Fișier XPD (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier XPD poate fi un fișier de licență PlayStation Store PSP. Sunt folosite pentru DRM și sunt descărcate de pe Sony PlayStation Store atunci când descărcați conținut. Fișierul XPD este necesar atunci când puneți fișiere pe un PSP.

Dacă aveți un alt tip de fișier XPD, este probabil un fișier XML Pipeline, care este o pagină web creată dintr-un fișier XML. Această transformare are loc de obicei prin XSL sau Extensible Stylesheet Language.

Un fișier XPD care nu are niciunul dintre aceste formate poate fi un fișier SkyRobo sau un fișier XPD Cache, care conține informații despre un obiect 3D.


Cum se deschide un fișier XPD

Fișierele de licență PlayStation Store nu sunt destinate a fi deschise, dar sunt necesare atunci când transferați fișiere și jocuri protejate prin DRM pe dispozitive PSP. Media Go este programul care le folosește. Consultați Cum descărcați conținutul Magazinului PlayStation pe tutorialul dvs. PlayStation Portable dacă aveți nevoie de ajutor.

Sony nu mai acceptă Media Go, deși a fost înlocuit cu noul program Music Center for PC. Puteți vedea diferențele dintre aceste două programe în acest tabel de comparație.

Dacă fișierul XPD pe care îl utilizați este un fișier XML Pipeline, browserele web precum Internet Explorer, Firefox și Chrome vor deschide fișierul. Editorii de text ar trebui să poată să-i deschidă și pentru editare

Fișierele SkyRobo pot fi deschise cu aplicația de programare cu același nume, dar nu putem găsi un link de descărcare pentru acesta.

Maya Autodesk folosește fișiere XPD ca fișiere cache XPD. Acestea descriu locația, geometria și alte detalii despre obiectele 3D utilizate în Maya.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul XPD, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere XPD, puteți schimba programul implicit pentru o anumită extensie de fișier.


Cum se convertește un fișier XPD

Majoritatea fișierelor pot fi convertite folosind un convertor de fișiere gratuit, dar nu credem că este cazul pentru niciunul dintre formatele de aici care utilizează extensia de fișier XPD.

Fișierele de licență PlayStation Store trebuie să rămână în formatul lor existent. Schimbarea extensiei de fișier cu altceva sau modificarea a ceva din fișier nu ar fi o idee bună, deoarece Media Go nu ar ști ce să facă cu fișierul, iar conținutul probabil nu ar fi livrat PSP în mod corespunzător.

Deoarece fișierele XML Pipeline sunt fișiere text bazate pe XML, acestea pot fi convertite probabil în HTML, TXT, XML și alte formate similare utilizând un editor de text precum Notepad ++.

Dacă aveți deja SkyRobo pe computer sau dacă știți de unde să descărcați programul, puteți încerca să îl utilizați pentru a converti fișierul XPD într-un alt format. Majoritatea programelor care acceptă salvarea sau conversia fișierelor în formate noi au opțiunea în meniul Fișier> Salvare ca sau într-un meniu Export sau Conversie.

Nu presupunem că fișierele XPD utilizate în programul Maya al Autodesk pot fi convertite într-un alt format, dar la fel ca în cazul SkyRobo, este posibil să o puteți face prin meniul Fișier Maya.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă niciunul dintre aceste programe nu vă poate folosi fișierul, verificați din nou că citiți corect extensia de fișier. Când extensiile de fișiere sunt scrise în mod similar, nu înseamnă neapărat că sunt formate similare sau că pot fi utilizate cu același software.

Unele exemple includ fișierele XPI, XP3, XPL (LcdStudio Playlist) și XPDL (Modulul XPDL), toate acestea împărtășind litere comune cu extensia .XPD, dar deschise cu diferite programe.