Ce să știți
- Când aveți Wi-Fi, dar nu aveți conexiune la internet, problema stă de obicei în propriile dispozitive, mai degrabă decât în furnizorul de servicii de internet.
- Cel mai probabil vinovat este un router și / sau un modem. Cea mai rapidă soluție este să reporniți unul sau ambele.
- După repornire, dacă nu aveți încă internet, există mai mulți pași de depanare pe care îi puteți încerca.
Acest articol explică ce trebuie făcut atunci când aveți un semnal wireless puternic, dar nu aveți conexiune la internet.
Cum să o remediați când nu aveți conexiune la internet
Urmați acești pași de depanare atunci când aveți Wi-Fi, dar nu aveți internet.
-
Reporniți routerul și modemul. Primul pas în depanarea majorității problemelor tehnologice și, în special, a problemelor hardware de rețea, este repornirea.
Repornirea routerului și a modemului elimină conținutul memoriei și ajută la resetarea oricăror probleme de fundal sau persistente. Va trebui să vă conectați la router ca administrator.
Repornirea este diferită de resetare. Repornirea se oprește și apoi pornește backupul routerului / modemului.
1: 43
Cum se resetează un router de rețea de domiciliu
-
Verificați dacă sunteți conectat la rețeaua corectă. Asigurați-vă că dispozitivul dvs. Wi-Fi nu încearcă să ajungă la o rețea din apropiere sau la un repetor Wi-Fi care nu este complet configurat, care ar putea avea propriile probleme care vă blochează accesul. În aceste cazuri, chiar dacă Wi-Fi este activat și conectat, este posibil să nu aveți încă internet funcțional.
Pentru a verifica acest lucru, deschideți setările Wi-Fi și verificați numele rețelei la care încercați să vă conectați. Dacă nu o recunoașteți, probabil că nu este rețeaua dvs.
Uneori, însă, extensiile Wi-Fi vor folosi același nume de rețea ca și propriul dvs. router. Dacă credeți că acest lucru se întâmplă, resetați extensia Wi-Fi sau deconectați-l temporar pentru a vedea dacă beneficiați de Wi-Fi în afară de dispozitivul respectiv. Dacă obțineți internet, atunci problema revine extensorului și puteți rezolva problemele de acolo.
-
Reintroduceți parola fără fir. Unele sisteme de operare nu vă vor avertiza dacă introduceți o parolă wireless greșită. Laptopul (sau tableta, telefonul etc.) ar putea arăta că aveți un semnal Wi-Fi puternic, dar dacă parola este incorectă, routerul va refuza să comunice corect cu dispozitivul dvs.
Dacă utilizați un hotspot Wi-Fi public, este posibil să utilizați o parolă veche care funcționa înainte, dar care s-a schimbat de atunci, ceea ce se întâmplă de obicei atunci când încercați să vă conectați la o rețea pe care nu ați folosit-o de mult timp .
-
Deconectați-vă de la VPN. În același mod, dacă dispozitivul dvs. este conectat la un serviciu VPN, este posibil să vedeți o conexiune Wi-Fi completă, dar conectivitate la internet limitată sau deloc. Încercați un alt server VPN, cum ar fi unul dintr-o altă țară, sau deconectați-vă complet de la VPN pentru a vedea dacă asta remediază problema.
-
Asigurați-vă că primiți o adresă IP. Credeți sau nu, puteți fi conectat la un router cu bare complete, dar încă nu aveți acces la internet. Acest lucru se datorează faptului că problema nu este legată de conexiunea la router, ci de conexiunea routerului la ISP.
Când se întâmplă acest lucru, routerul dvs. va funcționa în rețeaua dvs., dar din moment ce nu poate ajunge pe internet, nu va avea o adresă IP publică validă, ceea ce înseamnă că nu veți putea trimite sau solicita date pe internet.
Un alt motiv pentru care este posibil să nu aveți o adresă IP adecvată este dacă dispozitivul dvs. este configurat să utilizeze o adresă IP statică, dar routerul nu permite această adresă IP în rețea, lucru care se poate întâmpla dacă amestecați o adresă IP statică cu o Rețea DHCP.
Cel mai simplu mod de a remedia această problemă foarte specifică este să lăsați DHCP activat pe router și să eliminați adresa statică de pe dispozitiv. De exemplu, în Windows, puteți face acest lucru în Panoul de control accesând proprietățile adaptorului de rețea și selectând Obțineți automat o adresă IP în loc de opțiunea de atribuire manuală.
Theresa Chiechi / Lifewire
-
Deschide browserul. Dacă utilizați un hotspot Wi-Fi, cum ar fi la un hotel sau aeroport, ați putea crede că vă puteți verifica e-mailul sau puteți naviga pe internet odată ce aveți un semnal wireless solid, dar de obicei nu așa funcționează majoritatea hotspoturilor.
Când lansați browserul web, o pagină de hotspot ar trebui să apară automat, cu informații de bază despre ce companie furnizează hotspot și ce să facă în continuare. Acceptați termenii sau introduceți parola pe care v-ați dat-o companiei.
De exemplu, unele hoteluri vă obligă să introduceți o parolă în pagina hotspot pentru a obține acces, iar companiile aeriene percep adesea pentru internet.
Așteptați ca pagina hotspot să termine configurarea conexiunii dvs. sau să vă redirecționeze către o altă pagină de unde puteți accesa webul în mod normal.
-
Încercați un alt server DNS. Dacă dispozitivul dvs. este conectat la un server DNS care are date corupte sau este offline, atunci chiar și cel mai puternic semnal Wi-Fi este inutil pentru a vă oferi acces la internet.
Găsiți un alt server DNS și apoi modificați setările serverului DNS de pe dispozitivul dvs. pentru a vedea dacă paginile web se încarcă în cele din urmă.
-
Verificați filtrarea adresei MAC. Un alt motiv pentru care ați putea fi conectat la Wi-Fi, dar nu aveți acces la internet este dacă routerul are configurată filtrarea adreselor MAC. Acest lucru funcționează blocând dispozitivele să se conecteze la router, cu excepția cazului în care au o adresă MAC specifică.
Deci, în timp ce dispozitivul dvs. ar putea să nu aibă probleme pentru a arăta că Wi-Fi este conectat, orice încercare va fi blocată pentru a ajunge la internet sau la un alt dispozitiv de rețea.
Întrucât această configurație este văzută în mod normal doar în rețelele de afaceri, cel mai bun pariu pentru a evita filtrarea adreselor MAC este de a cere doar adăugarea adresei MAC pe lista aprobată.
-
Contactați asistența tehnică. Dacă niciunul dintre acești pași de depanare nu rezolvă problema, aveți nevoie de asistență tehnică de la furnizorul dvs. de internet, de la producătorul routerului sau de la producătorul de computere sau smartphone-uri.