Cum să tipăriți de oriunde cu Google Cloud Print

Folosind Google Cloud Print, puteți imprima local și chiar la nivel global, prin internet. Orice site web, precum și aplicația mobilă Gmail, pot fi utilizate pentru a imprima orice mesaj sau fișier pe internet către o imprimantă de acasă.

Google Cloud Print nu va mai funcționa începând cu 1 ianuarie 2021. Pentru mai multe informații, accesați pagina de asistență Google Cloud Print.


Conectați o imprimantă la Google Cloud Print

Începeți prin configurarea Google Cloud Print cu browserul dvs. Google Chrome. Acest pas inițial necesită utilizarea unui computer cu acces la imprimanta locală.

  1. Deschideți Google Chrome. Google Cloud Print funcționează cu Google Chrome 9 sau o versiune ulterioară sub Windows și macOS. Cel mai bine este să actualizați Chrome la cea mai recentă versiune, dacă nu ați făcut-o deja.

    Dacă utilizați Windows XP, asigurați-vă că este instalat Microsoft XPS Essentials Pack.

  2. Selectați Personalizeaza si controleaza Google Chrome butonul meniu (pictograma cu trei puncte stivuite în dreapta sus a ferestrei).

    Anunturi setările în partea de jos a meniului.

  3. Pe pagina Setări care se deschide, derulați în jos și selectați Avansat în partea de jos a ferestrei.

  4. Derulați în jos până la secțiunea Imprimare și alegeți Google Cloud Print.

  5. Selectați Gestionați dispozitivele Cloud Print. Dacă nu sunteți conectat cu contul dvs. Google, apăsați pe link de conectare pentru a vă conecta la cont și a înregistra o nouă imprimantă.

  6. Selectați Adăugați imprimante. Verificați fiecare imprimantă și dispozitiv pe care doriți să îl înregistrați pentru Google Cloud Print.

  7. Asigurați-vă că toate imprimantele pe care doriți să le activați pentru Google Cloud Print sunt bifate.

    Puteți selecta să Înregistrează automat imprimante noi pe care le conectez pentru a vă asigura că în viitor vor fi adăugate noi imprimante la Google Cloud Print.

  8. Anunturi Adăugați imprimante.


Cum să tipăriți prin Google Cloud Print

Mai jos sunt două moduri în care puteți imprima pe imprimanta dvs. locală prin internet utilizând Google Cloud Print. Primul este prin aplicația mobilă Gmail, iar celălalt este prin intermediul site-ului web Google Cloud Print pe care îl puteți accesa prin contul dvs. Google.

Pentru a utiliza Google Cloud Print, trebuie mai întâi să vă înregistrați imprimanta la serviciu. Acest proces de înregistrare va varia în funcție de producătorul imprimantei. Consultați documentația online pentru imprimanta dvs. specifică pentru instrucțiuni.

Confidențialitate: Google Cloud Print

Când tipăriți utilizând Google Cloud Print, recunoașteți că „documentele pe care le tipăriți folosind Cloud Print sunt trimise către Google, unde sunt păstrate până la finalizarea lucrării de imprimare. Google poate stoca date despre lucrarea de imprimare”.

Dacă imprimanta este offline atunci când alegeți să imprimați, Google Cloud Print ar trebui să-și amintească lucrarea și să o trimită la imprimantă imediat ce va fi disponibilă din nou.

Din Gmail Mobile

Iată cum puteți imprima un e-mail din aplicația Gmail.

Contul Gmail la care sunteți conectat și la care doriți să imprimați este cel utilizat pentru a vă conecta la imprimantele Google Cloud Print. Dacă aveți mai multe conturi Gmail, va trebui să înregistrați imprimante cu fiecare din care doriți să imprimați.


  1. Atingeți și deschideți conversația pe care doriți să o imprimați din aplicația Gmail.

  2. Apăsați pe buton de meniu în partea de sus a mesajului, nu butonul din partea de sus a aplicației Gmail în sine.

  3. Robinet din meniul respectiv.

  4. Robinet Google Cloud Print.

  5. Atingeți imprimanta pe care doriți să o utilizați pentru a imprima.

  6. În ecranul Opțiuni de imprimare puteți regla setările pentru lucrarea de imprimare, precum dimensiunea hârtiei, calitatea hârtiei și tipul.

  7. Când ați terminat, atingeți în colțul din dreapta sus.

Trimiteți un fișier pentru a imprima de oriunde

Puteți trimite un fișier către imprimanta Google Cloud Print prin pagina dvs. web Google Cloud Print.

  1. Accesați pagina Google Cloud Print. Asigurați-vă că sunteți conectat cu contul de e-mail pe care v-ați înregistrat imprimanta Google Cloud Print.

  2. Anunturi PRINT în stânga sus.

  3. Selectați Încărcați fișierul pentru a imprima.

  4. Anunturi Selectați un fișier de pe computerul meu și alegeți fișierul pe care doriți să-l imprimați.

  5. Selectați Google Cloud Print imprimantă pe care doriți să o utilizați.

  6. Opțional, reglați setările disponibile ale imprimantei.

  7. Anunturi .