Fișier ACO (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier ACO este un fișier Adobe Color, creat în Adobe Photoshop, care stochează o colecție de culori.

Numele fiecărei culori este, de asemenea, salvat în acest fișier. Puteți vedea numele trecând cursorul mouse-ului peste culoare în fereastra Swatches din Photoshop.

Unele fișiere ACO pot fi în schimb fișiere ArCon Project folosite cu software-ul de arhitectură ArCon, dar avem foarte puține informații despre ele.


Cum se deschide un fișier ACO

Fișierele ACO care sunt fișiere Adobe Color pot fi deschise cu Adobe Photoshop în câteva moduri diferite.

Cel mai simplu mod de a deschide un fișier ACO este să utilizați fișierul Editați> Presetări> Preset Manager ... articol din meniu. Schimbați „Tip preset:” la Specimene și apoi alegeți Sarcină... pentru a căuta fișierul ACO.

O altă metodă este accesarea fișierului Window> Swatches meniul. În partea dreaptă sus a ferestrei mici care se deschide în Photoshop (probabil în dreapta programului) este un buton. Faceți clic pe butonul respectiv și apoi alegeți Încărcați specimenele ... opțiune.

Indiferent de metoda pe care o utilizați, când navigați pentru fișierul ACO pe care doriți să îl deschideți, asigurați-vă că opțiunea „Fișiere de tip:” este setată la ACO și nu ACT, ASE sau orice altceva.

În timp ce vă puteți crea propriile specimene personalizate în Photoshop (prin intermediul Salvați specimenele ... opțiune folosind a doua metodă de mai sus), programul include o mână dintre ele la prima instalare. Acestea sunt localizate în folderul Presets Color Swatches din directorul de instalare și sunt încărcate automat în Photoshop când este deschis.

Fișierele ArCon Project sunt asociate cu software-ul numit ArCon (planTEK).

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul ACO, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere ACO, puteți schimba programul implicit pentru o anumită extensie de fișier în Windows.


Cum se convertește un fișier ACO

Formatul ACO este un format special utilizat numai în Photoshop, deci nu există niciun motiv pentru a converti un fișier ACO în orice alt format. De fapt, Photoshop nici măcar nu poate vedea / răsfoi / deschide fișierul dacă este salvat sub o altă extensie de fișier, deci conversia acestuia ar fi inutilă.

Deși fișierele ACO sunt o excepție, în acest caz, este în mod normal adevărat că puteți utiliza un convertor de fișiere gratuit pentru a converti un format de fișier în altul, așa cum puteți, cu formate populare precum DOCX și MP4.

Dacă reușiți să obțineți un fișier ACO pentru a se deschide cu ArCon, atunci îl puteți folosi și pentru a converti fișierul ACO. Cu toate acestea, fișierele de proiect ca acestea sunt salvate în mod normal într-un format proprietar care este util numai în cadrul programului care le-a creat. În plus, având în vedere că este un fișier de proiect, acesta conține probabil alte lucruri relevante pentru proiect, cum ar fi imagini, texturi etc., deci este puțin probabil să poată fi convertit în alt format.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se deschide corect cu programele pe care le-am conectat mai sus, verificați din nou extensia fișierului pentru a confirma că într-adevăr se citește „.ACO” și nu ceva care arată doar similar. Unele fișiere partajează sufixe similare, chiar dacă nu sunt legate și nu pot fi deschise în același mod.

Fișierele ACF și AC3, de exemplu, sunt extrem de asemănătoare, dar nu ar trebui tratate exact ca fișierele ACO.

Fișierele AC sunt un alt exemplu. Folosesc o extensie de fișier care este doar cu o singură literă, dar de fapt nu au legătură cu Adobe Photoshop și ArCon. În schimb, fișierele AC ar putea fi fișiere Script Autoconf sau fișiere AC3D 3D.