Cum se folosește un extractor de fișiere RAR pentru Android

S-ar putea să aveți nevoie de un extractor de fișiere RAR pentru Android pentru a deschide anumite fișiere de pe smartphone sau tabletă. Iată cum puteți deschide, extrage, crea și repara fișiere RAR pe orice dispozitiv mobil Android.

Informațiile de mai jos ar trebui să se aplice indiferent de cine a făcut telefonul dvs. Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi etc.


Ce este un fișier RAR?

Un fișier RAR este o arhivă comprimată a unuia sau mai multor fișiere mai mari. Fișierele RAR sunt utilizate pentru a stoca și transporta fișiere mari, cum ar fi filme, muzică și software. Gândiți-vă la ele ca la pungi de stocare cu sigiliu sub vid pentru date. Fișierele RAR permit trimiterea și descărcarea de aplicații mari prin internet cât mai repede posibil. De asemenea, fișierele RAR vă permit să introduceți cantități imense de date pe o unitate flash sau pe un card SD pentru un transfer ușor între dispozitive.

Toate fișierele RAR se termină cu extensia „.rar”, dar există și alte formate de compresie a fișierelor care se termină în extensii diferite, cum ar fi .zip, .7z și .iso. Majoritatea extractoarelor de fișiere RAR pentru Android sunt capabile să deschidă mai multe tipuri de fișiere comprimate.


De ce ai avea nevoie de un extractor de fișiere RAR pentru Android?

Majoritatea computerelor sunt preîncărcate cu un extractor de fișiere RAR, dar dispozitivele Android de obicei nu au unul în mod implicit. Prin urmare, trebuie să descărcați o aplicație extractor de fișiere RAR înainte de a putea deschide fișiere RAR pe dispozitivul dvs. Android.

Multe aplicații RAR extractor vă permit, de asemenea, să vă creați propriile arhive comprimate, ceea ce face mult mai ușor partajarea fișierelor mari, precum imagini și videoclipuri. Majoritatea serviciilor de e-mail limitează cantitatea de date pe care le puteți trimite într-un singur mesaj, deci, dacă doriți să trimiteți un folder care conține sute de imagini unui prieten, este posibil să fie necesar mai întâi să vă comprimați imaginile într-un fișier RAR. Desigur, destinatarul trebuie să aibă și un program de extragere pentru a deschide fișierul comprimat.


Care este cel mai bun extractor de fișiere RAR pentru Android?

Există zeci de aplicații de extragere a fișierelor RAR disponibile pentru Android. Pentru acest tutorial, vom folosi aplicația RAR pentru Android, care poate fi descărcată gratuit din magazinul Google Play.

Dezvoltată de producătorii WinRAR, aplicația RAR este denumită uneori WinRAR pentru Android. Pe lângă fișierele RAR, aplicația poate deschide și fișiere cu următoarele extensii: .zip ,. gudron,. .gz, .bz2, .xz, .7z, .iso și .arj. Pentru a deschide astfel de fișiere pe un dispozitiv iOS, veți avea nevoie de o altă aplicație care să fie compatibilă cu platforma iOS.


Cum se deschid fișiere RAR pe Android

  1. Descărcați și instalați aplicația RAR pentru Android.

  2. Deschideți RAR aplicație. Pictograma sa arată ca un teanc de cărți. Când aplicația se deschide, ar trebui să vedeți o listă de fișiere și foldere.

  3. Navigați la folderul care conține fișierul pe care doriți să îl deschideți.

    În timp ce vă aflați într-un folder, puteți atinge Sus un nivel în partea de sus a listei de fișiere pentru a reveni la folderul anterior.

  4. Atingeți fișierul RAR și introduceți parola, dacă vi se solicită, pentru a vizualiza conținutul.

    Unele fișiere RAR sunt protejate prin parolă. Dacă ați descărcat un fișier RAR de pe internet, verificați instrucțiunile de descărcare pentru parolă.

  5. Atingeți fișierele individuale pentru a le deschide. Alternativ, țineți apăsat pe un fișier sau folder pentru a deschide un meniu cu o listă de acțiuni pe care le puteți face.

  6. Pentru a efectua acțiuni pe mai multe fișiere simultan, atingeți casetele de lângă fiecare fișier pentru a face să apară o bifă albastră, apoi țineți apăsat unul dintre fișiere pentru a deschide meniul de comandă. Orice acțiune pe care o alegeți, cum ar fi Copiați în clipboard or Extrage fisierele, va fi aplicat tuturor fișierelor selectate.


Cum se folosește RAR pentru Android

În afară de deschiderea fișierelor RAR, aplicația RAR are multe alte utilizări. Înainte de a merge mai departe, iată o scurtă prezentare generală a interfeței aplicației RAR:

  • Atingeți cele trei linii orizontale din colțul din stânga sus pentru a deschide un panou de navigare cu comenzi rapide către cardul SD al dispozitivului și Download pliant. Sub Comenzi, există o opțiune de a adăuga folderul pe care îl vizualizați în prezent la lista dvs. favorite.
  • Atingeți pictograma cu semnul plus situat în colțul din dreapta sus pentru a adăuga fișierele selectate într-o nouă arhivă RAR.
  • Atingeți pictograma cu o săgeată sus situată în colțul din dreapta sus pentru a extrage fișierele selectate.
  • Apăsați pe cos de gunoi pentru a șterge fișierele selectate.
  • Apăsați pe trei puncte verticale în colțul din dreapta sus pentru a deschide un alt meniu derulant cu setări și opțiuni suplimentare.
  • Pentru a dezactiva anunțurile, atingeți trei puncte verticale, apoi atingeți Eliminați reclamele din meniul care apare. Apoi vi se va solicita să configurați o metodă de plată.

Cum se extrag fișiere RAR pe Android

În acest context, extragerea înseamnă pur și simplu mutarea fișierelor dintr-o arhivă comprimată pe dispozitiv, astfel încât să nu trebuie să utilizați aplicația RAR de fiecare dată când doriți să accesați fișierele. Acest pas este adesea necesar; de exemplu, dacă aveți o arhivă RAR plină de fișiere muzicale, trebuie să le extrageți înainte ca acestea să poată fi adăugate în biblioteca muzicală a dispozitivului. Pentru a extrage fișiere comprimate cu aplicația RAR pentru Android:

  1. Deschideți RAR și localizați fișierul RAR.

  2. Atingeți fișierul RAR pentru a-l deschide.

  3. Selectați fișierele pe care doriți să le extrageți unul câte unul sau atingeți pătratul cu patru pătrate mai mici în interior (lângă Sus un nivel) pentru a selecta toate fișierele din folderul curent.

  4. Atingeți pictograma cu săgeata în sus pentru a deschide opțiunile de extracție.

  5. Robinet NAVIGA pentru a selecta unde doriți să meargă fișierele extrase.

  6. Navigați la dosarul ales, apoi atingeți OK în colțul din dreapta jos pentru a seta destinația.

    Platforma Întrebați înainte de a suprascrie caracteristica va fi selectată implicit. Cu această caracteristică activată, aplicația RAR vă va informa dacă există deja fișiere cu același nume și vi se va oferi posibilitatea de a sări, redenumi sau înlocui fiecare fișier.

  7. Robinet OK pentru a finaliza extracția.

Cum se creează fișiere RAR pe Android

Pentru a crea propriile arhive RAR comprimate:

  1. Asigurați-vă că fișierele pe care doriți să le comprimați se află într-un singur folder. Este în regulă dacă există alte fișiere fără legătură în dosar.

  2. Deschideți RAR aplicație și navigați la folderul menționat.

  3. Atingeți casetele de lângă fișierele pe care doriți să le comprimați pentru a le selecta.

  4. Atingeți pictograma cu semnul plus pentru a deschide opțiunile de arhivare.

  5. Asigurați-vă noii arhive un nume și configurați o parolă, dacă doriți.

  6. Alegeți să comprimați fișierele în formatul RAR, ZIP sau RAR 4x. Rămâneți cu prima opțiune pentru o compresie optimă a fișierului.

    În timp ce puteți atinge Creați o arhivă solidă pentru a crea un fișier puțin mai mic, va dura puțin mai mult până la deschidere.

  7. Robinet OK pentru a face ca fișierul RAR nou creat să apară în folderul curent.

Cum se repară fișiere RAR pe Android

Dacă primiți un mesaj de eroare în timp ce încercați să deschideți sau să extrageți o arhivă RAR, unul sau mai multe dintre fișierele din interior ar putea fi corupte. Din fericire, aplicația RAR are capacitatea de a repara fișiere RAR corupte. Încercați acești pași:

  1. Deschideți RAR aplicație și localizați fișierul RAR corupt.

  2. Atingeți caseta goală de lângă fișier pentru a o selecta.

  3. Apăsați pe trei puncte verticale în colțul din dreapta sus.

  4. Robinet Arhiva de reparații din meniul derulant.

  5. Robinet OK când vi se solicită.

  6. Un fișier RAR reconstruit va apărea în folderul curent și ar trebui să îl puteți extrage în mod normal.