Cum se recuperează un document Word nesalvat

Deși nu există o modalitate garantată de a recupera un document Word nesalvat, există mai mulți pași pe care îi puteți lua pentru a salva cel puțin o parte din fișierul de care aveți atât de mare nevoie. 

Instrucțiunile din acest articol se aplică Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word Online, Word pentru Mac și Word pentru Microsoft 365.


Recuperarea unui document în Word 2016 și Word 2013 

Atât pentru Word 2016, cât și pentru Word 2013, aveți câteva metode care pot duce la recuperarea documentului Word. Fiecare metodă poate fi executată rapid, permițându-vă să căutați mai multe fișiere cu ușurință.

Utilizarea funcției Recuperare documente nesalvate Word

  1. acasă Cuvânt.

  2. Du-te la Fișier Și selectați Gestionați documentul.

  3. selectaţi Gestionați documentul butonul.

    Tricia Goss

  4. Alege Recuperați documentele nesalvate din lista derulantă. Deschis apare o casetă de dialog, care vă arată o listă de documente Word nesalvate pe care le puteți recupera.

  5. Selectați documentul Word pe care doriți să îl recuperați, apoi selectați Deschis. Salvați documentul recuperat imediat.

Dacă acest lucru nu vă recuperează fișierul Word lipsă, încercați în continuare să îl găsiți și să îl salvați.


Utilizarea Word pentru a găsi o copie de rezervă

  1. Du-te la Fișier meniu și selectați Deschis.

  2. Selectați Naviga.

  3. Deschideți locația în care ați salvat orice versiune a documentului.

  4. Căutați un fișier cu numele „Backup of” urmat de numele fișierului lipsă sau căutați fișiere cu extensia „.wbk”. 

  5. Deschideți eventualele fișiere de rezervă pe care le găsiți.

Folosind Windows Explorer

Anunturi A castiga+E pentru a deschide Windows Explorer dacă nu puteți localiza fișierul.

Deschideți următoarele locații în Windows Explorer: 

  • C: Utilizatori AppData Local Microsoft Word
  • C: Utilizatori AppData Local Temp
  • C: Utilizatori AppData Roaming Microsoft Word

Căutați orice fișiere recuperate sau temporare care ar putea fi documentul Word pierdut.

De asemenea, puteți efectua o căutare pe computer a fișierelor .wbk, care sunt versiuni de rezervă ale documentelor Microsoft Word:

Du-te la acasă meniul, apoi utilizați caseta de căutare pentru a căuta fișiere „.wbk”. Deschideți orice fișier .wbk care apare pentru a determina care este documentul Word lipsă de care aveți nevoie.


Prevenirea dezastrelor viitoare cu AutoSave și AutoRecover

Pentru a vă salva stresul, îngrijorarea și timpul în care încercați să recuperați un document Word nesalvat în viitor, luați măsuri acum pentru a nu se mai întâmpla.

Tricia Goss

Dacă aveți un abonament Microsoft 365, utilizați Salvare automată pentru a salva modificările aduse documentelor în timp real. Salvarea automată este activată ori de câte ori un fișier este salvat în OneDrive sau SharePoint. La fiecare câteva secunde, Word salvează automat orice modificare a cloud-ului.

Pentru a vă asigura că Salvarea automată este activată, căutați fișierul Butonul de comutare Salvare automată în colțul din stânga sus al ferestrei Microsoft Word.

Dacă nu sunteți abonat Microsoft 365, puteți activa AutoRecover pentru a salva automat modificările într-un fișier în trepte de timp pe care le determinați:

  1. Du-te la Fișier Și selectați Opţiuni

  2. Selectați Economisești în panoul din stânga al Opțiunile pentru Word cutie. 

  3. selectaţi Salvați informații de recuperare automată la fiecare X minute bifați și introduceți un număr în caseta Minutes, cum ar fi 5 sau 10.

  4. selectaţi Păstrați ultima versiune recuperată automat dacă închid fără a salva caseta de selectare, de asemenea. Acest lucru vă va permite să recuperați cea mai recentă versiune AutoRecovered, care ar putea să nu fie documentul Word complet, dar va fi probabil mai bun decât niciun document.

  5. De asemenea, puteți schimba locația în care sunt salvate fișierele dvs. AutoRecover dacă doriți ca acestea să fie păstrate într-un alt folder. Selectează Naviga butonul de lângă Recuperați automat locația fișierului și navigați la locul de pe computerul în care doriți să le salvați.

  6. Selectați OK pentru a salva orice modificare pe care o faceți în Opțiuni Word.

Recuperați un document în Word Online

Dacă creați documente utilizând Word Online, aveți noroc. Nu este Economisești pentru că orice modificări pe care le aduceți unui document sunt salvate automat.

Recuperați un document în Word pentru Mac

În mod implicit, AutoRecover este activat în Word pentru Mac. Dacă computerul se oprește neașteptat înainte de a salva un document Word, vi se va solicita să deschideți fișierul recuperat. În caz contrar, puteți căuta fișierul în folderul AutoRecover.

În Word pentru Mac 2016, va trebui mai întâi să afișați fișierele ascunse. După activarea acestei funcții, puteți căuta documentul pierdut.

Deschis Găsitor, Faceți clic pe Acasă pictogramă din coloana din stânga, apoi deschideți Library / Containers / com.microsoft.Word / Data / Library / Preferences / AutoRecovery. Orice document salvat de funcția AutoRecover va fi listat aici.