Fișier PCT (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier PCT este un fișier Macintosh Picture Image și a fost formatul de fișier implicit pentru programul (acum întrerupt) QuickDraw Mac. Unele aplicații folosesc în continuare formatul PCT, dar PDF l-a înlocuit aproape în întregime.

Datele de imagine dintr-un fișier Macintosh Picture Image pot fi în formatul original PICT 1 sau formatul PICT 2 introdus în Color QuickDraw. Primul poate stoca opt culori, în timp ce al doilea și noul format acceptă mii de culori.

În funcție de aplicația care a creat-o, puteți găsi fișiere Macintosh Picture Image cu extensia de fișier .PCT sau .PICT, dar ambele tipuri de fișiere sunt în același format.


Cum se deschide un fișier PCT

În timp ce programul QuickDraw este întrerupt, fișierele PCT cu ambele formate pot fi deschise cu mai multe instrumente populare de fotografie și grafică, dintre care unele este posibil să le dețineți sau le aveți instalate.

De exemplu, aproape orice instrument Adobe poate deschide fișiere PCT, inclusiv Photoshop, Illustrator, Fireworks și After Effects.

Dacă utilizați Photoshop pentru a deschide fișierul PICT, poate fi necesar să utilizați fișierul Fișier > Import > Ramele video pentru straturi element de meniu.

În plus față de aceste aplicații, programe precum XnView, GIMP, Corel PaintShop Pro, Apple Preview și probabil cele mai multe alte instrumente grafice populare, includ și suport pentru formatele PICT 1 și PICT 2.

Cu toate acestea, vă recomandăm să convertiți fișierul PCT pe care îl aveți într-un format mai popular și mai ușor de utilizat în editorii și vizualizatorii moderni de imagini. În acest fel, puteți partaja imaginea cu alții și fiți siguri că vor putea să o deschidă sau să o editeze. Puteți citi mai multe despre conversia fișierelor PCT în acea secțiune de mai jos.

Dacă descoperiți că un program de pe computerul dvs. este programul implicit care deschide fișierele PCT sau PICT atunci când faceți dublu clic pe ele, dar preferați să fie un program diferit, puteți schimba programul implicit pentru o anumită extensie de fișier în Windows .


Cum se convertește un fișier PCT

Cel mai simplu mod de a converti un fișier PCT într-un alt format de imagine este să utilizați XnView. Puteți face acest lucru din Fișier > Salvare ca or Fișier > Export meniu pentru a converti PCT în orice număr de alte formate de imagine, mai frecvente.

S-ar putea să aveți, de asemenea, noroc folosind unul dintre dispozitivele de deschidere PCT menționate mai sus. Photoshop, de exemplu, salvează PCT în PNG, JPG și în alte câteva formate.

O altă opțiune este să încărcați fișierul PCT pe Online-Convert.com. Acest site web vă oferă opțiunea de a converti PCT în formate precum BMP și GIF. Fiind un instrument online, această metodă funcționează la fel de bine pe orice sistem de operare, fie că este vorba de Mac, Windows, Linux etc.