Fișier GHO (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier GHO este un fișier Norton Ghost Backup.

Fișierele GHO sunt copii de rezervă complete ale unui întreg dispozitiv, în mod normal un hard disk, create utilizând programul Norton Ghost de la Symantec, care a fost întrerupt. După întreruperea programului din 2013, fișierele GHO ar putea fi create folosind Symantec Ghost Solution Suite.

Unele fișiere GHO sunt însoțite de fișiere GHS, care sunt fișiere parțiale utilizate pentru stocarea imaginilor de pe discuri pe dispozitive de stocare mai mici.


Cum se deschide un fișier GHO

Fișierele GHO pot fi deschise cu Symantec Ghost Solution Suite. Pentru un program gratuit care poate deschide fișiere GHO sau, dacă nu aveți acel software, utilizați Ghost Explorer. Este un program portabil care vă permite să extrageți anumite fișiere și foldere din fișierul GHO și să le salvați într-o destinație personalizată.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul GHO, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere GHO, puteți schimba programul implicit pentru o anumită extensie de fișier în Windows.


Cum se convertește un fișier GHO

Fișierele GHO pot fi restaurate pe un computer utilizând software-ul care a creat fișierul GHO, cum ar fi Ghost Solution Suite. Cu toate acestea, nu puteți trata fișierul GHO ca pe un disc de instalare și îl puteți utiliza pentru a instala un sistem de operare.

De exemplu, chiar dacă o imagine ISO arsă pe un disc poate fi utilizată pentru a instala Windows pe un hard disk, nu puteți converti fișierul GHO în ISO și îl puteți utiliza pentru a instala Windows (sau macOS etc.). Cu alte cuvinte, nu puteți restabili fișierul GHO convertindu-l într-un fișier ISO și apoi pornind la el așa cum ați face atunci când instalați un sistem de operare.

Cu toate acestea, puteți converti GHO în VHD dacă doriți ca fișierul să fie în formatul de fișier Virtual Hard Disk Virtual PC. Pentru aceasta, consultați tutorialul lui Simon Rozman.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Este important să vă asigurați că fișierul dvs. se termină cu extensia de fișier .GHO înainte de a încerca să îl deschideți cu un deschizător de fișiere GHO. Unele fișiere utilizează o extensie de fișier foarte similară care poate face mai ușoară confundarea unui alt format cu formatul de fișier Norton Ghost Backup.

De exemplu, fișierele GHB sunt fișiere Lego Ghost Path care ar putea, la prima vedere, să pară legate într-un fel de fișiere GHO. Cu toate acestea, dacă încercați să deschideți un fișier GHB într-un program Symantec, acesta nu va face ceea ce vă așteptați și același lucru este valabil în sens invers, deoarece jocul video Lego Racers (care folosește fișiere GHB) nu are nicio legătură cu Norton Ghost Fișiere de rezervă.

GLO este un alt lucru care ar putea fi confundat pentru GHO. Fișierele Glosar RoboHelp folosesc această extensie de fișier, astfel încât deschiderea uneia cu Ghost Explorer nu ar fi utilă. HGT este un exemplu similar.

Dacă nu aveți cu adevărat un fișier GHO, verificați din nou sufixul de la sfârșitul fișierului și căutați literele și / sau numerele respective pentru a afla mai multe despre programul pe care trebuie să îl vizualizați sau să îl convertiți.