Fișier WMV (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier WMV este un fișier Windows Media Video, comprimat cu unul sau mai multe dintre formatele de compresie video Microsoft. Este un format obișnuit folosit pentru a stoca videoclipuri în Windows, motiv pentru care unele programe terță parte îl folosesc pentru lucruri precum animații scurte.

Fișierele audio Windows Media sunt similare, dar conțin doar date audio, fără videoclip. Aceste fișiere folosesc extensia WMA.


Cum se deschide un fișier WMV

Majoritatea versiunilor de Windows au Windows Media Player sau Filme și TV instalate, deci acestea sunt cele mai bune soluții pentru a deschide fișiere WMV dacă utilizați Windows. Din moment ce WMP a încetat să fie dezvoltat pentru macOS după versiunea 9, utilizatorii Mac pot folosi Flip4Mac, dar nu este gratuit.

VLC, DivX Player, KMPlayer și MPlayer sunt câteva alternative și playere media complet gratuite, care redă fișiere WMV atât pe sistemele de operare Mac, cât și pe Windows, dar există multe altele. Elmedia Player este un alt player WMV pentru Mac.


Cum se convertește un fișier WMV

Folosirea unuia dintre programele noastre gratuite de conversie video sau a serviciilor online este cu siguranță cel mai bun mod de a converti un fișier WMV. Descărcați și instalați unul, apoi încărcați fișierul WMV și apoi alegeți să îl convertiți într-un alt format video precum MP4, AVI, MKV, 3GP, FLV și multe altele.

Orice Video Converter și Freemake Video Converter sunt doi dintre convertoarele noastre preferate WMV. Ambele sunt foarte ușor de utilizat și acceptă o mare varietate de formate de ieșire. De exemplu, Freemake Video Converter vă poate converti fișierul WMV direct pe un DVD, precum și extrage sunetul, salvându-l în MP3.

Convertorii video online precum Zamzar pot converti și fișiere WMV. Utilizarea unui convertor de fișiere online are avantajele și dezavantajele sale, deoarece, deși nu trebuie să descărcați un program pentru a efectua conversia, trebuie să încărcați videoclipul pe site-ul web, ceea ce poate dura mult dacă faceți o conversie mare Fișier WMV.


Mai multe informații despre fișierele WMV

Fișierele WMV utilizează formatul de container Advanced Systems Format (ASF) al Microsoft și, prin urmare, sunt foarte asemănătoare cu fișierele ASF, care este un alt format de fișier dezvoltat de Microsoft.

Cu toate acestea, fișierele WMV pot fi, de asemenea, ambalate în formatul containerului Matroska sau AVI și, prin urmare, au extensia de fișier MKV sau AVI.

Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. încă nu se deschide chiar și după ce ați încercat programele recomandate mai sus, este posibil să nu aveți deloc un fișier Windows Media Player. Unele formate de fișiere folosesc o extensie de fișier foarte similară, dar asta nu înseamnă în niciun caz că formatele sunt identice sau chiar strâns legate.

Iată câteva exemple:

  • Fișierele WVM sunt fișiere video Google Play. De obicei, acestea sunt văzute numai pe dispozitivele Android ca format pe care Google îl folosește pentru a stoca emisiuni TV și filme și pot fi găsite când navigați prin fișierele dispozitivului, în folderul com.google.android.videos / files / Movies / Movies.
  • Fișierele WMF ar putea fi în formatul Windows Metafile, care este un format de fișier grafic care conține comenzi de desen, cum ar fi explicarea modului de a face un dreptunghi sau un cerc. Jocul video Widelands folosește și fișiere WMF pentru fișierele de hărți care stochează dimensiunea hărții, resursele și locațiile personajelor.
  • Fișierele AMV sunt fișiere video comprimate în format Anime Music Video. Sunt folosite de unele playere media portabile chinezești.

Windows Media Player este, de asemenea, asociat cu alte formate de fișiere care utilizează extensii de fișiere similare, dar asta nu înseamnă că sunt aceleași formate. De exemplu, fișierele WMZ sunt fișiere Windows Media Player comprimate care modifică aspectul Windows Media Player, iar fișierele Windows Media Redirector (WMX) sunt comenzi rapide care indică fișierele media WMA și WMV.