Cum se dezarhivează fișierele de pe smartphone-urile și tabletele Android

Fișierele ZIP oferă o modalitate de a trimite mai multe fișiere într-un singur pachet digital ordonat. Trebuie să descărcați o aplicație specială pentru a dezarhiva fișierele de pe un dispozitiv Android.

Informațiile de mai jos ar trebui să se aplice indiferent de cine a creat dispozitivul dvs. Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi etc.


Cum să dezarhivați fișierele pe Android

În contextul fișierelor ZIP, dezarhivarea înseamnă extragerea fișierelor dintr-un folder comprimat. Dezarhivarea fișierelor de pe o tabletă sau smartphone Android utilizate pentru a necesita o aplicație specială terță parte, dar acum se poate face cu aplicația oficială Files by Google.

Files Go a fost rebranded Files de Google la sfârșitul anului 2018. Dacă nu v-ați actualizat sistemul de operare de ceva vreme, aplicația poate fi numită în continuare Files Go pe dispozitivul dvs. Android. Actualizați versiunea de Android înainte de a continua.

  1. Accesați Magazinul Google Play și instalați Files by Google.

  2. Deschideți Files by Google și localizați fișierul ZIP pe care doriți să îl dezarhivați. Dacă ați descărcat fișierul ZIP de pe un site web, acesta poate fi în Download dosar.

    Fișierele ZIP au întotdeauna extensia .zip.

  3. Atingeți fișierul pe care doriți să îl dezarhivați. Apare lista de fișiere din folderul ZIP comprimat.

  4. Robinet Extrage pentru a dezarhiva fișierul. După extragerea fișierelor, se afișează o listă a fișierelor dezarhivate.

  5. Robinet Făcut.

  6. Toate fișierele extrase sunt copiate în aceeași locație ca fișierul ZIP original.


Pentru ce sunt utilizate fișierele ZIP?

Fișierele care utilizează extensia .zip sunt denumite fișiere ZIP. Fișierele ZIP (pronunțate ca cuvântul „zip”) comprimă și grupează mai multe fișiere împreună pentru a facilita trimiterea, încărcarea și descărcarea unui grup de fișiere. Fișierele ZIP sunt utilizate pe site-uri web pentru a ajuta vizitatorii să descarce un număr mare de documente sau suporturi media simultan fără a fi nevoie să descarce manual fiecare fișier individual.

RAR este un format similar pentru fișierele comprimate. Programele care pot extrage conținut din fișiere ZIP pot de asemenea dezarhiva fișiere RAR (fișiere cu extensia .rar).


Fișierele ZIP funcționează diferit pe smartphone-uri și tablete?

Nu există nicio diferență între modul în care sunt gestionate fișierele ZIP pe telefoanele sau tabletele Android. Fișierele ZIP sunt compatibile cu toate dispozitivele care rulează sisteme de operare moderne, cum ar fi Android, iOS, macOS și Windows.

Trebuie să folosesc fișiere ZIP pe Android?

Dacă utilizați tableta Android sau telefonul mobil pentru afaceri, este posibil să întâlniți fișiere ZIP pe care va trebui să le extrageți sau să le dezarhivați pentru a vizualiza conținutul. Dacă doriți să creați propriile fișiere ZIP, va trebui să descărcați o altă aplicație.

Care sunt unele Unzippers populare pentru Android?

În timp ce deschiderea fișierelor ZIP pe Android se poate face cu aplicația Files by Google, există mai multe aplicații alternative de extragere a fișierelor ZIP dacă doriți o soluție dedicată. Veți avea nevoie de una dintre aceste aplicații dacă doriți să creați fișiere ZIP pe smartphone-ul sau tableta dvs. Android.

  • ZArchiver: Aplicația ZArchiver este una dintre cele mai bune aplicații gratuite de extragere a fișierelor ZIP de pe Android. Dispune de o interfață ușor de utilizat și acceptă peste 30 de tipuri diferite de fișiere, inclusiv ZIP și RAR.
  • WinZip: Cu ușurință cea mai faimoasă aplicație ZIP, aplicația oficială Android WinZip deschide și creează fișiere ZIP și acceptă tipurile de fișiere ZIPX, 7X, RAR și CBZ. Funcțiile suplimentare, cum ar fi asistența Google Drive, necesită o actualizare cu plată. Aplicațiile WinZip pot fi reclame glitchy și cu caracteristici.
  • RAR: Aplicația Android RAR creează și extrage fișiere ZIP și RAR pe orice dispozitiv Android. De asemenea, deschide fișiere TAR, GZ, BZ2, XZ, 7z, ISO și ARJ.

Trebuie să folosesc deloc o aplicație ZIP Files?

Avantajele utilizării fișierelor ZIP se reduc la preferința personală. Unora le place să le folosească, în timp ce altora le consideră incomode și preferă să descarce fișiere individuale.

Ca alternativă, trimiterea prin e-mail a fișierelor ca atașamente este încă o modalitate fiabilă de a trimite materiale și documente către oameni. O altă modalitate de a trimite cuiva un fișier este să îl încărcați într-un serviciu de stocare în cloud, cum ar fi OneDrive, Google Drive sau Dropbox și să trimiteți prin e-mail persoanei un link către locația fișierului din cloud. De asemenea, este posibil să trimiteți fișiere folosind o aplicație de chat precum Facebook Messenger, WhatsApp, Line și WeChat.