Fișier CPGZ (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier CPGZ este un fișier comprimat UNIX CPIO Archive. Este rezultatul unui fișier CPIO (Copy In, Copy Out) comprimat GZIP.

O arhivă CPIO nu este comprimată, motiv pentru care GZIP este aplicat fișierului - astfel încât să poată fi comprimat pentru a economisi spațiu pe disc. În aceste arhive ar putea fi programe software, documente, filme și alte tipuri de fișiere.

TGZ este un format similar care comprimă un fișier TAR (care este, de asemenea, un container de fișiere necomprimat) cu compresie GZIP.

Tim Fisher


Cum se deschide un fișier CPGZ

Fișierele CPGZ sunt de obicei văzute în sistemele de operare macOS și Linux. Instrumentul linie de comandă ditto este o modalitate prin care puteți deschide unul în aceste sisteme.

Cu toate acestea, dacă rulați Windows, vă sugerăm să încercați PeaZip, 7-Zip sau un alt program de compresie / decompresie a fișierelor care acceptă compresia GZ.

Cum se deschide un fișier .ZIP.CPGZ

Un scenariu ciudat în care puteți găsi în mod neașteptat un fișier CPGZ este atunci când încercați să deschideți un fișier ZIP în macOS.

Sistemul de operare poate crea un fișier nou cu extensia .ZIP.CPGZ în loc să vă ofere de fapt conținutul arhivei ZIP. Când îl deschideți, găsiți din nou fișierul ZIP. Decomprimându-l vă redă un fișier cu extensia .ZIP.CPGZ ... și această buclă continuă, totuși, de multe ori încercați să-l deschideți.

Unul dintre motivele pentru care acest lucru se poate întâmpla este că macOS nu înțelege ce tip de compresie ZIP este utilizată în fișier, deci consideră că doriți să comprimați fișierul în loc să îl decomprimați. Deoarece CPGZ este formatul implicit utilizat pentru comprimare, fișierul este doar comprimat și decomprimat din nou și din nou.

Un lucru care ar putea remedia acest lucru este să descărcați din nou fișierul ZIP. Este posibil să nu se deschidă corect dacă descărcarea a fost coruptă. Vă recomandăm să încercați un browser diferit a doua oară, cum ar fi Firefox, Chrome, Opera sau Safari.

Unii oameni au reușit să deschidă fișierul ZIP cu The Unarchiver.

O altă opțiune este să rulați acest lucru dezarhivați comandă într-un terminal:

unzip location / of / zipfile.zip

Dacă mergeți pe acest traseu, asigurați-vă că schimbați textul „locație / a / zipfile.zip” pe calea fișierului dvs. ZIP. În schimb, puteți tasta „dezarhivați” fără cale, apoi trageți fișierul pe fereastra terminalului pentru a scrie automat locația acestuia.


Cum se convertește un fișier CPGZ

Cel mai bun mod de a converti fișierele dintr-un fișier CPGZ este mai întâi să le extrageți din acesta folosind unul dintre descompresoarele de fișiere de mai sus. Odată ce aveți conținutul izolat, puteți utiliza un convertor gratuit de fișiere pentru a le converti într-un format diferit.

Spunem acest lucru deoarece CPGZ este doar un format container, ceea ce înseamnă că conține alte fișiere în interiorul său - nu este menit să fie convertit direct într-un format precum XLS, PPT, MP3 etc.

De exemplu, dacă încercați să „convertiți” CPGZ în PDF, trebuie să utilizați în schimb un instrument de dezarhivare a fișierelor, cum ar fi unul pe care l-am menționat deja. Acest lucru vă va permite să scoateți PDF-ul, pe care îl puteți trata apoi ca oricare altul și să-l convertiți utilizând un convertor de documente.

Același lucru este valabil dacă doriți să convertiți fișiere CPGZ în SRT, IMG (Macintosh Disk Image), IPSW sau orice alt tip de fișier. Ce trebuie să faceți cu adevărat, în loc să convertiți arhiva CPGZ în acele formate, este decomprimarea arhivei, astfel încât să puteți deschide acele fișiere în mod normal. Aceleași utilitare de decompresie a fișierelor pe care le-am menționat deja pot fi folosite și pentru a deschide aceste fișiere CPGZ.

Nu este necesar să convertiți unul în alte formate de arhivă, cum ar fi ZIP, 7Z sau RAR, deoarece toate sunt folosite practic pentru același scop: stocarea fișierelor. Cu toate acestea, dacă doriți, puteți face acest lucru manual doar extragând fișierele din arhivă și apoi comprimându-le în ZIP (sau într-un alt format de arhivă) cu un program precum 7-Zip.