Cum se recuperează textele șterse de pe un Android

Dacă ați șters mesaje text importante sau ați deteriorat telefonul Android și ați pierdut date esențiale, este posibil să fie aproape imposibil să recuperați aceste mesaje. Iată ce puteți face pentru a salva mesajele text șterse și, mai important, ce puteți face pentru a nu se mai întâmpla.


De ce este greu să recuperezi texte pe Android

Este dificil și, în unele cazuri, imposibil să preiați mesajele șterse din cauza modului în care Android gestionează datele de mesaje text. Nu există niciun loc precum coșul de gunoi pe Windows sau coșul de gunoi pe Mac, unde fișierele șterse sunt păstrate pentru o anumită cantitate de zile înainte de a le șterge cu adevărat. Nu există nici o funcție de anulare pentru o ștergere după ce ați făcut-o.

În schimb, atunci când ștergeți ceva, Android îl marchează pentru a fi suprascris cu date noi. Gândiți-vă la asta ca ștergeți ceva din lista de sarcini cu un creion și puteți scrie ceva nou în același spațiu.

Ceea ce puteți încerca să faceți este să restaurați datele din locația pe care Android le-a plasat pentru ștergere, la care nu puteți ajunge prin mijloace normale. Și dacă citești acest articol pe același telefon din care tocmai ai șters textul, s-ar putea să nu ai noroc. Pentru a fi clar, acest lucru nu este garantat și este posibil ca datele să fie șterse deja.


Ce să încercați mai întâi

În primul rând, încercați să păstrați datele. Dacă tocmai ați șters mesajele, puneți telefonul în modul avion imediat ținând apăsat butonul de pornire și selectând Modul avion în meniul care apare.

În unele versiuni Android, va trebui să accesați setările > Rețea și Internet și porniți Modul avion comutator. Aceasta oprește Wi-Fi și radioul celular, astfel încât telefonul nu va descărca nicio informație nouă. De asemenea, nu ar trebui să utilizați camera, să înregistrați sunet sau să creați date noi care ar putea suprascrie mesajele.

După ce ați terminat, verificați dacă datele relevante de care aveți nevoie au fost păstrate în altă parte. De exemplu, fotografiile sunt uneori salvate automat în aplicația Galerie, iar întâlnirile sunt uneori adăugate automat în calendarul dvs. Dacă există o aplicație relevantă pentru informațiile de care aveți nevoie, verificați mai întâi aceasta.

Dacă sunteți în contact regulat cu persoana ale cărei mesaje le-ați pierdut, este posibil ca conversația să fie făcută pe telefonul său și să vă poată redirecționa. Doar explicați situația și cereți-i să vă transmită mesajele relevante.

Dacă toate celelalte nu reușesc și ați făcut o copie de rezervă completă a telefonului înainte de a șterge mesajele utilizând o copie de rezervă completă a telefonului, ștergeți și restaurați telefonul.

Dacă acești pași nu funcționează, nu există o modalitate ușoară și garantată de a restabili mesajele cu ajutorul software-ului, iar vindecarea poate fi mai rea decât boala.


Recuperați mesaje pe Android cu software

Dacă ștergerea și restabilirea telefonului nu este pusă în discuție, utilizați software bazat pe PC. Există o mulțime de aplicații de recuperare a datelor Android, de la companii care nu sunt afiliate cu Google. În timp ce calitatea acestor aplicații variază în funcție de companie, există câțiva factori consecvenți cu aceste aplicații.

În primul rând, nu promit rezultate. Este posibil să vă poată recupera mesajele text, printre alte date șterse, dacă datele nu au fost suprascrise. Tot ce vor face aceste aplicații este să găsiți datele marcate pentru ștergere și decideți să le eliminați sau nu.

În al doilea rând, vă solicită să înrădăcinați telefonul. Gândiți-vă la rădăcină ca la persoana care are toate cheile unei clădiri și permisiunea de a merge oriunde și de a face orice în ea. Înrădăcinarea telefonului va anula garanția telefonului și poate cauza alte probleme.

În al treilea rând, va trebui să plătiți pentru software. Așadar, trebuie să cântăriți valoarea recuperării mesajelor text în raport cu ceea ce plătiți pentru software, riscul de anulare a garanției și rezultatele incerte.

Dacă decideți să mergeți pe ruta software, DiskDigger este o aplicație populară care nu necesită să vă rădăcinați telefonul, deși acest lucru poate limita efectul software-ului. Dar indiferent dacă mergeți cu software-ul sau pur și simplu cereți un nou text, acesta este un caz în care o uncie de prevenție merită o lire de vindecare.


Faceți o copie de rezervă a mesajelor

Dacă aveți un telefon Android relativ nou, copierea de rezervă a mesajelor text este simplă. Mai întâi, verificați dacă telefonul dvs. are instalat Google Drive. Dacă nu, găsiți-l în Magazin Google Play căutând „Google Drive”. Este o descărcare gratuită. Puteți alege să cumpărați mai mult spațiu de stocare dacă doriți, dar nu va fi necesar în aceste scopuri.

După ce Google Drive este descărcat, deschideți-l, conectați-vă cu numele și parola pe care le utilizați pentru Gmail, dacă este necesar, și faceți clic pe trei linii în colțul din stânga sus. Atunci alege setările și selectați Google Backup.

Aceasta deschide un meniu în care selectați Mesaje SMS. Dacă Google Drive a fost preinstalat pe telefonul dvs., acesta face deja o copie de rezervă a mesajelor dvs., dar în caz contrar, pur și simplu activați-l și acest lucru va păstra textele. Cu toate acestea, nu vei avea mult; Google Drive își actualizează backupul la fiecare 12 - 24 de ore, deci dacă un mesaj este șters, restaurați-l imediat.

Aceasta este o arhivă. Nu este căutabil pentru un mesaj și nu puteți restabili doar unul. Aceasta actualizează istoricul textului, dintr-o dată, la setarea anterioară. Dacă între timp ați primit mesaje importante, utilizați tehnicile de mai jos pentru a le păstra.

Pentru mesajele multi-media sau MMS, cum ar fi fotografiile, repetați acest proces cu Google Photos, deși acesta vine de obicei cu Android. Cu toate acestea, pentru orice fotografii pe care le faceți, dacă aveți Google Photos, copiile de rezervă au fost activate de ani de zile, astfel încât s-ar putea să fiți surprins de ceea ce este deja stocat acolo. Pentru fotografiile care vă sunt trimise, poate fi necesar să descărcați o aplicație terță parte, care o va face automat.

Dacă doriți cu adevărat să vă acoperiți bazele, faceți capturi de ecran cu mesaje importante, care vor fi salvate automat de Google Photos. Pe orice sistem de operare cu telefon Android 4.0 sau o versiune ulterioară (care este aproape orice telefon lansat din 2011), țineți apăsate butonul de pornire și butonul de reducere a volumului în același timp pentru a face o fotografie a ecranului. Este o modalitate rapidă de a face backup pentru mesaje importante atunci când sunteți grăbit pentru timp sau dacă aveți nevoie doar să faceți backup pentru o mână de mesaje.

Dacă doriți un instrument complet, care nu implică încurcarea cu telefonul dvs., încercați Helium, care utilizează computerul desktop și păstrează mesaje specifice, precum și date de pe Android.

Această uncie de prevenire va contribui mult la păstrarea istoricului textului și la păstrarea corectă a mesajelor dorite. Și, de asemenea, vă va asigura că vă agățați de tot ce faceți.