Fișier CONTACT (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier CONTACT este un fișier de contact Windows. Sunt utilizate în Windows 10, Windows 8, Windows 7 și Windows Vista.

Fișierele CONTACT sunt fișiere bazate pe XML care stochează informații despre cineva, inclusiv numele, fotografia, adresele de e-mail, numerele de telefon, adresele de serviciu și de domiciliu, membrii familiei și alte detalii.

Acesta este folderul în care fișierele CONTACT sunt stocate în mod implicit:

C: Users [USERNAME] Contacts


Cum se deschide un fișier CONTACT

Cel mai simplu mod de a deschide un fișier CONTACT este doar să faceți dublu clic sau să atingeți de două ori. Programul care deschide aceste fișiere, Windows Contacts, este încorporat în Windows, deci nu este nevoie să instalați niciun software suplimentar pentru a deschide fișiere CONTACT.

Windows Live Mail, care este inclus în Windows Essentials (un produs întrerupt acum de la Microsoft), poate deschide și utiliza și fișiere CONTACT.

Întrucât fișierele .CONTACT sunt fișiere text XML, înseamnă că puteți deschide într-unul într-un editor de text, cum ar fi programul Notepad din Windows, sau un editor terță parte, cum ar fi unul din lista noastră cu cei mai buni editori de text gratuit. Cu toate acestea, acest lucru vă va permite doar să vedeți detaliile fișierului CONTACT sub formă de text, ceea ce cu siguranță nu este la fel de ușor de citit ca și utilizarea Windows Contacts.

În plus față de utilizarea căii menționate mai sus, contactele Windows pot fi deschise și din caseta de dialog Executare sau dintr-o fereastră de linie de comandă folosind Wab.exe comanda.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul CONTACT, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele CONTACT, consultați ghidul nostru despre cum să faceți această modificare în Windows.


Cum se convertește un fișier CONTACT

Dacă doriți să utilizați un fișier CONTACT într-un anumit program sau dispozitiv, cel mai probabil trebuie să convertiți fișierul CONTACT în CSV sau VCF, care sunt formate de fișiere mai utilizate pe scară largă.

Pentru aceasta, deschideți folderul Contacte menționat mai sus. Un nou meniu va apărea în acest folder, diferit de meniul din celelalte foldere din Windows. Selectați Export pentru a alege în ce format să convertiți fișierul CONTACT.

Nu veți vedea Export opțiune dacă fișierul dvs. CONTACT se află într-un folder diferit, deoarece această locație specială este cea care deschide meniul special pentru fișierele CONTACT. Pentru a remedia acest lucru, trebuie doar să mutați fișierul .CONTACT în folderul Contacte.

Dacă convertiți un fișier CONTACT în CSV, vi se oferă opțiunea de a exclude anumite câmpuri de la export. De exemplu, puteți exporta doar numele și adresa de e-mail dacă doriți, debifând casetele de lângă câmpurile pentru adresa de domiciliu, informații despre companie, titlul postului, note și multe altele.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se va deschide după ce urmați instrucțiunile de mai sus, este posibil să nu aveți de-a face cu un fișier CONTACT. Acest lucru se poate întâmpla dacă ați citit greșit extensia de fișier, ceea ce este destul de ușor de făcut. Problema este că, chiar dacă un fișier partajează unele dintre aceleași litere de extensie de fișier, nu înseamnă neapărat că formatele sunt corelate.

CONTOUR este un exemplu de extensie de fișier similară. În loc să aibă legătură cu detaliile de contact, aceste fișiere sunt scripturi de poveste care se deschid cu Contour.

O altă extensie de fișier, CONTROLS, este un fișier de setări care nu are nici o legătură cu contactele. Dacă aveți în schimb unul dintre acele fișiere, îl puteți deschide cu openBVE.

Cu toate acestea, este puțin probabil să citiți greșit extensia de fișier. Ceea ce se întâmplă probabil este că programul pe care doriți să îl utilizați nu poate deschide fișiere CONTACT, caz în care trebuie să îl convertiți într-un format mai popular. Cu toate acestea, dacă aveți un fișier diferit, căutați extensia acestuia pentru a vedea ce program aveți nevoie pe computer pentru a-l deschide.