Cum vă configurați Mac-ul pentru a se integra cu Facebook?

Accesul la rețelele sociale, inclusiv Facebook și Twitter, a fost încorporat în OS X Mountain Lion pentru Mac și mai târziu. Trebuie să activați conexiunea înainte de a o putea utiliza. Iată cum.

Apple a eliminat Facebook (și alte conturi de socializare) din macOS Mojave (10.14) și versiunile ulterioare ale macOS. Ultima versiune de macOS acceptată de acest document este macOS High Sierra (10.13).

  1. Din Finder, faceți clic pe System Preferences în doc, sau selectați System Preferences din meniul Apple.

  2. Selectați euConturi nternet (Sau E-mail, contacte și calendare în versiunile mai vechi de OS X).

  3. Când se deschide panoul de preferințe Conturi Internet, faceți clic pe Facebook în partea dreaptă a panoului.

  4. Introduceți numele de utilizator și parola Facebook și faceți clic pe Următor →.

  5. O foaie de informații coboară în jos, explicând ce se întâmplă atunci când vă conectați la Facebook de pe Mac. Dacă sunteți de acord, faceți clic pe Intra in cont.

Aceste acțiuni au loc:

  • Lista dvs. de prieteni Facebook este adăugată în aplicația de contacte Mac și păstrată sincronizată cu Facebook.
  • Evenimentele Facebook sunt adăugate în aplicația dvs. Calendar.
  • Veți putea posta actualizări de stare pe Facebook din orice aplicație Mac care acceptă această capacitate. Acestea includ Safari, Centrul de notificări, Fotografii și orice aplicație care include Share buton sau pictogramă.
  • Aplicațiile de pe Mac vă pot accesa contul Facebook cu permisiunea dvs.

Contacte și Facebook

Când activați integrarea Facebook, prietenii dvs. de pe Facebook sunt adăugați automat la aplicația Contacte Mac. Dacă doriți să includeți toți prietenii dvs. de pe Facebook în aplicația Contacte, nu trebuie să faceți nimic. Facebook va actualiza Contacte cu un grup Facebook care include toți prietenii tăi de pe Facebook.

Dacă preferați să nu vă includeți prietenii Facebook în aplicația Contacte, puteți dezactiva opțiunea de sincronizare a prietenilor Facebook și puteți elimina grupul Facebook nou creat din aplicația Contacte.

Există două moduri de a controla integrarea Facebook și Contacte: din panoul de preferințe Conturi Internet și din preferințele aplicației Contacte.

Metoda conturilor Internet

  1. Lansa System Preferences Și selectați Conturi Internet panoul de preferințe (sau E-mail, contacte și calendare panoul de preferințe în versiunile mai vechi de OS X.)

  2. În partea stângă a panoului de preferințe, selectați Facebook pictogramă. Partea dreaptă a panoului afișează aplicațiile care se sincronizează cu Facebook. Eliminați bifa din contacte intrare.

Metoda panoului de preferință pentru contacte

  1. Lansa contacte făcând clic pe pictograma din doc sau localizând-o în aplicatii dosar.

  2. Selectați Preferințe din meniul Contacte.

  3. Apasă pe Conturi tab.

  4. În lista de conturi, selectați Facebook.

  5. Eliminați bifa din Activați acest cont.


Postarea pe Facebook

Funcția de integrare Facebook vă permite să postați din orice aplicație sau serviciu care include Share buton. De asemenea, puteți posta din Centrul de notificări.

De exemplu, Safari are un Share buton situat în dreapta barei URL / căutare. Arată ca un dreptunghi cu o săgeată ieșind din centrul său.

  1. In Safari, navigați la un site web pe care doriți să îl partajați cu alții pe Facebook.

  2. Apasă pe Share și Safari va afișa o listă de servicii cu care puteți partaja. Selectați Facebook din listă.

  3. Safari afișează o versiune în miniatură a paginii web curente, împreună cu un câmp în care puteți scrie o notă despre ceea ce distribuiți. Introduceți textul și faceți clic pe Post.

Mesajul dvs. și un link către pagina web sunt trimise pe pagina dvs. de Facebook.