De ce nu pot actualiza iPad-ul meu?

Apple lansează în fiecare an o nouă versiune a sistemului de operare al iPad-ului. Aceste actualizări iOS includ funcții noi, remedieri de erori și securitate îmbunătățită. Procesul de actualizare este de obicei simplu, dar erorile apar.

Dacă întâmpinați probleme la actualizarea la cea mai recentă versiune de iOS de pe iPad, se poate datora faptului că dispozitivul dvs. are o încărcare insuficientă sau nu are spațiul liber necesar - probleme pe care le puteți remedia cu ușurință.

Totuși, s-ar putea datora faptului că iPad-ul dvs. este vechi și nu poate fi actualizat la cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Singura modalitate de a „remedia” un iPad învechit este de a cumpăra unul nou.

Informațiile din acest articol se aplică iPad-urilor care rulează versiunile iOS 13, 12, 11 sau iOS 10, cu excepția celor menționate.


Lipsa spațiului liber împiedică actualizarea

IPad-ul dvs. poate avea nevoie de până la 3 GB spațiu liber pentru a schimba sistemul de operare pentru o actualizare iOS. Dacă iPad-ul dvs. este puțin mai mic decât spațiul necesar, acesta vă oferă să eliminați temporar aplicațiile și să le reinstalați mai târziu. Cu toate acestea, dacă iPad-ul dvs. nu are suficient spațiu liber, nu veți vedea opțiunea de descărcare. În schimb, veți vedea un mesaj de eroare care vă sugerează să tăiați unele dintre aplicații, muzică, filme sau fotografii de pe iPad pentru a elibera spațiu înainte de a încerca din nou actualizarea.

 Lifewire

Consultați instrucțiunile noastre pentru actualizarea iOS pentru a examina în detaliu procedura normală de actualizare a iPad-ului dvs. utilizând iTunes.

Această problemă este relativ ușor de rezolvat. Majoritatea dintre noi avem aplicații și jocuri pe care nu le mai folosim. Ștergeți o aplicație ținând degetul pe pictograma aplicației timp de câteva secunde până când aplicația începe să tremure și apoi atingând X in colt. De asemenea, puteți copia fișiere pe computer de pe iPad și apoi ștergeți imaginile de pe iPad.

Accesarea ecranului de stocare iPad este o metodă mai bună pentru a elibera spațiu.

  1. De la setările aplicație, selectați general > Stocare iPad.

  2. Atingeți orice aplicație listată în ecranul de stocare iPad pe care nu o utilizați în mod regulat pentru a deschide ecranul de informații. Aplicațiile sunt listate în funcție de cât spațiu ocupă, începând cu cea mai mare.

     Lifewire

  3. În ecranul cu informații despre aplicație, alegeți Descărcați aplicația pentru a elimina aplicația, păstrând documente și date intacte sau Ștergeți aplicația pentru a șterge aplicația și toate datele.

    Cantitatea de spațiu economisită de oricare dintre acțiuni este listată în partea de sus a ecranului. Ștergerea unei aplicații eliberează mai mult spațiu, dar datele și documentele sale nu pot fi recuperate, iar ștergerea este permanentă, deși puteți descărca din nou aplicația însăși ulterior.

  4. Repetați procesul cu alte aplicații, concentrându-vă pe cele pe care le utilizați rar sau ocupați cel mai mult spațiu pe iPad.

De asemenea, puteți muta fotografii și videoclipuri pe computer. Videoclipurile pot ocupa o cantitate surprinzător de mare de spațiu. Dacă doriți să păstrați accesul la acestea pe iPad, copiați-le în iCloud sau un serviciu similar.

Maximizați spațiul de stocare de pe iPad


Alimentați iPad-ul dvs. pentru a face upgrade

Dacă iPad-ul dvs. are o durată de viață a bateriei sub 50%, nu îl puteți actualiza. Conectarea la un computer este o modalitate de încărcare, dar cel mai bun mod este să utilizați adaptorul de rețea furnizat împreună cu iPad-ul dvs. și să îl conectați direct la o priză de perete înainte de a încerca o actualizare.

Dacă ați activat Actualizările automate, pe care Apple le-a introdus în iOS 12 sau ați selectat Instalare în această seară, care este disponibil în iOS 10 până la 12, iPad-ul trebuie să fie conectat la alimentare peste noapte, precum și Wi-Fi.

 Lifewire


Yikes! IPad-ul meu este învechit

În fiecare an, Apple lansează o nouă gamă de iPad-uri pentru a merge împreună cu noul sistem de operare. Pentru majoritatea oamenilor, noul sistem de operare este compatibil cu iPad-urile existente, deci nu este nevoie să actualizați tableta în sine. Cu toate acestea, Apple a încetat încet să actualizeze modelele mai vechi de iPad care nu pot rula funcțiile sale avansate. Dacă aveți unul dintre următoarele iPad-uri, nu îl puteți actualiza dincolo de versiunea listată pentru iOS.

  • IPad-ul original a fost primul care a pierdut suportul oficial. Ultima versiune de iOS pe care o acceptă este 5.1.1.
  • IPad 2, iPad 3 și iPad Mini nu pot fi actualizate după iOS 9.3.5.
  • IPad 4 nu acceptă actualizări după iOS 10.3.3.

Toate celelalte modele de iPad pot fi actualizate la iOS 12.


De ce Apple a încetat să mai susțină iPad-ul meu?

IPad-ul a renunțat la suportul pentru iPad-ul original, deoarece avea doar 256 MB de RAM. Aceasta este memoria utilizată pentru a rula sistemul de operare și aplicațiile și nu trebuie confundată cu 16 GB, 32 GB și 64 GB folosite pentru a stoca aplicații pe iPad. Restricțiile de memorie cu iPad-ul original au făcut imposibile multe dintre funcțiile avansate ale iPad-ului, cum ar fi touchpad-ul virtual și multitasking-ul.

De asemenea, Apple a mutat iPad-ul de la arhitectura pe 32 de biți la arhitectura pe 64 de biți cu iPad Air. Acest lucru ar putea părea tehnologic pentru majoritatea, dar acest lucru face iPad-ul mult mai eficient. Această mișcare a dus la faptul că iPad 2, iPad 3, iPad 4 și iPad Mini nu mai sunt compatibile cu cele mai noi actualizări.

Nu există nimic de făcut în legătură cu această limitare hardware decât să cumpărați un iPad nou. Cu toate acestea, iPad-ul dvs. ar trebui să funcționeze și să accepte multe aplicații; pur și simplu nu puteți obține funcții noi sau aplicații mai noi. Aceste iPad-uri fac, de asemenea, tablete grozave pentru copii.

Securitatea pe toate dispozitivele de calcul este un joc unic. De îndată ce sistemul este sigur, oamenii găsesc o modalitate de a reveni. Cel mai bun mod de a vă păstra securitatea sistemului este să mențineți sistemul de operare actualizat. Dar, deoarece acest lucru nu este întotdeauna posibil (deoarece producătorul încetează să vă susțină modelul), este important să înțelegeți că unele vulnerabilități de securitate ar putea fi exploatabile.

Deși este posibil să nu aibă cele mai noi caracteristici, majoritatea iPad-urilor învechite pot descărca în continuare aplicații compatibile din App Store, naviga pe web, afișa cărți electronice, accesa Facebook și ține evidența e-mailurilor.

Puteți obține în continuare câțiva bani pentru iPad-ul dvs., vândându-l sau utilizând un program de schimb.

Ce iPad ar trebui să cumperi?