Cum se face backup pentru iPhone 8 și 8 Plus pe iCloud și Mac

Este crucial să faceți backup iPhone-ul dvs. 8 sau 8 Plus în mod regulat. Cu o copie de rezervă, vă puteți recupera dintr-o problemă sau pentru a vă restabili datele pe un iPhone nou când faceți upgrade. Există două modalități de a face backup pentru iPhone 8 și 8 Plus. Iată ce trebuie să știți despre ambele.

Instrucțiunile din acest articol se aplică modelelor iPhone 8 și 8 Plus care rulează iOS 12 și versiuni ulterioare. Dacă aveți și alte modele, avem și articole despre cum să faceți backup pentru iPhone 7 sau pentru backup iPhone X.

hanieriani / iStock / Getty Images Plus


Cum se face backup pentru iPhone 8 și 8 Plus pe iCloud

Probabil cel mai simplu mod de a face backup pentru iPhone 8 și 8 Plus este să folosești iCloud. Când faceți acest lucru, telefonul dvs. face automat o copie de siguranță a datelor sale în contul dvs. iCloud ori de câte ori este conectat la Wi-Fi. Nu este mult mai simplu decât automat. Iată ce trebuie să faceți:

  1. Asigurați-vă că iPhone-ul dvs. este conectat la contul dvs. iCloud.

    Contul dvs. iCloud are probabil același nume de utilizator și parolă ca și ID-ul dvs. Apple și probabil că v-ați conectat la configurarea iPhone-ului.

  2. Conectați-vă iPhone-ul la Wi-Fi dacă nu este deja conectat.

  3. Robinet setările.

  4. Atingeți numele dvs. în partea de sus a ecranului.

  5. Robinet icloud.

  6. Robinet iCloud Backup.

  7. Mutaţi iCloud Backup glisor la pornit / verde.

  8. După ce ați făcut acest lucru, iPhone-ul dvs. va face automat backup pe iCloud oricând telefonul dvs. este conectat la Wi-Fi, conectat la alimentare și blocat.

    Nu doriți să așteptați o copie de rezervă automată? Puteți face manual o copie de rezervă la iCloud urmând toți pașii de mai sus. Când ajungeți la ecranul Backup iCloud, atingeți Înapoi în sus acum.


Cum se actualizează stocarea iCloud

Fiecare cont iCloud are 5 GB spațiu de stocare gratuit pentru copii de rezervă și alte date. Nu toate datele dvs. contează pentru această limită; muzica și aplicațiile nu trebuie să fie copiate, deoarece le puteți descărca din nou gratuit.

Acestea fiind spuse, 5 GB nu sunt prea mult spațiu de stocare și este posibil să rămâneți fără spațiu pentru backupurile din contul iCloud destul de repede. Dacă vă confruntați cu această situație, actualizați spațiul de stocare iCloud procedând în felul următor:

  1. Robinet setările.

  2. Atingeți numele dvs.

  3. Robinet icloud > Gestionați spațiul de stocare > Modificați planul de stocare.

  4. Atingeți noul plan de stocare dorit.

  5. Robinet A cumpara.

  6. Introduceți numele de utilizator și parola ID-ului dvs. Apple când vi se solicită. Costul lunar al noii sume de stocare va fi facturat pe cardul pe care îl aveți în evidență în ID-ul dvs. Apple.


Cum se face backup pentru iPhone 8 și 8 Plus folosind macOS Catalina (10.15)

În timp ce iCloud poate fi cel mai convenabil mod de a face backup pentru iPhone 8 și 8 Plus, nu este singura ta opțiune. De asemenea, puteți să vă copiați iPhone-ul pe computer, deși modul în care îl faceți depinde de ce fel de computer aveți și de ce sistem de operare utilizați.

Dacă utilizați Windows sau MacOS Mojave (10.14) sau o versiune anterioară, treceți la secțiunea următoare. Dacă utilizați macOS Catalina (10.15), citiți mai departe.

Înainte, făceai o copie de rezervă a iPhone-urilor pe Mac-uri folosind iTunes, dar Apple a întrerupt aplicația iTunes pe macOS Catalina (10.15). În schimb, vă copiați iPhone-ul folosind Finder. Iată ce trebuie să faceți:

  1. Conectați-vă iPhone-ul la Mac, fie utilizând cablul de sincronizare, fie prin Wi-Fi.

  2. Deschideți o nouă fereastră Finder.

  3. În coloana din stânga din fereastra Finder, căutați locaţii și faceți clic pe numele iPhone-ului dvs.

  4. Dacă vi se solicită, faceți clic pe Încredere.

  5. Apoi, un ecran care arată aproape identic cu ecranul de gestionare iPhone de pe iTunes se încarcă în fereastra Finder. În Copiile de rezervă secțiunea (în general fila), faceți clic pe Faceți backup tuturor datelor de pe iPhone pe acest Mac.

    Dacă aveți un Apple Watch, asigurați-vă că bifați caseta de lângă Criptați copia de rezervă locală. În caz contrar, datele despre sănătate și activitate nu vor fi salvate.

  6. Este posibil să vi se solicite să introduceți codul de acces pe fișierul iPhone. După ce o faceți, ar trebui să înceapă backupul. Dacă nu, faceți clic pe Înapoi în sus acum pentru a face o copie de rezervă a iPhone-ului pe Mac.


Cum se face backup pentru iPhone 8 și 8 Plus folosind iTunes

Dacă rulați macOS Mojave (10.14) sau o versiune anterioară pe Mac-ul dvs. sau pe orice versiune de Windows, puteți totuși să faceți backup pentru iPhone utilizând iTunes. Iată cum:

  1. Conectați-vă iPhone-ul la computerul cu care doriți să-l sincronizați.

    Puteți utiliza cablul de sincronizare inclus sau, dacă ați configurat deja această opțiune, puteți sincroniza prin Wi-Fi.

  2. Deschide iTunes dacă nu se deschide automat.

  3. Apasă pe iPhone pictogramă din colțul din stânga sus, chiar sub comenzile de redare.

  4. Pe ecranul de gestionare iPhone, găsiți Copiile de rezervă secțiune și bifați caseta de lângă Acest calculator.

    Așa cum am menționat mai devreme, dacă aveți un Apple Watch, asigurați-vă că vă criptați copia de rezervă, astfel încât datele de sănătate și activitate să fie incluse.

  5. Clic Înapoi în sus acum.