Fișier ZXP (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier ZXP este un fișier Adobe Zip Format Extension Package care conține mici biți de software care adaugă funcționalitate unui produs software Adobe. 

Fișierele ZXP sunt într-adevăr doar fișiere ZIP comprimate. Acestea înlocuiesc formatul de fișier vechi Macromedia Extension Plugin care utilizează extensia de fișier .MXP și îmbunătățesc formatul mai vechi, acceptând o semnătură digitală pentru a identifica editorul extensiei.

Există o mulțime de filtre și plugin-uri gratuite Photoshop care vin în acest format.


Cum se deschide un fișier ZXP

Adobe Extension Manager versiunea CS5.5 și mai mare acceptă fișierele ZXP, în timp ce versiunile anterioare ale Extension Manager pot utiliza formatul MXP original. Creative Cloud 2015 și versiunile ulterioare necesită programul desktop Creative Cloud pentru a utiliza fișiere ZXP.

Nu trebuie să decomprimați un fișier ZXP înainte de al utiliza cu un program Adobe, deoarece software-ul face acest lucru automat pentru dvs. Cu unul dintre aceste programe instalate, puteți face dublu clic pe fișierul ZXP pentru a începe instalarea acestuia.

Consultați tutorialul Adobe Extension Manager dacă aveți nevoie de ajutor pentru descărcarea și instalarea fișierelor ZXP în Extension Manager sau acest document de ajutor Creative Cloud pentru ajutor la instalarea fișierelor ZXP cu Creative Cloud (inclusiv extensii de la terți). De asemenea, consultați ghidul Adobe Troubleshoot Adobe Exchange for Creative Cloud dacă aveți probleme cu utilizarea fișierelor ZXP cu aceste aplicații.

Programele terțe, precum Adobe ZXPInstaller și ZXP Installer, pot instala și aceste fișiere. Un altul, Managerul de extensii al Anastasiy, poate instala, elimina și actualiza fișiere ZXP.

Deoarece fișierele ZXP sunt în format arhivă ZIP, le puteți deschide și cu un instrument zip / dezarhivare, cum ar fi 7-Zip. Acest lucru nu vă va permite să utilizați fișierul cu un program Adobe, dar vă va permite să vedeți diferitele fișiere și foldere care alcătuiesc fișierul ZXP.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul ZXP, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere ZXP, consultați ghidul nostru Cum să schimbați programul implicit pentru o extensie de fișier specifică care se schimbă în Windows.


Cum se convertește un fișier ZXP

Nu este nevoie să convertiți ZXP în ZIP, deoarece puteți redenumi doar extensia de fișier din .ZXP în .ZIP. Acest lucru vă va permite să deschideți fișierul în orice instrument de dezarhivare a fișierelor care acceptă formatul ZIP.

Dacă trebuie să faceți opusul și să convertiți formatul MXP mai vechi în ZXP, utilizați unelte > Convertiți extensia MXP în ZXP opțiunea de meniu din Adobe Extension Manager CS6.

Informații suplimentare despre fișierele ZXP

Dacă un fișier ZXP nu se deschide pe computerul dvs., este posibil să nu aveți programul Adobe adecvat necesar pentru utilizarea acestuia. Dacă extensia are alte fișiere și foldere asociate, deschideți CSXS și apoi manifest.xml în interiorul acelui dosar.

În fișierul XML este o secțiune înconjurată de o etichetă „HostList”. Vedeți ce programe Adobe sunt listate acolo; acestea sunt singurele care pot utiliza acel fișier ZXP.

Locurile obișnuite în care ați putea găsi fișiere ZXP în Windows includ:

C: Program Files Common Files Adobe
C: Program Files (x86) Adobe Adobe Bridge [versiune] PublishPanel factory zxp
C: Users [nume de utilizator] AppData Roaming Adobe Extension Manager CC EM Store Virtual Product

Pe macOS, fișierele ZXP se găsesc adesea în aceste foldere:

/ Bibliotecă / Suport pentru aplicații / Adobe / CEP / extensii /
/ Bibliotecă / Suport pentru aplicații / Adobe / extensii /
/ Utilizatori / [nume utilizator] / Suport aplicații / Adobe / CEP / extensii /
/ Utilizatori / Suport pentru aplicații / Adobe / extensii /


Încă nu puteți deschide fișierul?

Chiar dacă extensiile lor de fișiere arată similar, fișierele ZXP nu au nicio legătură cu fișierele ZPS, care sunt fișiere Zebra Portable Safe utilizate cu un program numit ZPS Explorer.

O altă extensie de fișier scrisă în mod similar este ZIPX, care este utilizată pentru fișierele Zip extinse; pot fi deschise cu PeaZip.

Dacă recitiți extensia de fișier pentru fișierul dvs. și constatați că nu se termină cu „ZXP”, căutați extensia de fișier care există pentru a afla mai multe despre format și despre ce program poate deschide fișierul.