Fișier AAC (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier AAC este un fișier MPEG-2 Advanced Audio Coding. Este similar cu formatul audio MP3, dar include unele îmbunătățiri ale performanței.

ITunes și iTunes Store Apple folosesc Advanced Audio Coding ca metodă de codificare implicită pentru fișierele muzicale. Este, de asemenea, formatul audio standard pentru multe alte dispozitive și platforme.

Fișierele AAC pot folosi cu siguranță extensia de fișier .AAC, dar sunt mai des văzute înfășurate în containerul de fișiere M4A și, prin urmare, poartă de obicei extensia de fișier .M4A.


Cum se redă un fișier AAC

Puteți deschide un fișier AAC cu iTunes prin intermediul Fișier meniul. Pe un Mac, utilizați Adăugați la bibliotecă opțiune. Pentru Windows, alegeți oricare dintre ele Adăugați fișier în bibliotecă or Adăugați folderul în bibliotecă pentru a adăuga fișierele AAC în biblioteca dvs. iTunes.

De asemenea, puteți reda fișiere AAC cu VLC, Media Player Classic (MPC-HC), Windows Media Player, MPlayer, Audials One și, probabil, cu multe alte playere media multi-format.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru deschiderea unui fișier AAC în software-ul de editare audio Audacity, consultați ghidul lor despre cum să importați fișiere din iTunes. Trebuie să instalați biblioteca FFmpeg dacă sunteți pe Windows sau Linux.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul AAC, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele AAC, consultați ghidul nostru pentru a face această modificare în Windows.


Cum se convertește un fișier AAC

Folosiți un convertor audio gratuit pentru a converti un fișier AAC. Majoritatea programelor din această listă vă permit să convertiți fișierul AAC în MP3, WAV, WMA și alte formate audio similare. De asemenea, puteți utiliza un convertor audio gratuit pentru a salva fișierul AAC ca ton de apel M4R pentru utilizare pe un iPhone.

Puteți utiliza FileZigZag pentru a converti un fișier AAC în MP3 (sau în alt format audio) pe macOS, Linux sau orice alt sistem de operare, deoarece funcționează printr-un browser web. Încărcați fișierul AAC în FileZigZag și vi se va oferi opțiunea de a converti AAC în MP3, WMA, FLAC, WAV, RA, M4A, AIF / AIFF / AIFC, OPUS și multe alte formate.

Zamzar este un alt convertor AAC online gratuit, cum ar fi FileZigZag.

Unele melodii cumpărate prin iTunes pot fi codate într-un anumit tip de format AAC protejat și, prin urmare, nu pot fi convertite cu un convertor de fișiere.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Extensia de fișier AAC împărtășește unele dintre aceleași litere ca extensia găsită în alte formate de fișiere, dar asta nu înseamnă că formatele sunt corelate. Dacă se întâmplă acest lucru, probabil că nu veți putea deschide fișierul în niciunul dintre programele menționate mai sus.

Unele exemple de extensii de fișiere pe care le-ați putea confunda pentru AAC includ AC (Autoconf Script), AAE (Sidecar Image Format), AAF, AA, AAX (Audible Enhanced Audiobook), ACC (Graphics Accounts Data), AC3 și DAA.