iPad Mini nu se va porni? Încercați aceste remedieri

Dacă iPad Mini nu se aprinde după ce apăsați butonul Acasă, nu intrați în panică. În majoritatea cazurilor, readucerea la viață a tabletei durează doar câțiva pași simpli. Vă vom arăta ce trebuie să faceți pentru ca dispozitivul dvs. să funcționeze din nou.

Dacă iPad-ul dvs. Mini nu pornește și niciuna dintre aceste soluții nu funcționează, poate fi necesar să achiziționați un iPad nou.

  1. Trezește iPad-ul. Poate fi în stare de somn și nu oprit. Dacă apăsați butonul Sleep / Wake o dată sau de două ori nu face nimic, iPad-ul ar putea fi oprit. Când un iPad este oprit complet, bateria nu este utilizată. Veți ști că iPad-ul se aprinde când vedeți sigla Apple.

  2. Măriți luminozitatea pe ecranul iPad. Este posibil ca tableta să fie aprinsă, dar este posibil ca ecranul să fie prea întunecat. Luați iPad-ul într-o cameră întunecată, deschideți Centrul de control și măriți luminozitatea. Pentru a deschide Centrul de control în iOS 12, glisați în jos din colțul din dreapta sus; în iOS 11 și versiunile anterioare, glisați în sus de jos.

  3. Conectați iPad-ul și încărcați-l. Dacă iPad-ul este oprit și nu se aprinde când țineți apăsat butonul Wake, bateria se poate descărca complet. Așteptați câteva minute după conectarea iPad-ului pentru a vedea dacă apare un indicator al bateriei sau dacă dispozitivul pornește. Se va porni automat atunci când bateria are suficientă energie pentru a trezi dispozitivul. Dacă nu vedeți acest indicator în decurs de o oră sau vedeți un indicator „conectați-vă la alimentare”, asigurați-vă că totul este conectat ferm. De asemenea, încercați să utilizați un alt cablu USB sau priză.

    Dacă un iPad Mini este lăsat într-o mașină fierbinte sau în afara temperaturilor de îngheț, acesta se poate închide și nu se poate încărca. Aduceți-l la temperatura camerei înainte de al porni sau de a-l încărca.

    Curățați portul de încărcare dacă iPad-ul a fost conectat timp de o oră și nu se va încărca. Murdăria sau praful pot bloca portul, ceea ce îi poate împiedica capacitatea de încărcare. Folosiți o scobitoare din lemn sau plastic pentru a răzui orice resturi.

  4. Remediați conexiunile prin cablu din interiorul iPad-ului. Unii utilizatori au reușit să își pornească iPad-urile după ce au erodat iPad-ul. Bateria ușoară poate realinia cablurile libere care nu fac conexiuni solide.

    Asigurați-vă că opriți tableta înainte de a face acest lucru și acoperiți partea din față și spatele în siguranță cu un prosop.

  5. Resetați iPad-ul. Repornirea unui iPad Mini folosind o procedură de repornire iPad funcționează când iPad-ul este pornit. Dacă iPad-ul este oprit, efectuați o resetare hard pe iPad Mini.

  6. Puneți iPad-ul în modul de recuperare și actualizați software-ul. Modul de recuperare nu vă va șterge datele, dar va actualiza software-ul iPad și va reinstala cea mai recentă versiune de iOS.

  7. Ștergeți iPad-ul de la distanță. Când un iPad nu pornește, puteți încerca să utilizați modul de recuperare sau să îl porniți parțial și să efectuați o ștergere de la distanță pentru a reseta software-ul. Dacă puteți șterge iPad-ul în acest fel, actualizați-l la cea mai recentă versiune iOS pentru a remedia orice cauză a acestuia nu pornește.

    O resetare normală a iPad-ului implică accesarea setărilor iPad-ului din interiorul dispozitivului. Nu puteți reseta un iPad dacă iPad-ul nu pornește.

  8. Luați iPad-ul la un expert. Dacă soluțiile de mai sus nu au funcționat, duceți iPad-ul la un service de reparații autorizat. S-ar putea să existe o problemă hardware pe care remedierile software nu o vor rezolva. Căutați un expert în bara Apple Genius sau la un centru de reparații certificat Apple.