Cum să afișați desktopul Windows pe un televizor folosind Chromecast

Ce să știți

  • Cel mai simplu mod de a vedea conținut de pe computerul dvs. Windows pe televizor este să folosiți un Chromecast pentru a arunca ecranul.
  • Înainte de a începe, asigurați-vă că atât Chromecastul, cât și computerul dvs. se află pe aceeași rețea Wi-Fi. 
  • Puteți arunca întregul desktop sau puteți arunca dintr-o singură filă din browserul Chrome.

Instrucțiunile din acest ghid sunt compatibile cu orice versiune recentă de Chrome.

Acest articol vă arată mai întâi cum să aruncați o filă a browserului Chrome pe televizor, apoi vă arată cum să aruncați întregul desktop Windows, dacă preferați.


Cum să aruncați o filă de browser Chrome

Acum că sunteți sigur că Chromecastul și computerul dvs. se află pe aceeași rețea WiFi, să aruncăm o filă din browserul web Google Chrome.

  1. Deschideți Chrome pe computer și navigați la site-ul web pe care doriți să îl afișați pe televizor.

  2. selectaţi pictograma de meniu (trei puncte orizontale) în colțul din dreapta sus, apoi selectați Arunca din meniul drop-down.

  3. Va apărea o fereastră mică cu numele oricărui dispozitiv compatibil cu distribuția din rețeaua dvs., cum ar fi difuzorul inteligent Chromecast sau Google Home. Înainte de a alege dispozitivul, totuși, apăsați săgeata orientată în jos în partea de sus, apoi fereastra mică spune Selectați sursa.

  4. Alege Fila Cast, apoi selectați porecla Chromecastului.

  5. Când este conectat, fereastra va spune Oglindire Chrome împreună cu un glisor de volum și numele filei deschise.

    Odată ce o filă se lansează, puteți naviga la un alt site web și va continua să afișeze tot ceea ce se află în fila respectivă.

  6. Uită-te la televizor și vei vedea fila care ocupă întregul ecran - deși de obicei în modul cutie poștală pentru a menține raportul de vizionare corect.

  7. Pentru a opri proiectarea, trebuie doar să închideți fila sau să faceți clic pe Chromecasturi pictogramă din browserul dvs. din dreapta barei de adrese (este albastră). Aceasta va readuce fereastra Chrome Mirroring pe care am văzut-o mai devreme. Acum faceți clic pe Stop în colțul din dreapta jos.


Pentru ce funcționează bine Distribuirea filelor

Transmiterea unei file de browser Chrome este ideală pentru tot ceea ce este în mare parte static, cum ar fi fotografiile de vacanță stocate în Dropbox, OneDrive sau Google Drive. De asemenea, este bun pentru vizualizarea unui site web la o scară mai mare sau chiar pentru afișarea unei prezentări PowerPoint online sau a aplicației web Prezentare Google Drive.

Ceea ce nu funcționează la fel de bine este video. Ceva de genul. Dacă folosiți ceva care acceptă deja turnarea, cum ar fi YouTube, va funcționa foarte bine. Dar asta pentru că Chromecastul poate prelua YouTube direct de pe internet, iar fila dvs. devine o telecomandă pentru YouTube pe televizor. Cu alte cuvinte, nu-și mai difuzează fila pe Chromecast.

Conținutul care nu acceptă Chromecast, precum Vimeo și Amazon Prime Video, este puțin mai problematic. În acest caz, transmiteți conținut direct din fila browserului dvs. la televizor. Pentru a fi sincer, acest lucru nu funcționează bine. Abia se poate urmări, pentru că trebuie să te aștepți la bâlbâi și sări scurte ca parte a chilipirului.

Este ușor pentru fanii Vimeo să remedieze acest lucru. În loc să trimiți de pe o filă pentru PC, folosește aplicațiile mobile ale serviciului pentru Android și iOS, care acceptă Chromecast. Amazon Prime Video nu acceptă în prezent Chromecastul, cu toate acestea, puteți obține Prime Video pe televizor prin intermediul altor dispozitive de streaming, cum ar fi Amazon TV Fire Stick de 40 USD sau Roku.


Cum să vă aruncați desktopul

Afișarea întregului computer al computerului pe televizor prin Chromecast este foarte asemănătoare cu afișarea unei singure file de browser.

  1. selectaţi trei puncte verticale în colțul din dreapta sus al Chrome și alegeți Arunca. Fereastra va apărea din nou în mijlocul ecranului.

  2. Apăsați săgeata orientată în jos și selectați Distribuie desktop, apoi alegeți porecla Chromecastului din lista de dispozitive.

  3. După câteva secunde, desktopul dvs. va începe să proiecteze.

  4. Dacă aveți o configurare a afișajului cu mai multe monitoare, Chromecast vă va cere să alegeți ecranul pe care doriți să îl afișați. Alegeți ecranul corect, selectați Shareși, după câteva secunde, afișajul corect va apărea pe televizor.

    Când lansați întregul desktop, sunetul computerului dvs. vine împreună cu acesta. Dacă nu doriți ca acest lucru să se întâmple, fie dezactivați orice sunet este redat pe desktop - iTunes, Windows Media Player etc. - sau reduceți volumul folosind glisorul din fereastra Chrome Mirroring.

  5. Pentru a opri proiectarea desktopului, selectați albastru Chromecasturi pictogramă din browser. Cand Oglindire Chrome apare fereastra, selectați Stop.


Pentru ce este bun Distribuirea pe desktop

La fel ca proiectarea unei file de browser, proiectarea desktopului funcționează bine pentru elementele statice, cum ar fi o prezentare de fotografii salvate pe hard disk sau o prezentare PowerPoint. Și, ca și când arunci o filă, aruncarea videoclipurilor nu este grozavă. Dacă doriți să redați un videoclip pe televizor folosind ceva salvat pe televizor, fie conectați-vă computerul direct prin HDMI, fie folosiți un serviciu creat pentru streaming video prin rețeaua WiFi de acasă, cum ar fi Plex.


De ce Cast?

Dongle-ul HDMI de 35 USD de la Google este o alternativă accesibilă la set-top box-uri precum Apple TV și Roku. În primul rând, vă permite să vizualizați tot felul de conținut pe un televizor, inclusiv YouTube, Netflix, jocuri video și videoclipuri de pe Facebook.

Chromecastul vă ajută, de asemenea, să puneți două elemente de bază de pe orice computer care rulează Chrome pe televizor: o filă de browser sau desktopul complet. Această caracteristică funcționează cu browserul Chrome pe orice platformă PC care o acceptă, inclusiv Windows, Mac, GNU / Linux și sistemul de operare Chrome Google.

Ce este castingul?

Distribuția este o metodă de a trimite conținut wireless la televizorul dvs., dar funcționează în două moduri diferite. Puteți arunca conținut dintr-un serviciu care îl acceptă, cum ar fi YouTube, care îi spune Chromecastului să meargă la sursa online (YouTube) și să aducă un anumit videoclip pentru a fi redat la televizor. Dispozitivul care i-a spus Chromecastului să facă acest lucru (telefonul dvs., de exemplu) devine apoi o telecomandă pentru redare, întrerupere, avansare rapidă sau alegerea unui alt videoclip.

Cu toate acestea, atunci când transmiteți de pe computer, transmiteți în mare parte conținut de pe desktop pe televizor printr-o rețea locală, fără ajutorul unui serviciu online. Acest lucru este foarte diferit, deoarece streamingul de pe un desktop se bazează pe puterea de calcul a computerului dvs. de acasă, în timp ce streamingul YouTube sau Netflix se bazează pe cloud.

Diferența dintre cele două abordări și de ce sunt importante vor deveni evidente atunci când vom discuta mai târziu despre streamingul video.

Servicii de distribuție precum Netflix, YouTube și Facebook Video

Nu o mulțime de servicii acceptă castingul nativ de la versiunea PC a web-ului la Chromecast. Acest lucru se datorează faptului că o mulțime de servicii l-au încorporat deja în aplicațiile lor mobile de pe Android și iOS și nu s-au deranjat cu laptopuri și desktopuri.

Indiferent, unele servicii acceptă distribuirea de pe computer, în special YouTube, Facebook și Netflix de la Google. Pentru a proiecta din aceste servicii, începeți să redați un videoclip și, cu comenzile playerului, veți vedea pictograma de proiectare - conturul unui afișaj cu un simbol Wi-Fi în colț. Selectați acest lucru și fereastra mică apare din nou în fila browserului dvs. Selectați porecla pentru dispozitivul dvs. Chromecast și începe lansarea.