Fișier VOB (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier .VOB este cel mai probabil un fișier DVD Video Object, care poate conține atât date video, cât și audio, precum și alt conținut legat de filme, cum ar fi subtitrări și meniuri. Uneori sunt criptate și văzute în mod normal stocate la rădăcina unui DVD în folderul VIDEO_TS.

Modelele 3D numite Vue Objects folosesc și această extensie de fișier. Sunt create de programul de modelare 3D E-on Vue și pot fi texturate folosind informațiile stocate într-un fișier MAT (Vue Material).

Jocul video pentru curse de mașini Live for Speed ​​folosește și fișiere VOB, în scopul texturării și modelării mașinilor 3D. Vehiculele sunt simetrice, deci numai jumătate din model este conținută în fișier; restul este generat de joc.

VOB este, de asemenea, un acronim pentru voce peste bandă largă și video pe bandă largă, dar nici unul nu are nimic de-a face cu formatele de fișiere menționate aici.


Cum se deschide un fișier VOB

Mai multe programe software care se ocupă de videoclipuri pot deschide și edita fișiere VOB. Unele playere VOB gratuite includ Windows Media Player, Media Player Classic, VLC, GOM Player și Potplayer.

Alte deschizătoare non-gratuite includ programele CyberLink PowerDVD, PowerDirector și PowerProducer.

VobEdit este un exemplu de editor VOB gratuit, iar alte programe precum DVD Flick pot transforma fișiere video obișnuite în fișiere VOB în scopul creării unui film DVD.

Pentru a deschide unul pe macOS, puteți utiliza VLC, MPlayerX, Elmedia Player sau Roxio Toast. VLC funcționează și cu Linux.

Dacă trebuie să vă deschideți fișierul VOB într-un alt program care nu acceptă formatul sau să îl încărcați pe un site web precum YouTube, puteți converti fișierul într-un format compatibil folosind un convertor VOB listat în secțiunea de mai jos.

Dacă ceea ce aveți este în format Vue Objects, utilizați Vue E-on pentru a-l deschide.

Jocul Live for Speed ​​folosește fișiere VOB în formatul de fișier auto, dar probabil că nu puteți deschide manual fișierul cu acesta. În schimb, programul poate extrage fișiere VOB dintr-o anumită locație în mod automat în timpul jocului.


Cum se convertesc fișiere VOB

Există mai multe convertoare de fișiere video gratuite, cum ar fi VideoSolo Free Video Converter, care pot salva fișiere VOB în MP4, MKV, MOV, AVI și alte formate de fișiere video. Unii, cum ar fi Freemake Video Converter, pot chiar salva fișierul direct pe un DVD sau îl pot converti și încărca direct pe YouTube.

Pentru fișierele Vue Objects, utilizați Vue pentru a vedea dacă acceptă salvarea sau exportarea modelului 3D într-un format nou. Căutați opțiunea într-un Salvează ca or Export zona meniului, cel mai probabil Fișier meniu.

Având în vedere că jocul Live for Speed ​​în sine probabil nu vă permite să deschideți fișierul manual, este la fel de puțin probabil să existe o modalitate de a converti fișierul VOB într-un nou format de fișier. Este posibil să îl puteți deschide cu un editor de imagini sau un program de modelare 3D pentru a-l converti într-un nou format, dar probabil că există puține motive pentru a face acest lucru.


Încă nu îl puteți deschide?

Primul lucru care trebuie verificat dacă fișierul dvs. nu se deschide cu sugestiile de mai sus este extensia fișierului în sine. Asigurați-vă că se citește cu adevărat „.VOB” la final și nu ceva care este doar scris în mod similar.

De exemplu, fișierele VOXB sunt doar o literă în afara fișierelor VOB, dar sunt utilizate pentru un format de fișier complet diferit. Fișierele VOXB sunt fișiere Voxler Network care se deschid cu Voxler.

Un alt este formatul de fișier Dynamics NAV Object Container care folosește extensia de fișier FOB. Aceste fișiere sunt utilizate cu Microsoft Dynamics NAV (cunoscut anterior ca Navision).

Fișierele VBOX sunt, de asemenea, ușor de confundat cu fișierele VOB, dar sunt utilizate în schimb de programul Oracle VirtualBox.

După cum vă puteți da seama doar în aceste câteva exemple, există multe extensii de fișiere diferite care ar putea suna sau arăta ca „VOB”, dar nu au nicio legătură cu faptul că formatele de fișiere în sine sunt sau nu legate sau dacă pot fi utilizate cu același software programe.