Cum se remediază erorile „D3dx9_34.dll lipsește sau nu se găsește”

Problemele D3dx9_34.dll sunt cauzate într-un fel sau altul de o singură cauză rădăcină - o problemă cu Microsoft DirectX.

Fișierul DLL d3dx9_34 este unul dintre multele fișiere conținute în pachetul software DirectX. Deoarece DirectX este utilizat de majoritatea jocurilor și programelor grafice bazate pe Windows, erorile d3dx9_34.dll apar de obicei numai atunci când utilizați aceste programe.

Unele dintre cele mai frecvente mesaje de eroare d3dx9_34.dll sunt enumerate mai jos:

D3DX9_34.DLL nu a fost găsit
Fișierul d3dx9_34.dll nu a fost găsit
Fișierul d3dx9_34.dll lipsește
D3DX9_34.DLL lipsește. Înlocuiți D3DX9_34.DLL și încercați din nou
D3dx9_34.dll nu a fost găsit. Reinstalarea ar putea ajuta la remedierea acestei probleme
Această aplicație nu a reușit să pornească, deoarece d3dx9_34.dll nu a putut fi găsit

Erorile D3dx9_34.dll apar de obicei atunci când pornește un program software, de obicei un joc. Ocazional, erorile d3dx9_34.dll se afișează după încărcarea unui joc, dar chiar înainte de începerea jocului.

În aplicațiile non-joc, o eroare d3dx9_34.dll ar putea apărea înainte de începerea programului sau înainte de a fi utilizate anumite caracteristici grafice avansate ale programului.

Mesajul de eroare d3dx9_34.dll s-ar putea aplica oricărui program care se bazează pe Microsoft DirectX, cel mai frecvent jocuri video.

Unele jocuri obișnuite despre care se știe că generează erori d3dx9_34.dll includ „Call of Duty 4: Modern Warfare”, „Crysis”, „Need for Speed ​​Pro Street”, „Project 64” (un emulator N64), „Blazing Angels: Escadrile din al doilea război mondial "și" Savage 2: Un suflet torturat ".

Orice sistem de operare Microsoft de la Windows 98 poate fi afectat de d3dx9_34.dll și alte probleme DirectX.


Cum se remediază erorile D3dx9_34.dll

Nu descărcați fișierul DLL d3dx9_34.dll de pe orice site de „descărcare DLL”. Descărcarea DLL-urilor de pe aceste site-uri nu este niciodată o idee bună. Dacă ați descărcat deja o copie, ștergeți-o.

  1. Reporniți computerul dacă nu ați făcut-o încă.

    Eroarea d3dx9_34.dll ar putea fi o problemă unică și o repornire ar putea să o elimine. Este puțin probabil ca această abordare să rezolve problema, dar repornirea este întotdeauna un bun pas de depanare.

  2. Instalați cea mai recentă versiune a Microsoft DirectX. Este posibil ca actualizarea la cea mai recentă versiune a DirectX să remedieze eroarea „d3dx9_34.dll not found”.

    Microsoft lansează adesea actualizări la DirectX fără a actualiza numărul versiunii sau litera pentru a instala cea mai recentă versiune, chiar dacă versiunea dvs. este aceeași din punct de vedere tehnic.

  3. Presupunând că cea mai recentă versiune DirectX de la Microsoft nu remediază eroarea d3dx9_34.dll pe care o primiți, căutați un program de instalare DirectX pe CD-ul sau DVD-ul jocului sau al aplicației. Cel mai probabil, dacă un joc sau alt program folosește DirectX, dezvoltatorii de software vor include o copie a DirectX pe discul de instalare.

    Uneori, deși nu de multe ori, versiunea DirectX inclusă pe disc este mai potrivită pentru program decât cea mai recentă versiune disponibilă online.

  4. Dezinstalați jocul sau programul software și apoi reinstalați-l din nou. Este posibil să se fi întâmplat ceva cu fișierele din program care funcționează cu d3dx9_34.dll și o reinstalare ar putea face truc.

  5. Restaurează fișierul d3dx9_34.dll din cel mai recent pachet DirectX. Dacă pașii de depanare de mai sus nu au funcționat pentru a rezolva eroarea dvs. d3dx9_34.dll, încercați să extrageți fișierul d3dx9_34.dll individual din pachetul DirectX.

  6. Actualizați driverele pentru placa video. Deși nu este cea mai comună soluție, în unele situații actualizarea driverelor pentru placa video de pe computer ar putea corecta această problemă DirectX.