MacBook Pro nu se va porni? 6 moduri de a o remedia

Un MacBook Pro care nu se va porni poate fi necesar să fie reparat la Apple Store, dar înainte de a-l lua, încercați câteva lucruri pentru a vedea dacă problema este ceva simplu pe care îl puteți remedia.

Un MacBook Pro care nu va porni deloc este diferit de unul care pornește și se blochează pe un ecran albastru sau negru. Informațiile din acest articol se aplică oricărui MacBook care nu va începe deloc.

Unsplash


Motive pentru care un MacBook Pro nu se va porni

Când un MacBook Pro nu pornește deloc, problema este adesea legată de alimentarea de la o priză de perete și de cablul care îl alimentează pe Mac sau bateria acestuia. Cu toate acestea, există și alți vinovați posibili.

Cum se remediază un MacBook Pro care nu se va porni

Apăsați butonul de alimentare de pe MacBook Pro și ascultați sunetele de la ventilator sau zgomotele sau zgomote. Dacă auziți ceva sau vedeți lumini pe tastatură, Mac-ul dvs. pornește foarte bine, dar afișajul dvs. are o problemă care poate necesita ajutor profesional. Cu toate acestea, dacă nu auziți și nu vedeți nimic, aceste remedieri ar putea face MacBook Pro să ruleze și să funcționeze.

  1. Verificați conexiunile de alimentare. Dacă MacBook Pro nu se aprinde deloc, atunci primul lucru de verificat este că este conectat. Așteptați câteva minute înainte de a porni din nou Mac-ul. Nu uitați să verificați priza de alimentare cu o lampă sau un alt dispozitiv pentru a vă asigura că priza funcționează corect.

  2. Înlocuiți cablul de alimentare sau adaptorul. Dacă Mac-ul este conectat și nu pornește, cablul de alimentare poate fi defect. Schimbați-l cu un cablu de lucru cunoscut pentru a ajuta la identificarea problemei.

  3. Incarca bateria. Dacă rulați laptopul la baterie, este posibil ca bateria să fie descărcată. Conectați laptopul și așteptați cel puțin 10 minute în timp ce bateria se încarcă înainte de a porni MacBook la baterie. Dacă nu puteți încărca bateria, duceți MacBook la un App Store sau la un furnizor de servicii autorizat Apple pentru înlocuire.

  4. Măriți luminozitatea ecranului. Este posibil ca MacBook Pro să fie pornit, dar nu îl puteți vedea. Apăsați tasta F2 din partea de sus a tastaturii pentru a face ecranul mai luminos. Pe MacBook Pro cu Touch Bar, controlul luminozității este pe Touch Bar, dar dacă Touch Bar nu este aprins, MacBook Pro nu este pornit.

  5. Scoateți toate accesoriile și perifericele de pe Mac. O problemă cu o imprimantă, o unitate externă, un hub USB sau un dispozitiv mobil - sau unul dintre cabluri - ar putea împiedica pornirea Mac-ului.

  6. Resetați controlerul de gestionare a sistemului (SMC). SMC controlează o mare parte din funcționalitatea de bază a unui Mac, de la afișaj și lumini până la ventilator și butonul de pornire. Resetarea acestuia rezolvă uneori orice oprește pornirea MacBook Pro. Metoda diferă pentru MacBook Pro față de 2009 sau mai devreme sau pentru MacBook Pro recent cu cipul de securitate T2.