Firefox Sync: Ce este și cum să îl utilizați

Capacitatea de a sincroniza unele dintre datele de navigare între dispozitive este una dintre cele mai vechi și mai iubite caracteristici ale Firefox. În timp ce marcajele au fost primul obiectiv, acum s-a extins într-un set mai mare și mai robust de servicii. Aflați cum să creați un cont Firefox, apoi conectați-vă la browser pentru a utiliza serviciul Firefox Sync.

Înscrierea la un cont Firefox nu este necesară pentru a utiliza browserul. Puteți naviga pe site-urile web preferate fără probleme, chiar dacă nu sunteți conectat. Puteți utiliza în continuare funcția de marcaje normale, dar aceste marcaje nu vor apărea pe alte dispozitive pentru dvs.


Caracteristici ale Contului Firefox / Firefox Sync

Pentru a clarifica, un Cont Firefox este un profil care include numele dvs. de utilizator / parola pe care le creați. Firefox Sync este un serviciu pe care îl accesați prin acel cont. În sensul acestui articol, ne vom referi la Firefox Sync (sau pur și simplu Sync), dar este important să cunoaștem relația dintre cele două.

După ce vă conectați, unele dintre beneficiile pe care le veți avea la dispoziție includ următoarele:

  • Sincronizare marcaj: După cum sa menționat anterior, aceasta este una dintre cele mai vechi caracteristici ale Firefox, care a apărut într-un moment în care pentru această funcționalitate erau necesare servicii de la terțe părți, cum ar fi Xmarks.
  • Trimiterea de file între dispozitive: Când aveți mai multe dispozitive conectate, puteți trimite file între ele. De exemplu, dacă găsiți un videoclip interesant în timp ce navigați pe telefon, îl puteți trimite pe computerul dvs. pentru a viziona mai târziu pe un ecran mai mare.
  • Sincronizare parolă: Firefox va sincroniza parolele site-ului dvs. web între dispozitivele desktop, precum și cele care rulează iOS prin intermediul aplicației Lockbox.
  • Conținut salvat: Mozilla Corp. a achiziționat Pocket în 2017 după ce l-a susținut implicit în Firefox timp de câțiva ani. Disponibilă pe desktop, iOS și Android, funcția continuă să vă permită să „salvați” conținut pe un dispozitiv pentru a fi citit mai târziu pe altul. Practic, stochează conținutul offline pentru dvs., permițându-vă să-l accesați din mers, fără a utiliza datele dvs. mobile.
  • Note Sync: Disponibil pe desktop și Android, caracteristica Notes din Firefox vă permite să creați note bazate pe text și să le accesați pe alte dispozitive, deși nu acceptă funcții avansate de luare a notelor, precum etichetarea sau conținutul grafic.

Acordați o atenție deosebită platformelor suportate de funcțiile de mai sus. Mozilla, fiind o organizație non-profit, trebuie să fie atentă unde își cheltuiește dolarii de dezvoltare, astfel încât o caracteristică poate fi disponibilă doar pe anumite platforme. Acest lucru pare deosebit de important în ceea ce privește suportul pentru Android și iOS.


Cum să vă înscrieți pentru un cont Firefox

  1. Vă puteți înscrie pentru un cont Firefox, prin unul dintre următoarele canale:

    • Dacă tocmai ați instalat Firefox, la prima lansare veți vedea o pagină de primă instanță care vă va solicita să vă înscrieți.
    • Când selectați Conectați-vă la sincronizare din partea de sus a meniului principal, selectați Nu aveți un cont? Incepe din pagina de preferințe a Contului Firefox.

    Pe pagina de conectare de pe web de pe toate platformele, selectați Creează un cont.

  2. Acestea vă vor îndruma către un simplu formular de înscriere. Introduceți o adresă de email validă.

  3. Creați o parolă puternică.

  4. Introduceți vârsta dvs.

    Opțional, bifați caseta la Obțineți cele mai recente știri despre Mozilla și Firefox.

  5. Clic Creează cont a termina.

  6. Odată înregistrat, veți primi un e-mail prin care vi se solicită să vă verificați identitatea. E-mailul conține un link pe care trebuie să îl selectați, care va finaliza procesul de înscriere.

  7. Ai terminat! Acum puteți conecta Firefox pe toate dispozitivele dvs.


Cum să vă conectați la Firefox Sync pe desktop

  1. Selectați meniul hamburger, apoi selectați Conectați-vă la sincronizare în colțul din dreapta sus al ferestrei Firefox.

  2. Acest lucru vă va conduce la un formular web pentru a introduce adresa de e-mail și parola.

  3. Odată ce autentificarea dvs. este completă, browserul vă va afișa un mesaj de confirmare.

  4. Veți vedea, de asemenea, o notificare că sincronizarea este în curs.

Cum să vă conectați la Firefox Sync pe mobil

  1. Apăsați pe trei puncte verticale pictogramă din partea dreaptă sus a ecranului, apoi atingeți setările.

  2. Robinet Intra in cont pentru a introduce adresa de e-mail și parola.

  3. Veți fi direcționat către un formular familiar de conectare de pe web. Introduceți adresa de e-mail și parola.

  4. Odată ce va avea succes, lucrurile dvs. vor începe să se sincronizeze cu dispozitivul mobil în funcție de opțiunile pe care le-ați ales la prima înscriere.