Revizuire CCleaner v5.71 (Un instrument gratuit de curățare a sistemului)

CCleaner se află în fruntea listei noastre de curățare gratuită a registrelor din mai multe motive bune. În afară de a fi complet gratuit și de a lucra cu toate versiunile de Windows, două lucruri suplimentare se evidențiază cu adevărat.

În primul rând, nu am avut niciodată CCleaner să cauzeze o problemă în registrul Windows, pe care unele instrumente de reparare a registrului mai puțin bine făcute le fac în mod regulat. Și două, pentru că este disponibil opțional într-un format portabil (adică nu trebuie instalat).

Descărcați CCleaner

Citiți recenzia noastră completă CCleaner de mai jos pentru o listă de caracteristici, avantaje și dezavantaje, opiniile mele despre program și câteva instrucțiuni de bază, sau mergeți direct la pagina lor de descărcare legată mai sus.

Vă rugăm să descărcați CCleaner doar de pe site-ul Piriform (CCleaner.com), pe care l-am conectat mai sus! Există programe rău intenționate care arată și sună ca CCleaner, dar se taxează pentru curățare. Citiți mai multe despre acest lucru în întrebările frecvente despre Registry Cleaners.

Această recenzie este de CCleaner v5.71.7971, care a fost lansat pe 14 septembrie 2020. Vă rugăm să ne anunțați dacă există o versiune mai nouă pe care trebuie să o examinăm.


Mai multe despre CCleaner

Cea mai recentă versiune de CCleaner funcționează cu versiunile pe 32 de biți și pe 64 de biți de Windows 10, Windows 8 (inclusiv Windows 8.1 și Windows 8.1 Update) și Windows 7.

Sunt disponibile trei metode de instalare:

  • „Programul de instalare standard” este o instalare completă a CCleaner, care include o opțiune pentru a instala și CCleaner Browser, un alt program de la Piriform.
  • „Portabil”, pe care îl recomandăm, nu necesită instalare deloc.
  • „Slim” este același cu opțiunea normală de instalare, dar fără opțiunea suplimentară de instalare a software-ului.

CCleaner este de fapt mai mult decât un instrument de curățare a registrelor. Probabil se numește mai precis un sistem de curățare a sistemului, deoarece de fapt curăță mult mai mult decât registrul dvs.

În ceea ce privește funcțiile de curățare a registrului, CCleaner, la fel ca toate dispozitivele de curățare a registrului, se referă în principal la eliminarea intrărilor din registrul Windows care se referă la fișiere, programe sau alte resurse care nu mai există.

De exemplu, CCleaner va elimina cheile de registry și valorile de registry care indică programe și fișiere care nu mai există în Windows. Aceste abilități sunt exact motivul pentru care rularea CCleaner sau un alt program de curățare a registrelor bine conceput este un pas excelent de depanare atunci când vă confruntați cu un „fișier lipsă” sau „nu se poate găsi un fișier”, mai ales la pornirea Windows.

Mai exact, CCleaner va elimina intrările de registry care indică următoarele dacă nu mai există: fișiere DLL, extensii de fișiere, obiecte ActiveX, biblioteci de tipuri, aplicații și căi de aplicații, fonturi, fișiere de ajutor, instalatori, software, cache MUI, evenimente sonore, și servicii.

În afara registrului, CCleaner elimină, de asemenea, datele temporare ale browserului precum cookie-urile, istoricul și memoria cache din toate browserele populare. De asemenea, puteți face lucruri precum golirea Coșului de reciclare, ștergerea listelor MRU, golirea cache-ului de miniaturi în Windows, eliminarea depozitelor de memorie vechi și a fișierelor jurnal și multe altele.

CCleaner are și un unelte zonă în care puteți dezinstala programe, vizualiza și modifica programele care pornesc cu Windows, găsiți și eliminați fișiere care ocupă mult spațiu pe disc, găsiți fișiere duplicate, eliminați punctele de restaurare și chiar ștergeți o unitate.


Pro și contra CCleaner

După cum puteți vedea, există multe lucruri care să vă placă la CCleaner:

Pro-uri:

  • Se instalează rapid
  • Opțiuni multiple de instalare
  • Păstrează cookie-urile pe care știe că probabil nu doriți să le ștergeți (cum ar fi conectările la webmail)
  • Adăugare la meniul contextual discret la Coșul de reciclare
  • Istoric lung de actualizări regulate ale programului
  • Un fișier de rezervă este creat înainte de a se face orice modificare a registrului
  • Set de caracteristici Killer
  • Poate evita scanarea cheilor de registru și a valorilor pe care îi spuneți să treacă peste
  • Suport pentru macOS 10.8 și mai nou
  • Disponibil ca aplicație Android

Contra:

  • Pagina de descărcare standard este confuză și face ca programul să pară că costă bani, ceea ce nu face
  • Programul de instalare obișnuit va adăuga un alt program pe computerul dvs., cu excepția cazului în care îl refuzați în mod explicit

Gânduri despre CCleaner

Dacă nu este deja evident, ne place CCleaner. Este mic, rapid și minuțios. Nu face publicitate pentru a rezolva toate problemele sub soare, așa cum fac atâtea instrumente de „reparații ale registrului”. Face ceea ce face și este suficient de bun. Ne place asta.

Ne place foarte mult că există câteva modalități de a „instala” CCleaner. Și, deși suntem de obicei un fan foarte mare al programelor portabile, un avantaj al instalării efective a CCleaner este adăugarea Rulați CCleaner Deschideți CCleaner faceți clic dreapta pe opțiunile din Coșul de reciclare. Dacă intenționați să utilizați CCleaner pentru curățarea generală a sistemului, aceasta este o caracteristică foarte utilă.

Singura mea plângere reală despre CCleaner este pagina de descărcare confuză, pe care o puteți vedea aici. Deși ne conectăm la pagina lor de clădiri mult mai clare în altă parte a acestei recenzii, pagina standard de descărcare CCleaner pe care ajung cei mai mulți oameni este puțin confuză.

La prima vedere, pagina lor de descărcare arată că trebuie să plătiți pentru CCleaner dacă doriți să facă ceva. De fapt, primim e-mailuri regulate despre faptul că CCleaner nu este gratuit. In orice caz, este gratis, dar puteți alege să plătiți pentru versiunile lor Professional sau Business Edition pentru a obține asistență personală, un program de actualizare a software-ului și alte câteva caracteristici. CCleaner Free funcționează 100% și nu vă va solicita să plătiți nimic pentru a curăța registrul sau alte fișiere (dar unele dintre setările din versiunea gratuită funcționează numai dacă aveți Pro).

Ar trebui să fie clar că, deși CCleaner este complet gratuit, este gratuit doar pentru utilizatorii casnici. Versiunile comerciale ale CCleaner sunt necesare dacă intenționați să utilizați programul în orice altceva decât un scenariu personal / personal.

O altă problemă trivială pe care o avem cu CCleaner este că, chiar la începutul programului de instalare, sunteți întrebat dacă doriți să instalați un alt program împreună cu CCleaner. Am văzut un alt program Piriform și Avast! Antivirus gratuit anunțat aici, dar ar putea fi și alții. Dacă nu doriți altceva decât CCleaner, debifați / refuzați orice program menționat, apoi continuați să instalați CCleaner în mod normal.

În rezumat, dacă credeți că este necesar un program de curățare a registrului pentru a rezolva o problemă de computer pe care o aveți, vă recomandăm să alegeți CCleaner. Dacă sunteți interesat de unele dintre celelalte caracteristici foarte curate de curățare a sistemului, să știți că printre aceste programe, CCleaner este probabil cel mai bun pariu. Este pur și simplu un program fantastic.

Piriform, compania din spatele CCleaner, realizează, de asemenea, o serie de alte programe de sistem gratuite și foarte apreciate, cum ar fi Recuva, care este un instrument gratuit de recuperare a datelor, și Defraggler, un program de defrag complet gratuit și Speccy, un utilitar gratuit de informare a sistemului.


Cum se folosește CCleaner

CCleaner este ușor de instalat. Accesați pagina lor de construcții și alegeți opțiunea de instalare dorită.

Alegeți instalatorul standard sau versiunea subțire pentru a instala CCleaner așa cum ați face cu orice program normal. Alegeți versiunea portabilă dacă doriți să rulați CCleaner de pe o unitate flash sau pur și simplu nu preferați să instalați încă un alt program pe computer. Va trebui să dezarhivați programul înainte de al rula în acest caz.

Odată ce funcționează, urmați acești pași pentru a curăța registrul:

  1. selectaţi Registru pictograma din stânga.

  2. Sub Registry Cleaner antet, asigurați-vă că toate opțiunile sunt bifate.

    Dacă aveți o idee bună despre ce ați dori să „curățați” CCleaner din registru, atunci, prin toate mijloacele, limitați selecția. De exemplu, dacă primiți o eroare când Windows pornește despre un program pe care nu îl mai aveți instalat, probabil că ați putea lăsa bifat doar Executare la pornire.

  3. Alege Scaneaza pentru probleme. CCleaner se efectuează scanând registrul dvs. pentru a găsi intrări inutile atunci când bara verde de progres din partea de sus a ecranului ajunge la 100%.

    Dacă decideți să anulați scanarea la jumătatea procesului - poate pentru că durează prea mult până la finalizare - veți putea totuși să remediați ceea ce a fost găsit înainte de ao anula.

  4. Alege Remediați problemele selectate.

    În timp ce toate intrările de registru găsite de CCleaner sunt verificate în mod implicit, puteți debifa orice intrări pe care doriți să le păstrați. Unul dintre lucrurile minunate despre CCleaner în comparație cu concurența sa este că nu depășește. Probabil că eliminați în siguranță tot ce găsește.

  5. Selectați Da în caseta de dialog care întreabă „Doriți să faceți o copie de rezervă a registrului înainte de a face modificări?”.

    Dacă nu vi se cere să faceți backup pentru registru, vă puteți asigura că sunteți data viitoare activând Afișați promptul la problemele de registry de rezervă in Opţiuni > Avansat.

  6. Alegeți un loc adecvat pentru a salva fișierul REG și apoi alegeți Economisești.

    Acest fișier REG poate fi folosit pentru a anula modificările pe care CCleaner urmează să le facă în registru. Consultați Cum să restaurați registrul Windows dacă decideți ulterior să utilizați copia de rezervă REG.

  7. Pe ecranul următor, alegeți Remediați toate problemele selectate.

    De asemenea, ai putea alege Remediați problema pentru a elimina fiecare intrare pe rând, dar este probabil că nu sunteți sigur ce intrări ar trebui păstrate sau șterse. Din fericire, CCleaner face o treabă bună pentru a determina acest lucru pentru tine, așa că ești cel mai bine să le elimini pe toate simultan, mai ales dacă sunt sute sau mii.

  8. Selectați Închide după ce toate modificările sunt complete. Acest lucru ar putea dura doar o secundă sau două, până la câteva secunde, în funcție de câte chei de registry CCleaner elimină sau schimbă și de cât de rapid este computerul dumneavoastră.

Acum este sigur să închideți CCleaner sau să efectuați o altă sarcină de curățare a sistemului cu programul.

Cu toate acestea, este o idee bună să repetați din nou pașii de mai sus chiar dacă tocmai ați terminat o curățare a registrului cu CCleaner. Este necesară o scanare repetată, deoarece unele elemente care au fost eliminate anterior ar putea crea alte obiecte care trebuie eliminate, caz în care este necesară doar o a doua scanare (sau a treia sau a patra etc.) pentru a șterge acele noi intrări orfane.

Dacă executați o scanare suplimentară și rezultatele sunt exact aceleași ca și scanarea anterioară (adică, aceleași intrări au fost eliminate în ambele instanțe), puteți renunța la repetarea procesului de curățare. Unul dintre motivele pentru care acest lucru s-ar putea întâmpla este dacă un proces are nevoie de aceste intrări, astfel încât sistemul le reconstruiește chiar și după ce le ștergeți.

CCleaner este complet documentat pe site-ul Piriform și este o resursă excelentă dacă aveți nevoie de ajutor.

Descărcați CCleaner