Cum se remediază erorile Steam.dll sau lipsesc

Erorile Steam.dll sunt cauzate de situații care duc la eliminarea sau coruperea fișierului DLL steam.

În unele cazuri, erorile steam.dll ar putea indica o problemă de registru, o problemă de virus sau malware, sau chiar o eroare hardware.

Există mai multe moduri diferite în care erorile steam.dll pot apărea pe computer. Iată câteva dintre cele mai frecvente moduri în care ați putea vedea erori steam.dll:

Steam.dll nu a fost găsit
Această aplicație nu a putut porni deoarece steam.dll nu a fost găsit. Reinstalarea aplicației poate rezolva această problemă.
Nu se poate găsi [PATH] steam.dll
Nu s-a încărcat steam.dll
Imposibil de găsit punctul de intrare Steam.dll
Imposibil de găsit steam.dll în raport cu calea executabilă [STEAM PATH]
Fișierul steam.dll lipsește.
Nu se poate porni [APLICARE]. O componentă necesară lipsește: steam.dll. Vă rugăm să instalați din nou [APLICARE].

Mesajele de eroare Steam.dll pot apărea în timpul utilizării sau instalării anumitor programe, atunci când Windows pornește sau se oprește, sau poate chiar în timpul unei instalări Windows.

Contextul erorii steam.dll este o informație importantă care va fi utilă în timp ce rezolvați problema.

Mesajul de eroare steam.dll s-ar putea aplica oricărui program sau sistem care ar putea utiliza fișierul pe oricare dintre sistemele de operare Microsoft, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și Windows 2000.


Cum se remediază erorile Steam.dll

Nu descărcați steam.dll de pe un site web „DLL download”. Există multe motive pentru care descărcarea unui fișier DLL este o idee proastă. Dacă aveți nevoie de o copie a steam.dll, cel mai bine este să o obțineți din sursa sa originală, legitimă.

Porniți Windows în modul sigur pentru a finaliza oricare dintre pașii următori dacă nu puteți accesa Windows în mod normal din cauza erorii steam.dll.

 1. Restaurează steam.dll din Coșul de reciclare. Cea mai ușoară cauză posibilă a unui fișier steam.dll „lipsă” este că l-ați șters din greșeală.

  Dacă bănuiți că ați șters accidental steam.dll, dar ați golit deja Coșul de reciclare, este posibil să puteți recupera steam.dll cu un program gratuit de recuperare a fișierelor.

  Recuperarea unei copii șterse a steam.dll cu un program de recuperare a fișierelor este o idee inteligentă numai dacă sunteți sigur că ați șters fișierul și că a funcționat corect înainte de a face acest lucru.

 2. Reporniți computerul. Este posibil să existe doar o problemă temporară cu programul care folosește fișierul steam.dll, caz în care o repornire poate remedia eroarea DLL.

 3. Descărcați și instalați Steam, programul care folosește fișierul steam.dll. Aceasta ar trebui să înlocuiască fișierul steam.dll cu unul nou.

  Poate fi necesar să dezinstalați mai întâi Steam cu un program de dezinstalare a programului, cum ar fi IObit Uninstaller. Acest program poate găsi ultimele informații despre Steam și le poate șterge. Este important ca toate fișierele aferente să dispară înainte de a instala din nou Steam - doriți să vă asigurați că fișierul steam.dll este înlocuit corect.

  Încercați tot posibilul pentru a finaliza acest pas. Reinstalarea programului care furnizează fișierul steam.dll, dacă este posibil, este o soluție probabilă la această eroare DLL.

 4. Reinstalați instrumentele SDK ale Steam. Este posibil ca acest pas să fie necesar numai dacă primiți eroarea care spune ceva de genul „Nu pot găsi steam.dll relativ la calea executabilă”.

 5. Rulați o scanare antivirus / malware a întregului sistem. Unele erori steam.dll ar putea fi legate de un virus sau altă infecție malware de pe computerul dvs. care a deteriorat fișierul DLL. Este chiar posibil ca eroarea steam.dll pe care o vedeți să fie legată de un program ostil care se maschează ca fișier.

 6. Utilizați Restaurarea sistemului pentru a anula modificările recente ale sistemului. Dacă bănuiți că eroarea steam.dll a fost cauzată de o modificare adusă unui fișier sau configurație importantă, o Restaurare a sistemului ar putea rezolva problema.

 7. Actualizați driverele pentru dispozitivele hardware care ar putea fi legate de steam.dll. Dacă, de exemplu, primiți o eroare „Fișierul steam.dll lipsește” atunci când jucați un joc video 3D, încercați să actualizați driverele pentru placa video.

  Fișierul steam.dll poate fi sau nu legat de plăci video - acesta a fost doar un exemplu. Cheia aici este să acordați o atenție deosebită contextului erorii și să depanați în consecință.

 8. Reveniți la un driver la o versiune instalată anterior dacă au început erorile steam.dll după actualizarea driverului unui anumit dispozitiv hardware.

 9. Instalați orice actualizări Windows disponibile. Multe service pack-uri și alte patch-uri înlocuiesc sau actualizează unele dintre sutele de fișiere DLL distribuite de Microsoft pe computer. Fișierul steam.dll ar putea fi inclus într-una dintre aceste actualizări.

 10. Testați-vă memoria și apoi testați hard diskul. Am lăsat majoritatea soluționării problemelor hardware la ultimul pas, dar memoria computerului și hard diskul sunt ușor de testat și sunt componentele cele mai probabile care ar putea provoca erori steam.dll în timp ce acestea nu reușesc.

  Dacă hardware-ul eșuează la oricare dintre testele dvs., înlocuiți memoria sau înlocuiți hard disk-ul cât mai curând posibil.

 11. Reparați instalarea Windows. Dacă sfaturile individuale de depanare ale fișierului steam.dll de mai sus nu reușesc, efectuarea unei reparații de pornire sau a unei instalări de reparații ar trebui să restabilească toate fișierele DLL Windows la versiunile lor de lucru.

 12. Utilizați un program de curățare a registrului gratuit pentru a repara problemele legate de steam.dll din registry. Un program gratuit de curățare a registrului poate ajuta prin eliminarea intrărilor de registru steam.dll nevalide care ar putea cauza eroarea DLL.

  Rareori recomandăm utilizarea produselor de curățat registre. Am inclus opțiunea aici ca o încercare de „ultimă instanță” înainte ca următorul pas distructiv să apară.

 13. Efectuați o instalare curată a Windows. O instalare curată a Windows va șterge totul de pe hard disk și va instala o copie nouă a Windows. Dacă niciunul dintre pașii de mai sus nu corectează eroarea steam.dll, acesta ar trebui să fie următorul dvs. curs de acțiune.

  Toate informațiile de pe hard disk vor fi șterse în timpul unei instalări curate. Asigurați-vă că ați făcut cea mai bună încercare posibilă de a remedia eroarea steam.dll folosind un pas de depanare înainte de acesta.

 14. Depanați o problemă hardware dacă persistă erori steam.dll. După o instalare curată a Windows, problema DLL poate fi legată doar de hardware.