Cum se folosește Clipboard-ul în Windows 10

Clipboard-ul din sistemul de operare Windows 10 este mai avansat decât experiența precedentă a clipboard-ului. Cu noul clipboard, puteți vizualiza textul și imaginile care au fost copiate în clipboard și puteți alege ce conținut doriți să lipiți.

În plus, noul clipboard se poate sincroniza cu alte computere și tablete Windows 10 care utilizează același login de cont Microsoft. Aceasta înseamnă că puteți copia imagini și text de pe un dispozitiv Windows 10 și le puteți lipi pe alt dispozitiv.


Cum să copiați conținutul în clipboardul Windows 10

Copierea de bază a conținutului în clipboard pe Windows 10 se poate face folosind oricare dintre următoarele metode. Procesul este similar cu copierea și lipirea pe un Mac.

  • Evidențiați textul sau imaginea aleasă într-o aplicație și apăsați Ctrl+C.
  • Faceți clic dreapta pe text sau imagini și selectați Copiați din meniul pop-up.

Cum să lipiți din clipboard pe Windows 10

Pentru a lipi ultimul conținut copiat din clipboard într-o aplicație, utilizați cele două metode standard de lipire:

  • Anunturi Ctrl+V.
  • Faceți clic dreapta unde doriți să lipiți conținutul și selectați Pastă din meniul pop-up.

Cu toate acestea, utilizând funcționalitatea modernă a clipboard-ului Windows 10, puteți alege dintre mai multe intrări copiate anterior din istoricul clipboard-ului.

Numai imaginile mai mici de 4 MB se salvează în clipboard-ul Windows 10.

Pentru a vizualiza istoricul clipboardului, apăsați Tasta Windows+V.

Odată deschis, derulați în sus sau în jos pentru a găsi textul sau imaginea și selectați-l pentru a-l lipi în aplicația deschisă.


Cum să ștergeți datele din clipboard

Ștergerea textului și a imaginilor din clipboard-ul Windows 10 se poate face în trei moduri.

  • Deschideți clipboardul apăsând Tasta Windows+V apoi selectați X în colțul din stânga sus al fiecărui element pe care doriți să îl ștergeți.
  • Deschideți clipboardul apăsând Tasta Windows+V apoi selectați Curata tot. Aceasta șterge fiecare element din clipboard-ul Windows 10, cu excepția elementelor pe care le-ați fixat.
  • Deschis setările > Sistem > Clipboard și selectați clar. Aceasta șterge totul din clipboard-ul Windows 10, cu excepția articolelor fixate.


Pin Windows 10 Clipboard Text

Deși ștergerea conținutului din clipboard poate fi utilă, poate exista un conținut pe care nu doriți să îl ștergeți. Selectați manual anumite elemente și protejați-le de ștergere fixându-le.

Pentru a fixa conținutul din clipboard, apăsați Tasta Windows+V pentru a deschide clipboardul și apoi selectați pictograma pin mic din dreapta textului și a imaginilor pe care doriți să le păstrați. Dacă se face corect, pictograma orizontală a știftului ar trebui să se încline la un unghi de 45 de grade.

Pentru a anula fixarea textului sau a imaginilor din clipboard, faceți clic din nou pe pictograma PIN.

Odată fixat, conținutul selectat este protejat de fiecare dată când ștergeți clipboardul în viitor.