Cum se schimbă browserul implicit în Thunderbird

Este convenabil să aveți la dumneavoastră căsuța de e-mail, căsuța trimisă și alte cutii poștale, indiferent unde mergeți, doar conectându-vă la servicii populare precum Gmail și Yahoo! Poștă. Dar, fie din motive de confidențialitate și securitate, fie din motive tehnice, există multe motive pentru a utiliza un client de e-mail bazat pe desktop. Printre opțiunile open-source, Mozilla Thunderbird este una dintre cele mai populare. Deși acest software este în general ușor de utilizat, configurabil și ușor de utilizat, există erori ocazionale și decizii de interfață care fac o plimbare accidentată.

Aceste instrucțiuni se aplică Thunderbird 11.0.1 până la 17.0.8. Rezultatele din alte versiuni pot varia.


Problema

Thunderbird nu funcționează singur. Când instalați Thunderbird pe computer, îl instalați cu o serie de alte aplicații. Unele dintre aceste aplicații pot fi puse în acțiune pe baza conținutului e-mailurilor dvs. În cazul localizatoarelor uniforme de resurse (URL-uri) pe care faceți clic, cum ar fi adresele site-ului web, Thunderbird transmite de obicei evenimentul la browserul dvs. web implicit.

În circumstanțe normale, totul se stinge fără probleme. Majoritatea sistemelor de operare vă oferă opțiunea de a alege un browser web implicit într-un anumit ecran de configurare, iar majoritatea browserelor web vă oferă o modalitate de a le alege ca opțiune implicită. Uneori, însă, lucrurile merg prost și trebuie să știți cum să spuneți în mod explicit Thunderbird ce browser web doriți să utilizeze.


Setați browserul implicit în Thunderbird

Această tehnică nu modifică browserul dvs. web implicit în toate aplicațiile dvs. Această setare afectează numai Thunderbird.

Pe Linux, această schimbare ar trebui să funcționeze pe distribuția dvs. specială cu mediul dvs. de desktop particular. Dacă doriți să creați legături simbolice către browserul dvs. web sub un alias, să editați / etc / alternatives / sau să vă scufundați în Thunderbird Config Editor, următoarea sugestie este la fel de probabilă să funcționeze și va economisi timp.

  1. Deschideți Thunderbird.

  2. Du-te la Editați | × meniu și alegeți Preferințe.

  3. În Preferințe fereastră, selectați Avansat tab.

  4. În colțul din dreapta jos al ferestrei, selectați Config Editor.

  5. O altă fereastră se va deschide, avertizându-vă că puteți defecta Thunderbird în Editorul de configurare. Selectați Accept riscul a merge înainte.

  6. Utilizați căutarea din partea de sus a ferestrei Editorului de configurare pentru a căuta network.protocol-handler.warn-external.http.

  7. Dublu-clic network.protocol-handler.warn-external.http network.protocol-handler.warn-external.https pentru a le seta valoarea la Adevărat.

  8. Închideți Editorul de configurare.

  9. În Preferințe fereastră, selectați Atașamente tab.

  10. Du-te la Tipul de conținut coloană și căutați http (http). Selectați valoarea în Acțiune în același rând pentru a vedea o listă de opțiuni care include browserele web instalate în prezent pe computer. Alegeți noua acțiune pe care doriți să o efectueze Thunderbird atunci când întâlnește o adresă URL care începe cu http.

  11. Faceți același lucru pentru https (https) în Tipul de conținut coloană. Aceasta va acoperi de fiecare dată când Thunderbird deschide o adresă URL care începe cu https.

  12. Anunturi Închide pentru a ieși din Preferințe fereastră.

  13. Reporniți Thunderbird.

Dacă totul a funcționat, Thunderbird va trimite clicuri pe adrese URL către orice browser selectat.


Sfat

Urmând pașii de mai sus, puteți seta Thunderbird să utilizeze un browser web altul decât cel implicit pe care îl folosesc restul aplicațiilor computerului. Acest lucru ar putea fi util dacă sunteți îngrijorat de virușii care vin prin e-mailuri și doriți doar să vizualizați aceste pagini web într-un browser web de înaltă securitate.

Și puteți gestiona adresele URL bazate pe HTTP cu un browser și cele bazate pe https cu altul. Din nou, acest lucru ar putea fi ceva de luat în considerare atât pentru probleme de securitate, cât și pentru confidențialitate. Deși este posibil să aveți încredere în solicitările dvs. https (criptate) către oricare dintre browserele dvs. web instalate, este posibil să doriți ca solicitările dvs. HTTP (necriptate) să fie gestionate de un alt browser.