Fișier XLR (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier XLR este un fișier Works Table sau Chart, foarte similar cu formatul XLS al Microsoft Excel.

Fișierele XLR sunt create cu versiunile 6-9 ale Microsoft Works și pot stoca lucruri precum diagrame și imagini, dar și date obișnuite ale foilor de calcul precum text, formule și numere, în celule separate ale foii de calcul.

WPS este un alt format de fișier utilizat în Microsoft Works, dar pentru datele documentelor (cum ar fi DOC) în loc de datele foilor de calcul.


Cum se deschide un fișier XLR

Fișierele XLR pot fi deschise și editate cu Microsoft Works întrerupt.

Unele versiuni ale Microsoft Excel îl pot deschide, dar este posibil doar pentru fișierele care au fost create în versiunea Works 8 și ulterioară. OpenOffice Calc acceptă și formatul.

Dacă utilizați Excel sau Calc, încercați mai întâi să deschideți acel program și apoi să navigați la fișierul pe care doriți să îl deschideți. De obicei, veți avea mai mult noroc să îl deschideți în acest fel decât să încercați să vă configurați computerul pentru a deschide fișierele XLR cu unul dintre aceste programe în mod implicit.

De asemenea, puteți încerca să redenumiți fișierul pentru a avea extensia de fișier .XLS și apoi să îl deschideți în Microsoft Excel sau în alt program care acceptă aceste fișiere.


Cum se convertește un fișier XLR

Zamzar este un convertor de fișiere gratuit care rulează în browserul dvs. (nu este un program descărcabil) și va converti XLR în XLS, XLSX, PDF, RTF, CSV și alte formate similare.

De asemenea, este posibil să aveți noroc să convertiți fișierul după ce a fost deschis într-unul dintre programele menționate mai sus, cum ar fi Excel sau Calc. Dacă aveți deja Microsoft Works pe computer, dar doriți doar fișierul într-un format diferit, îl puteți face și acolo.

Conversia unui fișier XLR utilizând unul dintre programele de mai sus se face de obicei prin Fișier > Salvare ca meniul. De exemplu, dacă utilizați Microsoft Works, trebuie doar să deschideți fișierul și apoi să alegeți opțiunea de meniu pentru a selecta dintre formate precum WKS, XLSX, XLSB, XLS, CSV sau TXT.

De asemenea, amintiți-vă sfatul de mai sus despre schimbarea extensiei de fișier. Dacă faceți acest lucru, nu îl veți converti exact, dar pare să funcționeze în multe cazuri, permițându-vă să îl deschideți în orice vizualizator / editor XLS pe ​​care îl aveți pe computer.

Aceste inițiale se referă, de asemenea, la un tip de conector electric pentru dispozitive audio. Puteți cumpăra un convertor pentru XLR în USB de pe site-uri web precum Amazon.com.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se va deschide după ce ați încercat sugestiile de mai sus, există șanse mari să nu aveți de-a face cu un fișier XLR. Acest lucru este destul de ușor de amestecat, având în vedere că multe extensii de fișiere arată la fel.

X_T este un exemplu. Un altul este XLF, care este foarte apropiat în ceea ce privește ortografia, dar este rezervat fișierelor XLIFF Document; puteți citi unul cu un editor de text.

XIP este un alt lucru pe care s-ar putea crede că este legat într-un fel de fișier de calcul tabelar, dar formatul MacOS Signed Archive este cel care folosește această extensie de fișier.