Fișier M4B (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier M4B este un fișier MPEG-4 Audio Book. Sunt adesea văzuți folosiți de iTunes pentru a stoca cărți audio.

Unele playere media folosesc formatul M4B pentru a stoca marcaje digitale împreună cu sunetul, permițându-vă să întrerupeți redarea și apoi să reluați mai târziu. Acesta este unul dintre motivele pentru care sunt preferați decât MP3-urile, care nu vă pot salva locul în fișier.

Formatul audio M4A este practic identic cu M4B, cu excepția faptului că acele tipuri de fișiere sunt utilizate pentru muzică în loc de cărți audio.

IPhone-ul Apple folosește și formatul audio MPEG-4 pentru tonuri de apel, dar acele fișiere sunt salvate în schimb cu extensia M4R.

Lifewire / Theresa Chiechi


Cum se deschide un fișier M4B pe un iPhone

iTunes este programul principal utilizat atât pentru redarea fișierelor M4B pe un computer, cât și pentru a transfera cărți audio pe un iPhone sau un alt dispozitiv iOS. Puteți face acest lucru adăugând cărți audio la iTunes și apoi sincronizând dispozitivul cu iTunes.

Începeți prin transferul fișierului M4B pe iTunes. În Windows, utilizați fișierul Fișier meniu pentru a alege una dintre ele Adăugați fișier în bibliotecă ... or Adăugați folderul în bibliotecă ... pentru a căuta fișierul M4B. Dacă sunteți pe un Mac, accesați Fișier > Adăugați în bibliotecă ....

Dacă cărțile audio nu sunt în format M4B, ci sunt în schimb MP3-uri, WAV-uri etc., treceți la secțiunea „Cum se face un fișier M4B” de mai jos pentru a converti fișierele audio în format M4B, apoi reveniți aici la vezi ce să faci în continuare.

Cu dispozitivul conectat, faceți clic sau atingeți pictograma telefonului din iTunes pentru a comuta fereastra pe dispozitivul iOS. Alegeți meniul Audiobooks din partea stângă a iTunes. Puneți o bifă lângă Sincronizare cărți audio, apoi alegeți dacă doriți să sincronizați toate cărțile audio din biblioteca dvs. iTunes sau doar unele.

Acum puteți sincroniza dispozitivul cu iTunes pentru a trimite fișierul M4B pe iPhone, iPad sau iPod touch.


Cum se deschide un fișier M4B pe un computer

iTunes nu este singurul program care va reda un fișier M4B pe un computer. Windows Media Player funcționează la fel, dar poate fi necesar să deschideți mai întâi Windows Media Player și apoi să deschideți manual fișierul M4B din meniul WMP, deoarece este posibil ca Windows să nu recunoască extensia M4B.

O altă opțiune este să redenumiți extensia de la .M4B la .M4A, deoarece Windows asociază corect fișierele M4A cu Windows Media Player.

Alte playere media multi-format care acceptă nativ formatul M4A foarte asemănător, cum ar fi VLC, MPC-HC și PotPlayer, vor reda, de asemenea, fișiere M4B.

O carte audio M4B pe care o achiziționați (față de una pe care o descărcați gratuit de pe un site precum LibriVox) este probabil protejată de DRM, ceea ce înseamnă că va fi redat doar utilizând software și dispozitive de computer autorizate. De exemplu, majoritatea cărților audio bazate pe M4B pe care le achiziționați din magazinul iTunes sunt protejate prin DRM și vor fi redate numai în iTunes și dispozitive autorizate prin iTunes.


Cum se convertește un fișier M4B

Deoarece fișierele M4B sunt adesea cărți audio, ele sunt de obicei destul de mari și, prin urmare, sunt cel mai bine convertite cu un program dedicat, offline, gratuit de conversie a fișierelor. Free Studio al DVDVideoSoft este un convertor de fișiere M4B gratuit care poate salva M4B în MP3, WAV, WMA, M4R, FLAC și alte formate audio.

Zamzar este un alt convertor M4B, dar rulează în browserul dvs., ceea ce înseamnă că trebuie să încărcați fișierul pe site-ul lor pentru a-l converti. Zamzar poate converti M4B în MP3 online, precum și în formate similare precum AAC, M4A și OGG.

De obicei nu puteți schimba o extensie de fișier (cum ar fi extensia de fișier M4B) cu una pe care computerul dvs. o recunoaște și vă așteptați ca fișierul nou redenumit să fie utilizabil. O conversie reală a formatului de fișier utilizând una dintre metodele descrise mai sus trebuie să aibă loc în majoritatea cazurilor. Așa cum am menționat anterior, totuși, încercați să redenumiți fișierul .M4B în .M4A, un truc care are foarte multe succes, cel puțin pentru cărțile audio M4B care nu sunt protejate prin DRM.


Cum se face un fișier M4B

Dacă doriți să puneți un audiobook pe iPhone-ul dvs., dar fișierul audio nu este în format M4B, va trebui să convertiți formatul MP3, WAV sau orice alt format este în M4B, astfel încât iPhone-ul să câștige ' Nu-l confundați cu o melodie. Practic, trebuie doar să faci contrariul a ceea ce ai citit în secțiunea de mai sus.

Audiobook Binder poate converti MP3 în M4B pe macOS. Utilizatorii de Windows pot descărca MP3 în iPod / iPhone Audio Book Converter pentru a converti mai multe MP3-uri în fișiere M4B sau chiar pentru a combina MP3-urile într-o carte audio mare.