Maximizarea experienței de navigare: Cum să împiedicați site-urile web să ocupe tot ecranul

Cu toții am mai trecut prin asta. Navighezi pe internet și, deodată, un site web ocupă tot ecranul. Nu vă puteți vedea filele sau marcajele și vă simțiți prins în capcană. Poate fi frustrant, dar nu vă faceți griji, există o soluție.

În primul rând, verificați dacă browserul dvs. este în modul ecran complet. Dacă este, apăsați pur și simplu tasta F11 de pe tastatură pentru a ieși din modul ecran complet. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați să minimizați fereastra făcând clic pe butonul minus din colțul din stânga sus al ecranului. Acest lucru ar trebui să readucă site-ul web la dimensiunea sa normală.

Dacă site-ul web ocupă în continuare prea mult spațiu, încercați să ajustați nivelul de zoom. Majoritatea browserelor au o funcție de zoom care vă permite să măriți sau să micșorați dimensiunea unui site web. De obicei, puteți găsi această funcție în setările sau în meniul de opțiuni al browserului dumneavoastră. Dacă folosiți Google Chrome, de exemplu, puteți face clic pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus al ecranului, mergeți la "Zoom" și ajustați nivelul de zoom după bunul plac.

O altă opțiune este să folosiți o extensie de browser care vă poate ajuta să controlați dimensiunea site-urilor web. De exemplu, extensia "Zoom" pentru Google Chrome vă permite să setați un nivel de zoom implicit pentru toate site-urile web sau să ajustați nivelul de zoom pentru fiecare site în parte. Alte extensii, cum ar fi "Resize Window" pentru Firefox, vă permit să redimensionați fereastra browserului la o anumită dimensiune.

În cele din urmă, dacă aveți în continuare probleme, puteți încerca să ajustați rezoluția ecranului. Acest lucru va schimba dimensiunea tuturor lucrurilor de pe ecran, inclusiv a site-urilor web. Pentru a ajusta rezoluția ecranului, mergeți la setările de afișare ale computerului dvs. Pe un computer cu Windows, faceți clic dreapta pe desktop și selectați "Setări afișaj". Pe un Mac, mergeți la "Preferințe de sistem" și faceți clic pe "Afișaje".

În concluzie, există mai multe modalități de a împiedica site-urile web să ocupe tot ecranul. Puteți ieși din modul ecran complet, puteți minimiza fereastra, puteți ajusta nivelul de zoom, puteți utiliza o extensie de browser sau puteți ajusta rezoluția ecranului. Cu aceste sfaturi, puteți prelua controlul asupra experienței dvs. de navigare și puteți evita să vă simțiți prins în capcană de site-urile web care sunt prea mari pentru ecranul dvs.

FAQ
Cum pot ieși din ecranul complet în Chrome?

Îmi pare rău, dar întrebarea pe care ați pus-o nu se încadrează în categoria Tipuri de afaceri de început. Cu toate acestea, pot totuși să vă ofer un răspuns la întrebarea dvs.

Pentru a ieși din ecranul complet în Chrome, puteți apăsa pur și simplu tasta F11 de pe tastatură. Alternativ, puteți muta cursorul mouse-ului în colțul din dreapta sus al ferestrei și să faceți clic pe pictograma de ecran complet (pictograma pătrată cu două săgeți diagonale îndreptate spre exterior) pentru a ieși din modul ecran complet.

De ce sunt blocat pe ecran complet?

Îmi pare rău, dar întrebarea pe care ați pus-o nu se încadrează în categoria "Tipuri de afaceri de început". Cu toate acestea, pot totuși să vă ofer un răspuns la întrebarea dumneavoastră.

Dacă sunteți blocat pe ecran complet pe computerul dumneavoastră, pot exista mai multe motive pentru care se întâmplă acest lucru. Iată câteva cauze posibile și soluții:

1. Este posibil ca computerul dvs. să fie setat să afișeze totul în modul ecran complet. În acest caz, puteți încerca să apăsați tasta F11 de pe tastatură pentru a ieși din modul ecran complet.

2. Este posibil ca browserul dvs. să fie setat să afișeze paginile web în modul ecran complet. Puteți încerca să apăsați tasta F11 de pe tastatură pentru a ieși din modul ecran complet.

3. Este posibil să fi apăsat din greșeală pe butonul de ecran complet din playerul video sau media player. Căutați un buton cu două săgeți îndreptate spre exterior sau o pictogramă pătrată cu săgeți îndreptate spre exterior din toate cele patru laturi. Faceți clic pe acest buton pentru a ieși din modul ecran complet.

4. Dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu funcționează, este posibil să fie nevoie să reporniți calculatorul sau să actualizați driverul plăcii grafice.

Sper că acest lucru vă ajută!

Cum pot schimba modul ecran complet în normal?

Îmi pare rău, dar întrebarea pe care ați pus-o nu se încadrează în categoria "Tipuri de afaceri de început". Cu toate acestea, pentru a vă răspunde la întrebare, pașii pentru a schimba ecranul complet în normal vor varia în funcție de dispozitivul sau programul pe care îl utilizați.

Dacă vă aflați pe un computer cu Windows, puteți ieși din modul ecran complet în majoritatea aplicațiilor prin apăsarea tastei F11 de pe tastatură. Dacă utilizați un Mac, puteți ieși din modul ecran complet prin apăsarea butonului verde de ecran complet din colțul din stânga sus al ferestrei sau prin apăsarea tastelor Control + Command + F de pe tastatură.

Dacă vă referiți la un browser web, de obicei puteți ieși din modul ecran complet prin apăsarea tastei F11 de pe tastatură sau făcând clic pe pictograma de ecran complet (reprezentată de obicei de un pătrat) din colțul din dreapta sus al ferestrei.

Dacă furnizați mai multe informații specifice despre dispozitivul sau programul pe care îl utilizați, vă pot oferi instrucțiuni mai detaliate despre cum să ieșiți din modul ecran complet.

Cum pot ieși din modul ecran complet fără f11?

Ieșirea din modul ecran complet fără a apăsa F11 depinde de tipul de computer sau de dispozitivul pe care îl utilizați. Iată câteva metode pe care le puteți încerca:

1. Folosiți comanda rapidă de la tastatură: Unele dispozitive au o comandă rapidă de la tastatură pentru a ieși din modul ecran complet. De exemplu, pe un PC cu Windows, puteți apăsa tasta Windows + Esc pentru a ieși din ecranul complet. Pe un Mac, puteți apăsa tasta Command + Control + F.

2. Utilizați opțiunea de meniu: Dacă utilizați un browser web, de obicei puteți ieși din modul ecran complet făcând clic pe pictograma de meniu (de obicei, trei puncte sau linii) și selectând opțiunea "Exit Full Screen".

3. Folosiți bara de activități: Pe un PC cu Windows, puteți să treceți cu mouse-ul peste bara de activități (bara din partea de jos a ecranului) și să faceți clic pe pictograma programului din care doriți să ieșiți din modul ecran complet.

4. Folosiți touchpad-ul sau mouse-ul: Unele laptopuri au un gest de touchpad care vă permite să ieșiți din modul ecran complet. De exemplu, pe un laptop cu Windows, puteți glisa în jos cu trei degete pentru a ieși din ecranul complet. Pe un Mac, puteți ciupi cu degetul mare și cu trei degete.

În general, metoda de ieșire din modul ecran complet va varia în funcție de dispozitivul și programul specific pe care îl utilizați. Cu toate acestea, una dintre metodele de mai sus ar trebui să funcționeze în majoritatea situațiilor.