Cum să porniți un televizor Vizio fără telecomandă

Majoritatea televizoarelor Vizio moderne au funcții inteligente, care includ posibilitatea de a adăuga și utiliza aplicații precum Netflix, Hulu și Spotify. Aceasta înseamnă că butoanele fizice nu sunt întotdeauna necesare, lăsând unii utilizatori nicio modalitate de a porni televizoarele fără telecomandă.

Dar toate televizoarele Vizio au butoane încorporate și există numeroase alte modalități de a porni televizorul fără telecomandă. Iată cum să porniți televizorul Vizio fără telecomandă Vizio TV.


Cum să porniți un televizor Vizio fără telecomandă

Toate televizoarele Vizio au butoane pe televizorul propriu-zis, dar pot fi în locuri greu de găsit. Veți găsi de obicei butoanele din spatele televizorului, în colțurile din dreapta jos sau din stânga jos. Acesta variază de la model la model, dar după ce găsiți butonul de pornire, veți putea oricând să porniți televizorul fără telecomandă.

Alte butoane Vizio TV

Pe lângă un buton de alimentare, veți găsi și butoane de volum, canal și intrare. Motivul pentru care Vizio ascunde aceste butoane este dublu. Primul se referă la estetică - butoanele se ciocnesc cu designul elegant și minimalist al majorității televizoarelor moderne.

Al doilea motiv este că butoanele încorporate nu sunt destinate a fi utilizate pentru navigarea în meniuri. Aplicația de la distanță și smartphone-ul inclus sunt moduri mai eficiente și mai convenabile de a controla televizorul.


Porniți Vizio TV utilizând aplicația SmartCast

Cea mai simplă modalitate de a porni televizorul atunci când ați pierdut sau ați pierdut telecomanda este prin intermediul aplicației Vizio SmartCast pentru iOS și Android.

De asemenea, vă puteți controla televizorul fără telecomandă utilizând aplicația de la distanță. Asta înseamnă că, chiar dacă nu puteți găsi eliminarea, puteți deține controlul televizorului.

  1. Găsiți și descărcați aplicația Vizio SmartCast din magazinul Google Play sau din App Store, în funcție de dispozitiv.

    Descarcă:

    VIZIO SmartCast Mobile

    Descarcă:

    VIZIO SmartCast Mobile

  2. Dacă este prima dată când utilizați aplicația, va trebui să o asociați. Selectați Dispozitive > Adăuga în colțul din dreapta sus. Vi se va solicita să țineți telefonul lângă dispozitiv pentru o perioadă scurtă de timp.

  3. Odată asociat, selectați Controlul în partea de jos a ecranului.

  4. Selectați Dispozitive în colțul din dreapta sus și alegeți afișajul din listă. 

  5. Odată selectat, puteți controla televizorul ca și cum smartphone-ul dvs. ar fi o telecomandă: utilizați-l pentru a porni sau opri televizorul, pentru a regla volumul, pentru a schimba canalul, pentru a seta raportul de aspect și multe altele.

    Nu trebuie să deschideți aplicația pentru a porni televizorul. Dacă televizorul este oprit, transmiterea în flux a oricărui lucru de pe telefonul smartphone la televizor va face ca acesta să se aprindă automat.


Cum să porniți televizorul Vizio cu un PS4

Dacă sunteți un jucător pasionat, vă recomandăm să simplificați procesul de a intra într-un joc. Iată cum puteți porni televizorul doar pornind o consolă de jocuri. 

  1. Conectați consola PlayStation 4 la televizorul Vizio folosind un cablu HDMI și porniți-o.

  2. Selectați setările > Sistem.

  3. Selectați Activați conexiunea dispozitivului HDMI.

  4. Când porniți PlayStation 4, televizorul Vizio se va porni automat și va trece la intrarea corectă. În plus, selectarea acelei intrări din listă va porni automat PlayStation 4.


Cum să porniți televizorul Vizio cu comutatorul Nintendo

Procesul este ușor diferit pentru utilizatorii Nintendo Switch. 

  1. Conectați consola Nintendo Switch la televizorul Vizio prin intermediul stației de andocare.

  2. Selectați Setarile sistemului > Setări TV.

  3. Derulați lista în jos și selectați Potriviți starea de alimentare a televizorului pentru a porni.

  4. Când puneți consola în repaus, intrarea se va opri. Când porniți consola, televizorul va trece automat la canalul de intrare corespunzător.

O notă despre HDMI-CEC și Xbox One

Din păcate, pentru jucătorii Xbox One, nu există nicio modalitate de a activa HDMI-CEC. În timp ce Xbox poate controla televizorul, o face prin utilizarea unui blaster IR și a Xbox Kinect, un element periferic care nu mai este produs de Microsoft. Nu este clar de ce consola nu acceptă această funcționalitate, dar fanii au cerut să fie adăugată de la lansarea Xbox.