțin timp.
Îmi pare rău, dar întrebarea "Cum îmi fac monitorul 1 și 2?" nu este foarte clară. Este posibil să vă referiți la configurarea de monitoare duble, unde ați avea două ecrane conectate la computer. Dacă acesta este cazul, pașii de configurare a monitoarelor duble pot varia în funcție de sistemul de operare și de placa grafică de pe computer.
În general, iată care sunt pașii de configurare a monitoarelor duble:
1. Verificați dacă computerul dvs. are două ieșiri video, cum ar fi HDMI, VGA, DVI sau DisplayPort.
2. Conectați un monitor la fiecare ieșire cu ajutorul cablului corespunzător.
3. Porniți calculatorul și așteptați să pornească.
4. Faceți clic dreapta pe o zonă goală de pe desktop și selectați Display settings (Setări de afișare) din meniul contextual.
5. În fereastra Display settings (Setări de afișare), ar trebui să vedeți două ecrane etichetate ca "1" și "2". Dacă afișajele nu apar, asigurați-vă că cablurile sunt conectate corect și că monitoarele sunt pornite.
6. Faceți clic pe afișajul etichetat "2" și asigurați-vă că este bifată caseta de selectare de lângă "Extend desktop to this display" (Extindeți biroul la acest afișaj).
7. Reglați rezoluția, scalarea și orientarea fiecărui ecran după cum doriți.
8. Faceți clic pe Apply pentru a salva modificările.
După ce ați configurat monitoarele duble, puteți să trageți ferestrele și aplicațiile între cele două ecrane și să le folosiți pentru a vă crește productivitatea.
Motivul pentru care PC-urile nu au o funcție de ecran divizat încorporată este acela că aceasta nu este o funcție necesară pentru majoritatea utilizatorilor. PC-urile sunt utilizate de obicei pentru sarcini precum procesarea de text, navigarea pe internet și alte aplicații care nu necesită un ecran divizat. În plus, funcționalitatea ecranului divizat poate fi obținută prin intermediul unui software terț sau prin redimensionarea și poziționarea manuală a două ferestre separate, una lângă alta. În plus, tehnologia ecranului divizat este mai frecvent întâlnită la consolele de jocuri și la televizoare, unde mai mulți jucători pot avea nevoie să împartă un singur ecran pentru jocuri multiplayer sau alte aplicații. În general, deși tehnologia split-screen poate fi utilă pentru unii utilizatori, aceasta nu este o funcție necesară pentru majoritatea utilizatorilor de PC și poate fi realizată prin alte mijloace.
Nu, nu puteți rula două monitoare cu un singur port HDMI. Porturile HDMI sunt concepute pentru a transporta un singur semnal video către un singur ecran. Pentru a putea conecta două monitoare, va trebui să aveți fie două porturi HDMI pe computer, fie o placă video care acceptă monitoare duble.
Există câteva modalități prin care puteți realiza acest lucru:
1. Dacă computerul dvs. are o placă grafică dedicată, acesta poate avea mai multe porturi HDMI. Verificați partea din spate a computerului pentru a vedea dacă aveți mai mult de un port HDMI.
2. Alternativ, puteți utiliza un splitter pentru a împărți semnalul HDMI de la un port în două ieșiri. Cu toate acestea, acest lucru va duplica pur și simplu imaginea pe ambele monitoare, în loc să vă ofere posibilitatea de a le utiliza ca ecrane separate.
3. O altă opțiune este utilizarea unui adaptor USB la HDMI, care vă va permite să conectați un al doilea monitor la computer prin intermediul unui port USB. Aceasta poate fi o soluție bună în cazul în care nu aveți o placă grafică dedicată sau suficiente porturi HDMI pe computer.
În orice caz, este important să vă asigurați că computerul și placa dvs. grafică (dacă este cazul) acceptă mai multe ecrane înainte de a încerca să configurați o configurație cu două monitoare.