Cum se salvează fișierele LibreOffice în format Microsoft MS Office

Puteți configura LibreOffice în mod implicit la formatele MS Office, astfel încât atunci când salvați un document în LibreOffice, acesta să fie salvat automat în format MS Office. Cel mai bun dintre toate, este destul de ușor de configurat.


LibreOffice

LibreOffice este unul dintre cele mai populare instrumente open-source de pe piață. Și cu un motiv întemeiat. LibreOffice este la fel de ușor de utilizat ca oricare dintre competiții, gratuit și oferă toate caracteristicile cu care v-ați obișnuit cu Microsoft Office.

Singura avertisment la utilizarea LibreOffice este că, în mod implicit, se salvează în formatele de fișiere deschise. În timp ce Microsoft Office salvează ca .docx (pentru documente), .xlsx (pentru foi de calcul) și .pptx (pentru prezentări), LibreOffice salvează ca .odt (pentru documente), .ods (pentru foi de calcul) și .odp (pentru prezentări) ). Deși multe aplicații de suită de birou pot funcționa împreună cu fișierele celeilalte, s-ar putea să întâlniți pe cineva care nu știe cum să lucreze cu formatul deschis. Sau, și mai important, poate fi necesar să trimiteți un document unei companii (sau școli) care acceptă doar formatele MS Office.

Pentru acest tutorial, am folosit LibreOffice 6.2.2. Cu toate acestea, acest proces nu s-a schimbat prea mult de-a lungul timpului, deci ar trebui să funcționeze cu orice versiune a suitei office. Cea mai mare diferență va fi modul în care ajungeți la fereastra Opțiuni.


Configurarea formatelor de fișiere LibreOffice

Întreaga configurație este gestionată într-o singură locație și poate fi accesată din oricare dintre instrumentele LibreOffice (Writer, Calc, Impress, Draw, Base sau Math). Pentru a comuta LibreOffice de la salvare ca formate deschise implicite la formatele implicite acceptate universal de MS Office, urmați acești pași:

  1. Deschideți LibreOffice Writer.

  2. Faceți clic pe pictograma roată din colțul din dreapta sus și faceți clic pe Opţiuni.

  3. În fereastra rezultată, faceți dublu clic Încărcare / Salvare apoi faceți clic pe general.

  4. Selectați Document text din meniul derulant Tip document și selectați Word 2007-2019 (* .docx) de la Salvați întotdeauna ca scapă jos.

  5. Selectați Spreadsheet din meniul derulant Tip document și selectați Excel 2007-2019 (* .xlsx) de la Salvați întotdeauna ca scapă jos.

  6. Selectați Prezentare din meniul derulant Tip document și selectați PowerPoint 2007-1019 (* .pptx) de la Salvați întotdeauna ca scapă jos.

  7. Clic Aplică.

  8. Clic OK.

Dacă utilizați o versiune mai veche de LibreOffice, faceți clic pe fereastra Opțiuni unelte > Opţiuni.

După ce faceți clic pe OK, fereastra Opțiuni va fi închisă și sunteți gata de plecare. Când accesați un nou document LibreOffice, veți vedea că formatul MS Office este acum implicit.

Nu mai trebuie să vă preocupați de utilizarea funcției Salvați ca în LibreOffice, deoarece documentele dvs. vor fi salvate automat în formatele MS Office.