Fișier BRL (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier BRL poate fi fie un fișier MicroBraille, fie un fișier CAD Ballistic Research Laboratory, dar există șanse mari să fie primul.

Fișierele MicroBraille stochează puncte care pot fi utilizate de programele braille-la-vorbire și de reliefurile braille. Similar cu fișierele Braille Ready Format (BRF), acestea sunt adesea folosite pentru a stoca publicații digitale pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Nu avem nicio informație despre pentru ce sunt utilizate fișierele CAD Ballistic Research Laboratory, dar software-ul care le creează, BRL-CAD, este un program de modelare 3D solid, astfel încât fișierele în sine probabil stochează date 3D de un fel.


Cum se deschide un fișier BRL

Fișierele MicroBraille cu extensia BRL pot fi deschise utilizând CASC Braille 2000, prin intermediul Deschis > Fișier Braille meniul. Acest program acceptă și alte fișiere braille, precum cele din formatele BML, ABT, ACN, BFM, BRF și DXB.

Puteți deschide fișierul BRL și cu Duxbury Braille Translator (DBT).

Ambele programe menționate tocmai sunt disponibile ca demonstrații, astfel încât, deși puteți deschide și citi fișiere BRL cu oricare dintre ele, nu toate caracteristicile programului pot fi utilizate.

Fișierele BRL care sunt fișiere CAD ale Laboratorului de Cercetare Balistică pot fi create cu programul de modelare numit BRL-CAD.

Dacă fișierul dvs. BRL pare să nu fie în niciunul dintre aceste formate, utilizați Notepad, TextEdit sau alt editor de text pentru a deschide fișierul BRL. Deși nu este deloc adevărat pentru niciunul dintre formatele menționate mai sus, multe tipuri de fișiere sunt fișiere numai text, adică indiferent de format, un editor de text poate afișa corect conținutul fișierului.

Un alt motiv pentru a utiliza un editor de text pentru a vă deschide fișierul BRL este să vedeți dacă există informații descriptive în fișierul în sine care vă pot spune ce program a fost utilizat pentru a-l crea și, prin urmare, ce program ar putea să-l deschidă. Aceste informații se află adesea în prima secțiune a fișierului atunci când sunt vizualizate cu un editor de text sau HEX.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul BRL, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere BRL, consultați ghidul nostru Cum să schimbați programul implicit pentru o extensie de fișier specifică care se schimbă în Windows.


Cum se convertește un fișier BRL

Programul Braille 2000 în sine nu poate converti un fișier BRL în niciun alt format, deci este posibil să nu existe niciun software care să îl poată converti.

Dacă BRL-CAD vă permite, de fapt, să vă deschideți fișierele CAD Ballistic Research Laboratory, este posibil să îl puteți converti într-un nou format. Opțiunea de a exporta un model 3D este de obicei o caracteristică comună în aceste tipuri de aplicații, astfel încât BRL-CAD ar putea include și suport pentru asta. Cu toate acestea, pentru că nu am încercat-o, nu putem fi 100% siguri.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Altceva de reținut dacă nu puteți deschide un fișier BRL este să vă asigurați că nu este un tip de fișier diferit care are o extensie de fișier similară. Pentru a verifica acest lucru, uitați-vă la caracterele care urmează direct numele fișierului pentru a confirma că citește „.BRL” și nu ceva similar.

De exemplu, în timp ce fișierele BRD partajează majoritatea literelor de extensie a fișierelor ca fișiere BRL, ele nu au cu adevărat nimic de-a face unul cu celălalt. Fișierele BRD sunt fișiere EAGLE Circuit Board, fișiere Cadence Allegro PCB Design sau fișiere KiCad PCB Design. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste formate nu este legat de formatele menționate mai sus care utilizează extensia de fișier BRL și, prin urmare, nu pot fi deschise cu un deschizător de fișiere BRL.

Fișierele BR5, FBR, ABR și GBR sunt doar câteva alte exemple care ar putea fi ușor confundate cu fișierele BRL. 

Dacă aflați că fișierul dvs. nu este într-adevăr un fișier BRL, căutați extensia de fișier pe care o vedeți pentru a afla mai multe despre formatul de fișier care folosește acea extensie. Acest lucru vă poate ajuta să determinați ce program poate deschide sau converti acel tip de fișier.