Cum se creează un document nou în WordPad

Deși este adesea trecut cu vederea ca procesor de text, WordPad are mai multe caracteristici utile. Aflați câteva modalități ușoare de a găsi și utiliza aplicația.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8 și Windows 7.

Începând din ianuarie 2020, Microsoft nu mai acceptă Windows 7. Vă recomandăm să faceți upgrade la Windows 10 pentru a primi în continuare actualizări de securitate și asistență tehnică.


Lansați WordPad folosind Căutare

Dacă intenționați să lucrați cu o listă lungă de citate, opțiuni de formatare avansate și alte caracteristici găsite în procesoarele de text cu funcții complete, Word este aplicația introductivă. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei aplicații ușoare și ușor de utilizat pentru a crea și edita documente, WordPad va fi suficient.


Noțiuni introductive despre WordPad

În această serie de ghiduri, ne vom familiariza cu WordPad și cum puteți începe să îl utilizați pentru a edita documente Word și alte fișiere bazate pe text.

În acest ghid, vă vom arăta cum să creați un nou document WordPad atunci când deschideți aplicația și cum să creați un nou document utilizând meniul Fișier.

Pentru a crea un document nou în WordPad tot ce trebuie să faceți este să lansați aplicația. Cea mai simplă metodă de lansare a WordPad este utilizarea căutării Windows.

  1. Selectați acasă.
  2. Introduce "WordPad"în caseta de căutare.
  3. O listă cu rezultatele căutării va apărea în meniul Start. Selectează WordPad aplicație pentru a lansa WordPad.

Dacă WordPad este una dintre aplicațiile recente folosite, acesta va apărea pe lista de aplicații din meniul Start, pe care îl puteți lansa făcând clic pe pictograma WordPad.


Utilizați WordPad pentru a lucra la un document bazat pe text

Odată ce WordPad se lansează, vi se va prezenta un document gol pe care îl puteți utiliza pentru a introduce informații, formata, adăuga imagini și salva într-un format care poate fi partajat cu alții.

Acum că știți cum să lansați WordPad și să utilizați documentul gol furnizat, haideți să explorăm cum ați crea un alt document gol în cadrul aplicației WordPad.

Creați un document în WordPad

Dacă ați urmat pașii anteriori, ar trebui să aveți WordPad deschis în fața dvs. Pentru a crea un document nou în WordPad, urmați instrucțiunile de mai jos.

  1. Selectați Fișier.
  2. Alege Nou.

Ar trebui să se deschidă un document gol pe care îl veți putea edita.

Alternativ, selectați Fișier Și alegeți Deschis pentru a deschide și edita un document existent.

Dacă lucrați la un alt document și ați făcut modificări, vi se va solicita să salvați documentul înainte de a putea deschide un nou document necompletat. Alegeți o locație pentru a salva documentul și faceți clic pe Economisești.