Cum se deschide și se folosește aplicația Switcher pentru iPad

Managerul de activități al iPad-ului este unul dintre cele mai simple moduri de a comuta între aplicații sau de a trece la o aplicație deschisă recent. De asemenea, vă oferă acces la panoul de control și vă permite să părăsiți o aplicație de care nu mai aveți nevoie deschisă.

Aceste instrucțiuni se aplică iPad-urilor care rulează iOS 4.2.1 și versiuni ulterioare.


Cum să activați caracteristicile multitasking ale iPad-ului

Pentru a utiliza funcții precum App Switcher, va trebui să vă asigurați că opțiunile sunt activate mai întâi. Iată cum să faci asta.

  1. Pe ecranul de întâmpinare, atingeți setările.

  2. Selectați general.

  3. Robinet Multitasking & Dock.

  4. Următorul ecran are comutatoarele de care va trebui să activați alte caracteristici multitasking, cum ar fi Slide Over și Picture in Picture. Dar cel pe care doriți să vă asigurați că este activat este Gesturi.

  5. Cu această setare activată, veți avea toate opțiunile de care aveți nevoie pentru a accesa aplicația Switcher.

Deschideți aplicația Switcher în unul din cele două moduri:

  • Faceți dublu clic pe butonul Acasă, care este butonul fizic chiar sub ecranul iPad-ului atunci când îl țineți în modul portret. La modelele ulterioare, acesta este și senzorul pentru Touch ID.
  • Glisați degetul în sus chiar de la marginea inferioară a afișajului iPad, unde ecranul se întâlnește cu teșitul

Când aveți ecranul managerului de activități deschis, cele mai recente aplicații utilizate vor apărea ca ferestre pe ecran. Iată câteva lucruri pe care le puteți face pe acest ecran:

  • Atingeți fereastra unei aplicații pentru a comuta la ea.
  • Dacă glisați din partea stângă a ecranului spre partea dreaptă, puteți parcurge aplicațiile deschise recent. Această funcție vă ajută să treceți la o aplicație chiar dacă au trecut câteva ore de când ați deschis-o ultima dată.
  • De asemenea, puteți închide o aplicație ținând degetul pe fereastra aplicației și glisând spre partea de sus a ecranului. Acest gest închide complet aplicația. De obicei, nu ar trebui să ieșiți dintr-o aplicație de acest gen, dar dacă aveți o aplicație care se comportă necorespunzător, închiderea și relansarea este o etapă bună de depanare.

Cum să comutați între aplicații pe iPad

Comutarea rapidă între aplicații este o modalitate excelentă de a crește productivitatea, dar, deși managerul de activități îl face foarte ușor, nu este întotdeauna cel mai rapid. Există alte două metode pentru a vă deplasa rapid între aplicații. 

Cum să schimbați aplicațiile utilizând Dock-ul iPad

Dock-ul iPad-ului va afișa cele mai recente trei aplicații utilizate în partea dreaptă a docului. O linie verticală separă aplicațiile recente de cele pe care le-ați fixat permanent la Dock. 

Stația de andocare a iPad-ului este întotdeauna vizibilă pe ecranul de pornire, dar aveți și acces rapid la acesta în cadrul aplicațiilor. Dacă glisați degetul în sus de la marginea de jos a ecranului, va apărea Dock.

Odată ce Dock-ul este vizibil, îl puteți folosi pentru a lansa una dintre cele mai recente aplicații utilizate sau oricare dintre aplicațiile pe care le-ați fixat în partea stângă.


Cum să efectuați mai multe sarcini folosind Dock

Dock face, de asemenea, multitasking-ul ușor, oferindu-vă o modalitate rapidă și ușoară de a afișa mai multe aplicații pe ecran în același timp, folosind Slide Over, Split View și Picture in Picture. Iată cum puteți deschide simultan până la trei aplicații pe iPad.

  1. Deschideți prima aplicație pe care doriți să o utilizați.

  2. Glisați în sus din partea de jos a ecranului pentru a ridica Dock-ul în sus.

  3. Trageți pictograma următoarei aplicații pe care doriți să o deschideți în partea dreaptă a ecranului.

  4. Eliberați pictograma și aplicațiile vor apărea una lângă alta.

  5. Puteți regla lățimea ambelor aplicații trăgând fila între ele spre stânga sau spre dreapta. Dacă o trageți pe ambele margini ale ecranului, aplicația se va închide pe acea parte.

  6. Pentru a deschide o a treia aplicație în Slide Over, trageți din nou Dock în sus și trageți pictograma aplicației dorite pe linia dintre cele două aplicații care sunt deja deschise (unde se află glisorul de ajustare).

  7. După ce eliberați pictograma, a treia aplicație se va deschide într-o fereastră înaltă, dreptunghiulară, deasupra celorlalte două. Puteți utiliza glisorul din partea de sus a acestei aplicații pentru al glisa temporar de pe ecran. Glisați de pe marginea ecranului pentru al trage înapoi.

    Cu mai multe aplicații deschise, puteți trage fotografii, text și videoclipuri între ele.

  8. Nu toate aplicațiile acceptă multitasking. Dacă aplicația apare ca o fereastră pătrată în loc de dreptunghi orizontal atunci când o trageți spre mijlocul ecranului, aceasta se va lansa în modul ecran complet.


Cum să schimbați aplicațiile utilizând gesturi multitasking

Gesturile multitasking încorporate în iOS sunt câteva secrete interesante care vă pot ajuta să profitați la maximum de iPad. 

Folosiți aceste gesturi pentru a comuta între aplicații, ținând patru degete în jos pe ecranul iPad-ului și glisând la stânga sau la dreapta pentru a naviga între aplicațiile utilizate recent. De asemenea, puteți glisa în sus cu patru degete pentru a dezvălui aplicația Switcher.