Cum se configurează Găsește-mi iPhone-ul pe iPhone

Dacă iPhone-ul sau iPod Touch-ul dvs. a fost deplasat, pierdut sau furat, nu este neapărat dispărut definitiv. Dacă configurați Find My iPhone pe dispozitiv înainte ca acesta să dispară, este posibil să îl puteți recupera sau cel puțin să împiedicați persoana care îl are să vă acceseze datele. Este esențial să activați Find My iPhone înainte ca dispozitivul dvs. să dispară.

Instrucțiunile din acest articol se aplică iPhone-urilor și altor dispozitive iOS care rulează iOS 8 sau o versiune ulterioară. Versiunile anterioare ale iOS, începând cu iOS 5 când Apple a introdus Find My iPhone, urmează instrucțiuni similare.


Ce este Find My iPhone?

Find My iPhone este un instrument care găsește iPhone-uri pierdute sau furate. Folosește GPS-ul încorporat sau serviciile de localizare ale dispozitivului pentru a-l localiza pe o hartă. Blochează un dispozitiv sau șterge toate datele de pe un dispozitiv prin internet pentru a împiedica un hoț să vă acceseze datele. Dacă dispozitivul dvs. este pierdut, utilizați Găsește-mi iPhone-ul pentru a face dispozitivul să redea un sunet. Ascultați sunetul pentru a localiza dispozitivul.

Hero Images / Getty Images

Find My iPhone este o parte gratuită a iCloud. Este disponibil pe iOS 5 sau o versiune ulterioară pe iPhone 3GS și mai nou, iPod touch de generația a treia și mai nou, și iPad.


Configurați Găsește-mi iPhone-ul 

Opțiunea de configurare Find My iPhone face parte din procesul inițial de configurare a iPhone-ului. Poate că l-ați activat atunci. Dacă nu ați făcut-o, urmați acești pași pentru ao activa.

Când vă conectați la dispozitiv folosind ID-ul dvs. Apple, iCloud se activează automat. Pentru a verifica setările iCloud sau pentru a activa iCloud:

  1. Mergi la pagina setările.

  2. Atingeți numele dvs.

  3. Selectați icloud.

  4. În Aplicații folosind iCloud secțiune, derulați până la Găsiți My iPhone.

    Lifewire 

  5. Dacă Find My iPhone este dezactivat, atingeți Găsiți My iPhone.

  6. În Găsiți My iPhone ecran, porniți Găsiți My iPhone comutator.

     Lifewire

  7. În unele versiuni de iOS, este posibil să vi se solicite Trimiteți ultima locație când dispozitivul este pe punctul de a rămâne fără baterie. Find My iPhone nu funcționează pe dispozitive fără baterie. Pentru a trimite ultima locație cunoscută a dispozitivului către Apple, selectați On.

După ce ați configurat Find My iPhone pe telefon, configurați-l pe orice alte dispozitive compatibile pe care le dețineți pentru a menține conținutul actualizat pe toate dispozitivele dvs.

În funcție de versiunea iOS, este posibil să vedeți un mesaj care să confirme că înțelegeți că acest instrument activează urmărirea GPS a iPhone-ului dvs. Urmărirea GPS este pe care o puteți utiliza, nu pentru ca altcineva să vă urmărească mișcările. Atingeți Permite pentru a activa Găsirea iPhone-ului meu.


Cum se folosește Find My iPhone

Când iPhone-ul tău lipsește, fie pentru că a fost deplasat sau furat, folosește Find My iPhone cu iCloud pentru a localiza dispozitivul.

  1. Deschideți un browser web, accesați iCloud.comși conectați-vă cu ID-ul dvs. Apple, care este și ID-ul contului dvs. iCloud.

     Lifewire

  2. Selectați Găsiți iPhone. Este posibil să vi se solicite să furnizați din nou parola.

     Lifewire

  3. iCloud localizează iPhone-ul și alte dispozitive compatibile care sunt configurate cu Find My iPhone și afișează aceste dispozitive pe o hartă. Un punct verde indică faptul că dispozitivul este online. Un punct gri înseamnă că este offline.

     Lifewire

    Toate dispozitivele iOS acceptă Find My iPhone, împreună cu computerele Mac și Apple Watch. AirPod-urile pot fi localizate dacă sunt asociate cu și lângă un dispozitiv iOS.

  4. Selectați Toate dispozitivele și alegeți iPhone-ul lipsă pentru a-l afișa pe hartă.

     Lifewire

  5. Alegeți una dintre aceste opțiuni:

    • Redați sunetul: Dacă bănuiți că iPhone-ul dvs. este în apropiere, selectați Redați sunetul și urmăriți sunetul către iPhone.
    • Mod pierdut: Blochează și urmărește iPhone-ul.
    • Ștergeți iPhone: Șterge de la distanță informațiile dvs. personale de pe iPhone.

    Lifewire

  6. Luați măsuri pentru localizarea și recuperarea iPhone-ului.


Dezactivează Găsește iPhone-ul meu

Pentru a dezactiva Găsirea iPhone-ului meu, atingeți setările > [Numele dumneavoastră] > icloud > Găsiți My iPhone și opriți Găsește-mi iPhone-ul.

În iOS 7 și versiuni ulterioare, introduceți parola pentru contul iCloud utilizat pe dispozitiv. Această funcție, numită Blocare activare, împiedică hoții să oprească Find My iPhone pentru a ascunde dispozitivul de serviciu.