Fișier CAP (Ce este și cum să îl deschideți)

Un fișier cu extensia de fișier CAP este cel mai probabil un fișier Capture de pachete creat de programe de detectare a pachetelor. Acest tip de fișier CAP conține date brute colectate de programul sniffing, astfel încât să poată fi analizate ulterior sau cu un alt program.

Unele fișiere CAP ar putea fi în schimb fișiere Construct Game Development. Aceste fișiere CAP sunt fișiere de proiect pentru jocurile DirectX create cu software-ul de editare a jocului Scirra Construct. Pot conține sunete, grafică, modele și alte lucruri folosite de joc.

ASUS folosește și fișiere CAP, ca fișier de actualizare BIOS. Aceste fișiere sunt utilizate pentru actualizarea BIOS-ului pe plăcile de bază ale mărcii ASUS.

CAP este, de asemenea, un format de fișier de subtitrare / subtitrare care stochează text menit să fie redat împreună cu un videoclip. Este folosit de unele companii de radiodifuziune și s-ar putea numi un fișier Videotron Lambda.


Cum se deschide un fișier CAP

Lifewire / Adrian Mangel

Fișierele CAP care sunt fișiere Packet Capture pot fi deschise cu programul gratuit Wireshark sau Microsoft Network Monitor. Deși nu avem linkuri de descărcare pentru acestea, alte aplicații care acceptă deschiderea unui fișier .CAP includ Sniffer Analysis și Klos PacketView Pro.

Scirra Construct este probabil cel mai bun pariu dacă fișierul CAP este un fișier Construct Game Development.

Fișierele de actualizare ASUS BIOS care sunt în format de fișier CAP sunt utilizate pentru a actualiza BIOS-ul numai pe plăcile de bază ASUS.

Fișierele de subtitrare CAP pot fi deschise cu EZTitles sau cu un alt software de subtitrare.

Este posibil să puteți utiliza Notepad sau un alt editor de text gratuit pentru a vă deschide fișierul CAP. Multe fișiere sunt fișiere numai text, adică indiferent de extensia fișierului, un editor de text poate afișa corect conținutul fișierului. Acest lucru poate fi sau nu cazul fișierului CAP specific, dar merită încercat.

Având în vedere diferitele tipuri de fișiere CAP care există și că ar putea fi implicate mai multe programe diferite în funcție de formatul real utilizat în fișier, este posibil să descoperiți că programul pe care Windows încearcă să îl folosească pentru a deschide fișiere de tip CAP nu este acela ți-ar plăcea. Consultați modul nostru de modificare a programului implicit pentru o piesă de extensie de fișier specifică pentru ajutor la remedierea acestei probleme.


Cum se convertește un fișier CAP

Puteți converti un fișier Capture de pachete în HCCAP cu hashcat sau în CSV, TXT, PSML (XML Packet Summary), PDML (XML Packet Detail) sau C (C Arrays Packet Bytes) cu Wireshark.

Pentru a converti un fișier CAP cu Wireshark, trebuie mai întâi să deschideți fișierul prin Fișier> Deschidere , apoi utilizați meniul Fișier> Exportați disecții de pachete opțiunea de meniu pentru a alege un format de ieșire.

Nu există niciun motiv pentru a converti un fișier Construct Game Development sau un fișier de actualizare BIOS într-un alt format.

Subtitrările care se termină cu extensia de fișier CAP pot fi convertite în TXT, PAC, STL, SCR și alte formate de fișiere, utilizând programele de subtitrare menționate mai sus.