Fișier CSR (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier CSR este un fișier Cerere de semnare a certificatului utilizat de site-uri web pentru a-și autentifica identitatea către o autoritate de certificare.

Fișierele CSR sunt parțial criptate, cu partea criptată care descrie domeniul, adresa de e-mail și țara / statul solicitantului. 

Cheia publică este de asemenea inclusă într-un fișier CSR. Fișierul CSR este creat folosind cheia publică și cheia privată, cea din urmă fiind pentru semnarea fișierului CSR.

CSR este, de asemenea, o abreviere pentru alți termeni tehnici, dar niciunul dintre ei nu are nicio legătură cu formatul de fișier CSR descris în această pagină. Câteva exemple includ routerul de comutare celulară, autorepararea clientului, cererea de servicii de conținut și registrul de control și stare.


Cum se deschide un fișier CSR

Fișierele CSR pot fi uneori deschise cu software cum ar fi OpenSSL sau Microsoft IIS.

De asemenea, puteți deschide un fișier CSR cu un editor de text, dar probabil că nu ar fi util. Deoarece informațiile primare dintr-un fișier CSR sunt criptate, un editor de text ar servi doar pentru a afișa textul eronat atunci când este văzut ca un fișier text.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul CSR, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere CSR, puteți schimba programul implicit care deschide fișierele CSR.


Cum se convertește un fișier CSR

Majoritatea formatelor de fișiere pot fi convertite în alte formate cu un convertor de fișiere gratuit. Fișierele CSR sunt puțin diferite și, prin urmare, nu sunt disponibile foarte multe convertoare CSR dedicate. De exemplu, un fișier PNG este suficient de popular încât o mulțime de convertoare gratuite de fișiere de imagine îl pot salva într-un alt format, dar nu este chiar cazul fișierelor CSR.

Cel mai simplu mod de a converti fișierele de certificate CSR în PEM, PFX, P7B sau DER este cu convertorul SSL online gratuit de la SSLShopper.com. Încărcați fișierul CSR acolo și apoi alegeți un format de ieșire în care să îl salvați.

  1. Accesați SSLShopper.com.

  2. În Fișier certificat de convertit, Selectați Alegeți Fișier.

  3. În Deschis , selectați fișierul de convertit și selectați Deschis.

  4. În Tipul certificatului curent, selectați tipul.

  5. În Tastați pentru a converti în, selectați tipul pe care doriți să îl convertiți.

  6. Selectați Convertiți certificatul.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Un motiv pentru care nu vă puteți deschide fișierul ar putea fi că citiți greșit extensia de fișier și confundați un alt format pentru formatul Cerere de semnare a certificatului. Există o mulțime de extensii de fișiere care arată că citesc „.CSR” atunci când sunt într-adevăr similare.

Unele exemple pot fi văzute cu fișierele CRS, CSH, CSV, CSS și CSI. Deși le-ar plăcea să aibă ceva în comun cu fișierele CSR, dincolo de literele lor de extensie de fișier, ele sunt de fapt tipuri de fișiere total diferite, care sunt deschise cu programe diferite.

Verificați de două ori extensia de fișier pe care o folosește fișierul dvs., apoi folosiți-o ca cercetare pentru a afla ce programe software vă pot deschide sau converti fișierul.